forsvarsforbehold
Læsetid: 11 min.

Modstanden daler, men skepsissen lever stadig: Hvad er op og ned i danskernes forhold til EU?

Efter stigende utilfredshed i årene op til Brexit ser danskerne ud til at være mere tilfredse med EU i dag. Men er Danmark ligefrem blevet et EU-positivt land? Information tager temperaturen på danskernes forhold til unionen frem mod den kommende folkeafstemning
Danskerne er generelt mere positive over for EU end tidligere,  men ægteparret Yvonne Macko og Bjarne Hansen hører til den del af den danske befolkning, der er stadig er skeptisk. De  ønsker at bevare det danske forsvarsforbehold.

Danskerne er generelt mere positive over for EU end tidligere,  men ægteparret Yvonne Macko og Bjarne Hansen hører til den del af den danske befolkning, der er stadig er skeptisk. De  ønsker at bevare det danske forsvarsforbehold.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
28. maj 2022

Træerne er sprunget ud, solen skinner, fuglene kvidrer, og hundeluftere og pensionister slentrer ned ad stierne langs slotshaven. Og minsandten om ikke også svanen i søen lige har fået unger, som en ældre kvinde bemærker.

Det lyder måske lige rosenrødt nok, men vi befinder os også et særligt sted. I Danmarks mest EU-positive kommune – Hørsholm.

Her har 72,6 procent af de borgere, der har afgivet en stemme ved de danske EU-afstemninger siden 1992, i gennemsnit stemt ja til mere EU. Væsentligt mere end det nationale gennemsnit på 52,8 procent.

I dag er det ikke kun Hørsholm-indbyggerne, der ser ud til at være glade for EU. Siden Brexit-afstemningen i 2016 har holdningen til EU blandt den danske befolkning generelt bevæget sig i en positiv retning. Faktisk er danskerne blandt de mest EU-positive befolkninger i Europa på en række parametre. I hvert fald hvis man skal tro den seneste Eurobarometer-måling fra i år, der undersøger holdningen til EU blandt befolkningerne i de 27 medlemslande.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Sørensen

Der er vel ikke for alvor nogen, der er skeptisk over for EU.

Altså medmindre man lever i et parallelsamfund, hvor DANSKER er det bedste nogensinde, og hvor TYSKER er noget, man siger til sin hund, når man har set for meget Matador.

Martin Kristensen

Tværtimod, Anders Sørensen, skeptisk overfor EU (og bureaukratisk regulering i almindelighed) er enhver med lidt fornuft i behold og langt hovedparten af danskerne.

Det, du nok mener (?) er at der ikke for alvor er nogen der vil mene Danmark er bedre stillet alene end i et forpligtende samarbejde. Med mindre man altså lever i parallelsamfundet etc

Altså en union som flytter hovedsæde en gang hver måned, fordi ellers er der nogen som bliver pigefornærmet !!!
Det er svært at have tillid til
Skal de også styre en hær, ja så bliver jeg faktisk lidt bange