Sæson 2
Læsetid: 1 min.

Psykisk sygdom: Hvordan hjælper vi samfundets mest sårbare og svage?

I anden episode af podcasten ’Det store perspektiv – om sundhedsforskning’ får Bo Elkjær besøg af Merete Nordentoft, der er professor og forsker i psykiatri.
I anden episode af podcasten ’Det store perspektiv – om sundhedsforskning’ får Bo Elkjær besøg af Merete Nordentoft, der er professor og forsker i psykiatri.
Indland
28. juni 2022

Psykisk sygdom er en tabubelagt og underbehandlet folkesygdom med mange årsager. Psykisk sygdom rammer mange, både direkte og som pårørende. Samtidig mødes de psykisk syge med en skæv reaktion fra samfundet, hvor de mest behandlingskrævende er dem, der får den dårligste behandling.

Merete Nordentofts forskning citeres globalt, blandt andet fordi den er baseret på det danske samfunds datarigdom. Det lyder abstrakt, men i bund og grund handler det om samfundets mest sårbare og svage mennesker – og hvordan vi hjælper dem bedst muligt. I løbet af samtalen med Merete Nordentoft kommer vi blandt andet ind på, hvorfor det er godt, men ikke nok, at gå til spejder.

Podcast

Det store perspektiv

Det Store Perspektiv beskæftiger sig med alt det, du bør vide om nogle af verdens store spørgsmål – fra klimakrise til sundhedsforskning. Podcasten er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Seneste podcasts

 • COVID-19: Hvad har pandemien betydet for børn og unges trivsel?

  28. juni 2022
  I fjerde og sidste episode af podcasten ’Det store perspektiv – om sundhedsforskning’ får Bo Elkjær besøg af Selina Kikkenborg Berg, der er professor på Rigshospitalet og én af de førende forskere i COVID-19 senfølger hos børn og unge
 • Tissue engineering: Kan kroppen helbrede sig selv?

  28. juni 2022
  I tredje episode af podcasten ’Det store perspektiv – om sundhedsforskning’ får Bo Elkjær besøg af den svenske professor Magdalena Fossum, der fortæller om tissue engineering. Det handler om at bygge reservedele til kroppen af kroppens egne celler.
 • Søvn: Hvad sker der med hjernen, mens vi sover?

  28. juni 2022
  Velkommen til en ny sæson af podcasten ’Det store perspektiv,’ denne gang med fokus på sundhedsforskningens seneste landvindinger. I denne første episode får Bo Elkjær besøg af Maiken Nedergaard, der er hjerneforsker og ekspert i søvn

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kurt Nielsen

Det der gør mig tæt på skrækslagen over dette popcast er, at det er en professionel seriøs forsker og praktiker: Merete Nordentoft, der ikke kan skelne mellem fysisk og psykisk. Det gør det jo umuligt at håndtere psykiske udfordringer med psykiske midler.

Næste gang bo-elkjaer er du velkommen til at kontakte mig hvis du skulle have behov for alternative behandlingsformer.

I stedet for kan du jo selv prøve gamle Sigmund Freud af. Det vil med garanti give ganske andre og mere moderne måder at forstå psykisk sygdom på. Alternativt eller supplerende kan du jo overveje at gense filmen: ’One Flew Over a Cuckoo's Nest?’