Analyse
Læsetid: 4 min.

Den stort anlagte og længe ventede sundhedsreform er endt som »en lille prut«

Hele Folketinget står bag den nye sundhedsreform, men flere partier og organisationer kritiserer med god grund aftalen, fordi den ikke løser mange af de store udfordringer, der er i sundhedsvæsenet. Når man piller det dyre og det sprængfarlige ud, er det nemt at lave et bredt forlig
Sundhedsminister Magnus Heunicke præsenterede fredag formiddag sundhedsreformen, der får støtte af samtlige af Folketingets partier.

Sundhedsminister Magnus Heunicke præsenterede fredag formiddag sundhedsreformen, der får støtte af samtlige af Folketingets partier.

Nils Meilvang

Indland
21. maj 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Forskellen i sundhedsordførernes retorik var påfaldende, da den længe ventede sundhedsreform fredag formiddag blev præsenteret i Sundhedsministeriets gård.

Ifølge Socialdemokratiet var det en »historisk dag«, og sundhedsminister Magnus Heunicke var »kisteglad« for aftalen. Det skyldes primært, at aftalen er så bred, at hele Folketinget står bag den.

Men de enkelte partier, som altså hver især stemmer for aftalen, svingede sig ikke helt så højt op i deres omtale af sundhedsreformen.

Venstres Martin Geertsen kaldte den således for »en fin lille aftale«, hvilket var en klar stikpille til sundhedsministeren og en henvisning til, at sundhedsreformen var slået stort op og har været længe ventet.

Enhedslistens Peder Hvelplund gik skridtet videre rent retorisk og kaldte sundhedsreformen for »en lille prut«, mens Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl sagde, at »man kan diskutere, om den berettiget kan kaldes en reform«.

Efter pressemødet sagde SF’s Kirtsen Normann Andersen, at hun grundlæggende er glad for aftalen men heller ikke mener, at »vi er i mål«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her