Grøn skattereform
Læsetid: 4 min.

Krav om skattelettelser vil ikke udhule klimaeffekt af grøn skattereform, vurderer ekspert

Venstre og De Konservative stiller krav om lettelser af selskabsskatten op til forhandlingerne om den grønne skattereform. Formanden for regeringens ekspertgruppe glæder sig over, at de to partier ser ud til at bakke op om den foreslåede CO2-afgift
Selv om de to partiers udspil går imod nogle af anbefalingerne fra regeringens ekspertgruppe, så er Michael Svarer, der ud over at være formand for ekspertgruppen også er professor i økonomi på Aarhus Universitet og tidligere overvismand, alligevel overordnet set positiv over for det samlede, borgerlige udspil.

Selv om de to partiers udspil går imod nogle af anbefalingerne fra regeringens ekspertgruppe, så er Michael Svarer, der ud over at være formand for ekspertgruppen også er professor i økonomi på Aarhus Universitet og tidligere overvismand, alligevel overordnet set positiv over for det samlede, borgerlige udspil.

Mads Andreas Frost

Indland
11. juni 2022

Venstre og De Konservative vil have lettelser på selskabsskatten forhandlet ind i den grønne skattereform. Det har de to partiers finanspolitiske ordførere og chefforhandlere Troels Lund Poulsen (V) og Rasmus Jarlov (K) netop lagt frem i et fælles, konkret udspil, der blev præsenteret i Berlingske.

De to partiers udspil går imod anbefalingerne fra regeringens ekspertgruppe, forklarer Michael Svarer, der er formand for ekspertgruppen. CO2-afgifterne vil ramme de virksomheder, der har høje udledninger af CO2. Imod dette vil lempelser af selskabsskatten ramme bredt – og dermed også gavne de virksomheder, som ikke bliver ramt af CO2-afgifterne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Lettelser?! Der er brug for en fordobling af selskabsskatten i hele EU.

Rasmus Kristiansen, ingemaje lange, Freddie Vindberg, Dorte Sørensen, Mogens Holme, Susanne Kaspersen, Torben Skov, Peter Wulff, Inge Lehmann, erik pedersen, Kim Houmøller og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Der findes ikke noget bedre end skattelettelser, det kurerer alt, må man forstå.

Alan Frederiksen

Nedenstående er taget fra en artikel fra 2019 på solidaritet.dk:

Jeg kan se der er rimelig stor forskel på selskabsskatten i de forskellige EU-lande.
I 2017 lå den gennemsnitlige selskabsskat i EU på 21,9 %. Frankrig og Tyskland trækker gennemsnittet op med en selskabsskat på henholdsvis 34,4% og 30,2%.

"Ifølge Jacob Brædstrup (DI) har alle statsministre siden Anker Jørgensen sat selskabsskatten ned. Det har Poul Schlüter, Poul Nyrup, Anders Fogh, Helle Thorning"
"Det var den såkaldt ”røde regering” – bestående af S, RV og SF – der med ”Vækstplan DK” i 2013 satte selskabsskatten ned. Planen var en sand tsunami af skatte- og afgiftslettelser og samtidig forhøjelser af diverse skattefradrag. En gedigen gaveregn til erhvervslivet – som blev støttet af Venstre, LA og Konservative, præsenteret af daværende skatteminister, Holger K. Nielsen (SF)".
Kilde: https://solidaritet.dk/selskabsskat-hvem-betaler-hvad/

På baggrund af ovenstående virker det desværre som om, det ville være svært for lille Danmark at føre en selvstændig politik mht. selskabsskatten.

Alan Frederiksen

"På baggrund af ovenstående"

Det skulle være: På baggrund af oplysningerne i artiklen