Analyse
Læsetid: 5 min.

Magtens åg begynder at tære på S-regeringen

Nick Hækkerups pludselige afgang som justitsminister har udløst en forsigtig ministerrokade, som statsminister Mette Frederiksen hellere havde været foruden. Afløseren, Mattias Tesfaye, løftes øverst op i det socialdemokratiske hierarki
Socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen, var en glad mand i går efter udnævnelsen som ny indenrigsminister, dermed får han sin debut som medlem af regeringen.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen, var en glad mand i går efter udnævnelsen som ny indenrigsminister, dermed får han sin debut som medlem af regeringen.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
3. maj 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Mattias Tesfaye (S) kommer ikke til at sove bedre om natten. Efter han åbent har fortalt om, hvordan posten som udlændingeminister har været ved at nedbryde ham »menneskeligt« – og han derfor har ønsket sig nye udfordringer – har 41-årige Tesfaye nu pludselig fået sit ønske opfyldt. Men i sin nye rolle som justitsminister vil han næppe få en lettere gang på jorden. Tværtimod.

Alvoren æder ministrenes sjæle indefra. Officielt forklarer Nick Hækkerup sit farvel til dansk politik med, at han ganske enkelt var blevet træt af for meget indflydelse i for mange år. Nu skulle der bare ske noget nyt.

At han katapulteres direkte til en anonym stilling som direktør i Bryggeriforeningen – en lille, undselig og i alle henseender ligegyldig lobbyorganisation – fremstår umiddelbart besynderligt. Og en række politiske modstandere mener da også, at afskeden kun kan forklares med Nick Hækkerups eventuelle hovedrolle i flere skandalesager.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Mette Frederiksen er dødærgerlig over, at miste en kapacitet som Nick Hækkerup.

Tilbage er kun rosset, som hun kan styre med venstre hånd.

Freddie Vindberg

Ikke at forveksle med Rossen... som Mette, måske savner lige nu.

Christian de Thurah

Det begynder at ligne et mønster.

Arne Albatros Olsen

Det er et klart mønster.

Frederik Schwane

Mønsteret er da, at der er nogle potentielle rådne sager hos den gamle justitsminister bl.a. spionsagerne. Disse sager bliver nu taget i opløbet, og det er nemmere at undskylde en ny minister end den gamle. Case closed.

Præcis som med tidligere skatteminister og de rådne sager, der var begyndt at pible op.

Det er professionel politisk rettidig omhu.

Rolf Andersen

Det må være svært at være Socialdemokrat i disse dage.

Godt, at vi har gode gamle Venstre - de kunne ALDRIG finde på sådan noget fuskeri ;)

... er der stadig nogen, der undrer sig over den tiltagende politikerlede ?

Freddie Vindberg: Mette har manglet Rossen fra dag 1.

Søren Pind har udtalt at Nick gennem længere tid har spurgt ham ind til, hvordan et liv uden for Christiansborg er. Og Mads Brügger omtaler hans nye stilling som: "Og hvis det er sandt, hvad er det mon så, som Nick Hækkerup har set, der har fået ham til at række ud efter et af de mest ordinære jobopslag på Altinget? Det må være noget meget mørkt, meget ondt og meget råddent. "

Jeg kan faktisk godt lide MT, men er i tvivl om, hvor længe han holder til sagerne og juristerne der.

Kasper Pedersen

”Forbrydelse i statens tjeneste forældes ved jobskifte”
Tibetkommissionen

henrik poulsen

Det var godt han gik. Jeg var utryg ved at have ham som justitsminister. "Overvågning er frihed" og lignende udsagn er ikke betryggende for retssikkerheden.

Niels K. Nielsen, Erik Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Martin Trolle Mikkelsen

Mattias Tedfaye’s karriere i Mette Frederiksen regering er et udtryk for regeringens fremmed-fjendtlige politik:

På deres valgplakater var der ikke én etnisk repræsentant, men det var naturligvis en god idé at have én i regeringen. Så de gjorde Mattias Tesfaye til integrationsminister, dels fordi det ville være svært for kritikerne at angribe en etnisk minister - men mest fordi posten ødelægger indehaverens gode navn og rygte.

Nu står Mette Frederiksen så i en situation hvor regningen for hendes talrige populistiske ulovligheder forfalder til betaling – og hun skal redde den trofaste Nick Hækkerup’s politiske liv.

Så Nick Hækkerup træder lige til side i et velbetalt job som lobbyist, de sætter Mattias Tesfaye til at tage skraldet for mink- og PET skandaler og hvad der ellers måtte komme.

Når så balladen er overstået bliver Nick Hækkerup kaldt tilbage til sin ministerpost, for det ville jo være synd at spilde hans store talent i Bryggeriforeningen …

Godt for erhvervslivet, at de har fået endnu en person med solid base i Folketinget, men er det godt for landet som helhed? Indfør omgående en karensperiode for ministre ved skift til lederposition i interesse/erhvervs organisationer.

Klaus Kristensen

Han var en god socialdemokrat.