Kun få store danske virksomheder forsøger at påvirke deres pensionsselskab i mere klimavenlig retning

De største danske virksomheder har igennem de seneste år haft fokus på bæredygtighed hos deres leverandører. Men det er ikke for alvor slået igennem, når det handler om at påvirke virksomhedernes pensionsselskaber i mere klimavenlig retning, lyder det i ny undersøgelse
Kun få danske virksomheder har fokus på, at deres pensionsselskaber investerer bæredygtigt. Energiselskabet Ørsted er en af de virksomheder, der stiller krav om bæredygtighed. I forbindelse med udbud stiller Ørsted krav om, at pensionsselskabet skal overholde Parisaftalen.  

Kun få danske virksomheder har fokus på, at deres pensionsselskaber investerer bæredygtigt. Energiselskabet Ørsted er en af de virksomheder, der stiller krav om bæredygtighed. I forbindelse med udbud stiller Ørsted krav om, at pensionsselskabet skal overholde Parisaftalen.  

Lars Laursen/Ritzau Scanpix

Indland
14. juni 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det er kun få af de store danske virksomheder, der aktivt lægger pres på deres ansattes pensionsselskaber, for at få dem til at investere mere bæredygtigt.

Mange af de store danske selskaber har de seneste år haft stærkt øget fokus på bæredygtighed og klima i forhold til deres leverandører. Og de fleste af dem har også sat ambitiøse klimamål for deres egen forretning.

Men en ny undersøgelse fra ngo’en AnsvarligFremtid tyder på, at der ikke i særlig høj grad har været fokus, når det handler om de pensionsordninger, som de store virksomheder forhandler på vegne af deres ansatte, mener Thomas Meinert Larsen, der er talsperson for AnsvarligFremtid.

»De fleste har en meget begrænset indsats. Det er kun få, der faktisk tænker bæredygtighed ind som selvstændigt perspektiv i valg af pensionsudbyder. Og for nogles vedkommende virker det til at være helt fraværende,« siger han.

Undersøgelsen er sendt ud til 24 store danske selskaber, hvoraf ni har besvaret undersøgelsen fuldt ud heriblandt Ørsted, Vestas, ISS, Coop, Pandora, Cowi og Jysk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her