Nedtur
Læsetid: 5 min.

EU-nederlag genantænder splittelsen helt oppe i toppen af Dansk Folkeparti

Opløsningstendenserne i Dansk Folkeparti forstærkes kun yderligere af fiaskoen ved folkeafstemningen: Den i forvejen hårdt pressede formand, Morten Messerschmidt, måtte indkassere partiets femte valgnederlag i træk, og det kan hurtigt udløse en endegyldig spaltning
Folkeafstemningen var også udset til at blive platformen for Morten Messerschmidts comeback som folkeforfører. Men sådan gik det ikke. Langt fra.

Folkeafstemningen var også udset til at blive platformen for Morten Messerschmidts comeback som folkeforfører. Men sådan gik det ikke. Langt fra.

Magnus Hove Johansson

Indland
3. juni 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Nederlaget til nej-siden vil ramme Dansk Folkeparti hårdest. For Morten Messerschmidt er problemerne kun lige begyndt. Primært af to kontante årsager: For det første har fiaskoen straks genantændt de intrigante spændinger, som længe har slidt og kortsluttet Dansk Folkeparti indefra.

For det andet spiller det også psykologisk ind, at de to andre nej-partier, Enhedslisten og Nye Borgerlige, begge står til betydelig fremgang ved næste folketingsvalg, mens DF’erne ikke engang længere forsøger at lægge skjul på, at de er havnet i en ond spiral af opløsning. Dansk Folkeparti er kommet til at fremstå som et taberhold.

Tiltrækningskraften er ganske enkelt væk. Onsdagens EU-folkeafstemning om forsvarsforbeholdet har vist sig som et afslørende øjeblik: Dansk Folkeparti har tydeligvis mistet sin folkelige appel, der ellers tidligere fik den lille skare af vrede udbrydere fra Fremskridtspartiet til at vokse sig store og forførende som en reel magtfaktor på Christiansborg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Martin Sommer

Det får mig nu ikke til at ligge søvnløs, at DF (igen) har problemer ;)

Men afstemningen var nu et eklatant nederlag for EL - for en langt større, faktisk den største andel partierne sammenlignet, af deres vælgere stemte ja!
Det bliver spændende at læse analyser af, når vi har mere viden herom.