Sæson 2
Læsetid: 1 min.

COVID-19: Hvad har pandemien betydet for børn og unges trivsel?

I fjerde og sidste episode af podcasten ’Det store perspektiv – om sundhedsforskning’ får Bo Elkjær besøg af Selina Kikkenborg Berg, der er professor på Rigshospitalet og én af de førende forskere i COVID-19 senfølger hos børn og unge
I fjerde og sidste episode af podcasten ’Det store perspektiv – om sundhedsforskning’ får Bo Elkjær besøg af Selina Kikkenborg Berg, der er professor på Rigshospitalet og én af de førende forskere i COVID-19 senfølger hos børn og unge
Indland
28. juni 2022

Selina Kikkenborg Berg er professor i kardiologi og har undersøgt børn og unges trivsel under pandemien samt senfølger blandt de børn og unge som har været smittede med COVID-19. Som alle andre blev Selina Kikkenborg Berg også selv sendt hjem, da samfundet lukkede ned i pandemiens første dage. Hun kastede sig over forskning i covid og mødte den udfordring, at der var akut brug for hurtige forskningsresultater, samtidig med, at alle arbejdsrutiner var væltet på grund af pandemien og hjemsendelserne.

I løbet af samtalen fortæller hun om resultaterne af forskningsarbejdet og om erfaringerne med at arbejde under pres mens pandemien rullede. Vi kommer blandt andet ind på, hvorfor flere piger end drenge har fortalt om langvarige gener af sygdommen, og hvordan Selina Kikkenborg Berg som forsker selv oplevede hvordan verden ramlede, da covid ramte os.

 

Podcast

Det store perspektiv

Det Store Perspektiv beskæftiger sig med alt det, du bør vide om nogle af verdens store spørgsmål – fra klimakrise til sundhedsforskning. Podcasten er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Seneste podcasts

 • Tissue engineering: Kan kroppen helbrede sig selv?

  28. juni 2022
  I tredje episode af podcasten ’Det store perspektiv – om sundhedsforskning’ får Bo Elkjær besøg af den svenske professor Magdalena Fossum, der fortæller om tissue engineering. Det handler om at bygge reservedele til kroppen af kroppens egne celler.
 • Psykisk sygdom: Hvordan hjælper vi samfundets mest sårbare og svage?

  28. juni 2022
  I anden episode af podcasten ’Det store perspektiv – om sundhedsforskning’ får Bo Elkjær besøg af Merete Nordentoft, der er professor og forsker i psykiatri.
 • Søvn: Hvad sker der med hjernen, mens vi sover?

  28. juni 2022
  Velkommen til en ny sæson af podcasten ’Det store perspektiv,’ denne gang med fokus på sundhedsforskningens seneste landvindinger. I denne første episode får Bo Elkjær besøg af Maiken Nedergaard, der er hjerneforsker og ekspert i søvn

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her