Politik
Læsetid: 4 min.

Knud Enggaard var minister i SV-regeringen hen over midten. I dag kan han ikke se behovet

En regering hen over midten kan være nødvendig under særlige forhold som økonomisk krise eller besættelse, men det er svært at se det behov lige nu, mener Knud Enggaard fra Venstre, der i 1978 var indenrigsminister i Anker Jørgensens SV-regering
Tre tidligere energiministre - Poul Nielson (S), Knud Engaard (V) og Svend Erik Hovmand (V).

Tre tidligere energiministre - Poul Nielson (S), Knud Engaard (V) og Svend Erik Hovmand (V).

Ritzau/Scanpix

Indland
9. juni 2022

Det er svært at se et behov lige nu for at danne regering hen over midten. Det mener 93-årige Knud Enggaard, der i 1978 var indenrigsminister for Venstre i socialdemokraten Anker Jørgensens kortlivede SV-regering – den seneste regering hen over midten.

»Under særlige forhold kan det være en nødvendighed med sådan en regering. Men det forudsætter altså også, at det er øjensynligt, at der er et behov. Der skal være en baggrund som for eksempel en økonomisk krise eller som under besættelsen,« siger Knud Enggaard.

Der skal være noget større på spil. En regering hen over midten vil betyde, at partierne skal tilsidesætte deres ideologiske og politiske linjer til fordel for den fælles indsats, som regeringen samles om. I 1978 dannede Anker Jørgensen SV-regeringen for at imødegå den økonomiske krise i kølvandet på oliekrisen.

I dag er behovet »ikke voldsomt stort«, mener Knud Enggaard. Der er ikke en økonomisk krise, og tingene taler ikke for, at det er nødvendigt at danne regering hen over midten for at håndtere for eksempel de udenrigspolitiske udfordringer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ingrid Olsen

Det er svært at forstå hvordan klimakrisen kan nedgraderes til, at være mindre handlingskrævende fra politisk side end en verdenskrig eller en økonomisk krise?
Godt nok er der behov for et grønt politisk samarbejde, men hen over midten, også hvad angår rød/blå partier.