Interview
Læsetid: 7 min.

Forfatter til ny bog om #MeToo: Mænd skal også lære at sige fra

I ny bog, som undersøger 25 mænds holdninger til #MeToo-bevægelsen, argumenterer forfatter og lektor ved Roskilde Universitet Kenneth Reinicke for, at man ikke kan adskille traditionelle maskuline dyder og den adfærd, som fører til krænkelser
Indland
24. juni 2022
Kenneth Reinicke skrev i 2018 bogen ’Mænd, der krænker kvinder’. I en ny bog laver han en kvalitativ undersøgelse af samme tema.

Kenneth Reinicke skrev i 2018 bogen ’Mænd, der krænker kvinder’. I en ny bog laver han en kvalitativ undersøgelse af samme tema.

Anders Rye Skjoldjensen

De fleste af de 25 mænd tænkte ikke over det før 2017: At de måske også krænker. Da MeToo-bevægelsen brød ud, var opfattelsen blandt dem, at det bare var få, brodne kar, som kunne finde på at krænke kvinder. Men gradvist fandt de ud af, at det måske også handlede om dem.

Det fortæller Kenneth Reinicke, der er forfatter til en ny bog om #MeToo, hvor han har interviewet 25 mænd om sexchikane, krænkelser og #MeToo-bevægelsen. 

»Det var en langsommelig erkendelsesproces for dem, at #MeToo ikke kun havde noget at gøre med kvinder og få overgrebsmænd, men faktisk også havde noget at gøre med dem,« siger han.

Siden #MeToo-bevægelsen brød ud i 2017 har Kenneth Reinicke interesseret sig for mænd, der krænker kvinder. I 2018 skrev han bogen med samme titel, som er baseret på kvinders beretninger om at være udsat for krænkende handlinger.

Men han savnede at høre fra mændene selv. Derfor satte han sig for at lave et kvalitativt studie med 25 mænd i alderen 21 til 30 år om, hvordan de forholder sig til #MeToo-bevægelsen og den krænkelseskultur, som er blevet afdækket i medierne de seneste år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

fin egenfeldt

Polariseringen krænker/krænket er som de fleste polariseringer mere forståelses indskrænkende end udvidende. Især hvis fordømmelse, fornærmelse, forargelse, skyld og skam formørker syn og dømmekraft. Må jeg foreslå drivkræfterne: nysgerrighed, venlighed og medfølelse, som mere velegnede vinkler på følelses- og driftsmæssige konfrontationer.