Fagforeningsspørgsmål
Læsetid: 4 min.

Mærsk-direktør anklages for usandhed på generalforsamling

Søren Skou, administrerende direktør i Mærsk, kom med usande oplysninger om fagforeningsspørgsmål på selskabets generalforsamling, mener Karsten Kristensen fra 3F
Søren Skou anklages for at komme med usande oplysninger til aktionærerne på selskabets generalforsamling.

Søren Skou anklages for at komme med usande oplysninger til aktionærerne på selskabets generalforsamling.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
9. maj 2022

»Svaret er beklageligvis ikke korrekt.«

Det siger forretningsfører i 3F Karsten Kristensen om et svar, som Mærsks administrerende direktør, Søren Skou, gav til en aktionær på rederiets generalforsamling i marts.

Det tidligere folketingsmedlem Frank Aaen, der repræsenterede foreningen Kritiske Aktionærer, havde foreslået, at rederiet tog kontakt til regeringen for at få fjernet den forskelsbehandling, der er af danske og udenlandske søfolk på danske skibe. Som tidligere omtalt i Information forhindrer paragraf 10 i loven om Danmarks Internationale Skibsregister fra 1988 danske fagforeninger i at tegne overenskomst for udenlandske matroser på danske skibe, der sejler i internationalt farvand. En praksis, som såvel Fagbevægelsens Hovedorganisation som ILO (FN’s organisation for arbejdsforhold) i årevis har kritiseret for at være i modstrid med to ILO-konventioner.

På generalforsamlingen svarede Søren Skou ifølge den video, der blev optaget af arrangementet, følgende:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henrik Berlau

Svaret fra Søren Skou stemmer heller ikke med Mærsk Sustaniability Report 2021, hvor de på side 42 skriver: ”Our commitment is based on core ILO conventions ..”, men sådan er det så, når rettighederne bliver til reklame for firmaet. Der er meget facade i denne verden.