Landbrug og klima
Læsetid: 4 min.

Partier bag landbrugsaftale langer ud efter regeringen: Det går for langsomt

Flere af aftalepartierne bag landbrugsaftalen fra efteråret undrer sig over, at der endnu ikke er nedsat en ekspertgruppe og taskforce, som skal sætte skub i udtagningen af lavbundsjord. Det er forventningen, at taskforcen meget snart vil være i gang, oplyser ministeriet
Siden S-regeringens første finanslov er der blevet afsat penge til udtagning af såkaldte lavbundsjorder, men udtagningen går alt for langsom, mener flere partier bag landbrugsaftalen.

Siden S-regeringens første finanslov er der blevet afsat penge til udtagning af såkaldte lavbundsjorder, men udtagningen går alt for langsom, mener flere partier bag landbrugsaftalen.

Lars Laursen

Indland
28. maj 2022

Det er landbrug- og fødevareministerens ansvar, at der endnu ikke er leveret på centrale initiativer i landbrugsaftalen fra efteråret 2021.

Sådan lyder det fra flere af aftalepartierne, efter Information fredag kunne fortælle, at flere af de aftalepunkter, der skal sætte skub i udtagningen af 100.000 hektar lavbundsjorder inden 2030, fortsat blot er bogstaver på et stykke papir.

Erling Bonnesen, landbrugsordfører for Venstre, skriver i en kommentar til Information:

»Regeringen skal levere på aftalen og få mere fart på planlægningen, så udtagningen af lavbundsjorder kan komme i gang og blive realiseret. Vi har rejst sagen i forligskredsen, og ministeren skal redegøre for den.«

Nogenlunde samme melding kommer fra De Konservatives miljø- og klimaordfører Mona Juul:

»Det går for langsomt, og vi skal have svar på, hvorfor regeringen ikke gør som aftalt – og hvad de vil gøre for at indhente den spildte tid,« skriver hun i en sms.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inger Pedersen

Hmmm...

ER der nogen sinde NOGEN regering, der har evnet at gøre diverse "aftaler" med landbrugs-lobbyen til konkret handling?

Spørger den fhv. bondekone, der har levet - godt - med og af landbrug gennem 50 år.
Med vilje ikke som en del af det industrielle landbrug...

Inger Pedersen

Jeg ved ikke, hvad f..... der foregår. Men hvad enten det er nostalgiske toner blandt Bestemmerne om et eller andet Morten Korch-agtigt - eller betydeligt større bidrag til parti-kasserne, end vi tør tænke på:

Jeg FATTER ikke, at man stadigvæk lader som om, Danmarks vigtigste erhverv er landbrug og lader deres lobby-organisationer styre showet i en grad, der overstiger Industriens!
Måske lige bortset fra de noget mere diskrete Finans og banklobbyer- og så Ålborg Portland - men den er da vist HELT til grin!