Hybridbiler
Læsetid: 3 min.

EL-ordfører: Det er helt håbløst at fortsætte med skatterabatter til hybridbiler

Enhedslisten lagde stemmer til ny aftale, som bevarer de udskældte skatterabatter til pluginhybridbiler. Men ifølge partiets transportordfører er det håbløst at fortsætte med rabatterne
Henning Hyllested her i åbent samråd med skatteminister Jeppe Bruus om registreringsafgiften på plugin-hybridbiler den 10. februar på Christiansborg.

Henning Hyllested her i åbent samråd med skatteminister Jeppe Bruus om registreringsafgiften på plugin-hybridbiler den 10. februar på Christiansborg.

Jonathan Damslund

Indland
30. juni 2022

I mere end et år har de udskældte afgiftsrabatter til pluginhybridbiler været et af dansk klimapolitiks mest omdiskuterede emner.

Talrige undersøgelser har vist, at bilerne udleder væsentligt mere CO₂ end tilladt i bilaftalen mellem regeringen og dens støttepartier fra december 2020. Eksperter har derfor opfordret til at skrotte ordningen, som har fået salget til at eksplodere. Alene i 2021 var afgiftsrabatten på i gennemsnit 195.800 kroner per bil – i alt mere end otte milliarder kroner.

Hele vejen er Enhedslisten gået forrest i kritikken. Partiet har utallige gange revset sin egen aftale og krævet S-regeringen tilbage til forhandlingsbordet med henblik på at sløjfe afgiftsrabatten til de kombinerede el- og benzinbiler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steen Hartov

Hvad betyder grøn i denne sammenhæng? Hvis grøn skal læses som klimaneutral, så er der ingen biler, der er grønne., heller ikke elbilerne. Som man kan se af Green NCAP’s rapport om miljøbelastning over hele bilernes levetid, synder elbiler også, bare ikke helt så meget.
Lav nu et afgifts- og skattesystem, hvor alle bilettyper bliver ramt i forhold til deres miljøbelastning, i stedet for den nuværende skævvridning.

Karen Nygård, Jacob Johansen, Erik Nielsen, Søren Kramer og Ole Olesen anbefalede denne kommentar
Kasper Pedersen

Største "grønne" fupnummer - på linje med afbrænding af "grøn" biomasse til el-produktion og Tysklands "grønne" investeringer i naturgas.

»Jeg kender et eksempel, hvor vi får en Porsche Cayenne pluginhybrid tilbage, hvor ladekablet aldrig har været ude af emballagen. Det kan næsten ikke være værre. Sådan en Cayenne kører under 10 kilometer literen, hvis den ikke lades op«

Jorgen Nielsen, Jacob Johansen, Erik Nielsen, Inge Lehmann, Kim Houmøller, Steen K Petersen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Man burde selvfølgelig omlægge støtten fra skatterabat - der støtter de største og tungeste og dyreste biler mest - til et ensartet tilskud. Så ville de mindste og billigste hybridbiler få relativt mest. Det ville give god mening.

Jorgen Nielsen, Karen Nygård, Jacob Johansen, Susanne Kaspersen og Søren Kramer anbefalede denne kommentar
Mogens Holme

Enhedslisten ligner mere og mere SF. SF ligner socialdemokraterne, og socialdemokraterne ligner DF

Jorgen Nielsen, Finn Holmager, Flemming Berger, Erik Nielsen, Martin Sommer, Morten Højbjerg Sørensen, Susanne Kaspersen, Harald Viuff og Steen Obel anbefalede denne kommentar
Steen Hartov

@Kasper Pedersen; man kan ikke generalisere ud fra "et eksempel" på en Porche Cayenne plug-in ligesom man heller ikke kan skære alle elbiler over een kam ud fra den dårlige ydelse på en Ford Mustang elbil-udgaven