Politik
Læsetid: 3 min.

Sikandar Siddique siger, politiet stoppede ham på Folkemødet. Politiet afviser

Kort efter partilederdebatten blev Frie Grønnes leder Sikandar Siddique ifølge sin egen forklaring standset af politiet og bedt om at udlevere navn og personnummer. »Det er raceprofilering,« mener partilederen. Politiet afviser
Partileder for Frie Grønne Sikandar Siddique under valgfest efter afstemningen om forsvarsforbeholdet. Under Folkemødet på Bornholm fortæller han nu, at han er blevet stoppet af politiet og afkrævet navn og cpr-nummer.

Partileder for Frie Grønne Sikandar Siddique under valgfest efter afstemningen om forsvarsforbeholdet. Under Folkemødet på Bornholm fortæller han nu, at han er blevet stoppet af politiet og afkrævet navn og cpr-nummer.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
18. juni 2022

Efter publiceringen af denne artikel har Bornholms Politi i en pressemeddelelse skrevet, at politiet på baggrund af en borgers henvendelse rettede henvendelse til de to mænd, der fulgtes med Sikandar Siddique, og bad dem identificere sig. Politiet skriver også, at det ikke henvendte sig til Sikandar Siddique. Selv afviser Sikandar Siddique politiets forklaring. »De henvendte sig direkte til mig. De spurgte først mig«, siger han til Ritzau. Han siger også: »Og da min ven begynder at filme, siger politimanden, at "så starter vi hos dig"«. Overskriften og underoverskriften på artiklen er justeret efter politiets udsendelse af pressemeddelelsen.

Frie Grønnes partileder Sikandar Siddique blev stoppet af politiet torsdag aften under Folkemødet og bedt om at udlevere sit navn og personnummer. Episoden fandt sted kort tid efter partilederdebatten, hvor Sikandar Siddique deltog i sin egenskab af partileder for Frie Grønne.

Efter debatten blev partilederen sammen med sin lillebror og en ven standset af tre betjente, der udbad sig at se identifikation fra alle tre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Man har ikke pligt til at oplyse Cpr-nummer til politiet. Kun navn, fødselsdato og bopæl.

erik jensen, David Zennaro, Jens Ole Mortensen, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Marianne Stockmarr, Elisabeth From og John Will anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Jeg synes, at Sikandar burde tage oplevelsen med et smil.

Alle de andre gode og pæne partiledere, ville, i den samme situation, opføre sig lidt mere høfligt overfor politiet - og IKKE afkræve noget svar på, hvorfor de blev råbt an.

Jørgen Larsen

@svend christian tychsen - Hvilket så bl.a. rejser det interessante spørgsmål. Hvem er 'Danmarks oprindelige befolkning'?

De første mennesker som kom til Danmark for 12 - 14.000 år siden havde mørk hud og blå/grønne øjne. De første bønder i Danmark kom fra Mellemøsten for 6 - 7.000 år siden og ovennævnte blev for små 5.000 år siden suppleret med Yamnaya folk fra Kaukasus.

Kort sagt: Noget kunne tyde på, at Du selv har en indvandre baggrund ;-).

Jane Nielsen, Cecilie Kornum, Kamma Thomsen, Steen K Petersen, Lillian Larsen, Willy Johannsen, Olaf Tehrani, David Zennaro, Jens Ole Mortensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben Pedersen

@Freddie Vindberg
Men ville en 'almindelig' blegfed dansker fra et andet parti blive afkrævet det samme, eller er det en tilfældighed at det var ham?

Jane Nielsen, Jens Ole Mortensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Der var en partileder debat i TV for nogle måneder siden.
Der var det helt tydeligt ingen af partilederne brød sig om Sikandar.
Selv de to ordstyrende TV-værter blandede sig i debatten. Aggressive og med hævede stemme, nærmest fråde om munden gik de med faretruende raske skridt mod Sikandar og nedgjorde hvad Sikandar sagde, de få gange Sikandar prøvede få ordet.
Det da helt utilbørligt værterne blander sig i politisk-leder-debatten.!!!

Lige præcis ved den debat tror jeg en symbiose tog skabelse.
I mange årtier har det nok været frustrerende for politikere ikke kunne melde så klart ud som DF, de ikke ønsker indvandring fra arabiske og afrikanske lande. De havde blot ikke modet til være ærlige omkring den racistiske holdning da den kunne koste stemmer. Og havde nok også svært se sig selv som intolerante.
Men, så kom det, nærmest som et Dannebrog dale ned fra himmelen:
Krigen i Ukraine, skabte spontant og instinktivt hos de enkelte politiske ledere en symbiose af ny enighed; "vi europæere skal først og fremmest tage os af europæiske flygtninge" og plusselig var der undskylningen de manglede for at udelukke "Perkerne" !!!.

Det er ikke kun i Danmark men i hele Europa denne "bevægelse" har taget form.
Dens væsen er "Nationalisme" og EU er dens stat.
Snart kommer vi til at omdefinere vores historie siden 1945.
Nazityskland de gode europæiske borgere, som til syneladende var fremsynet nok til udtynde Rusland ;-(
(Ironi er benyttet)

Jens Ole Mortensen og Marianne Jespersen anbefalede denne kommentar
John Kierans

Der er vel to issues i det her:

1) Er etnisk profilering ved politiarbejdet i orden?
Næppe, medmindre altså at erfaringen fra politiarbejdet tilsiger, at der statistisk er en højere frekvens af kriminelle blandt en bestemt, etnisk gruppe. Jeg vil overlade det til statistikerne at vurdere, om dette er tilfældet.

2) Hvad er der rent faktisk hændt i den pågældende situation?
Nu er hændelsesforløbet jo endnu en kende uklart, så indtil videre er det vanskeligt at vurdere.
Hvis det nu havde være sådan, at den pågældende partiformand ikke tidligere havde haft en konfliktsøgende adfærd, ville man nok tage hans indsigelser en kende mere alvorligt. Dermed ikke sagt, at der ikke kan være tale om kritisabel adfærd fra politiets side, men det kan vel heller ikke helt udelukkes, at vedkommende selv prøver at misbruge en situation politisk?

Eva Schwanenflügel

I den nyeste udvikling af sagen påstår Bornholms politi, at det slet ikke var dem, der stoppede Sikandar Siddique, men ham selv, der rettede henvendelse til dem.

Det afviser Siddique blankt, og skriver på Twitter:

"@Bornholms politi siger nu, at det ikke var mig, de henvendte sig til, men kun mine venner. Det er ganske enkelt løgn. De henvendte sig direkte til mig, og som man høre i videoen, siger de til mig, at det ikke skal være en scene, når politiet henvender sig. #dkpol"

https://mobile.twitter.com/SikandaSIDDIQUE/status/1538137140428787715?re...

Man kan selv se videoen, Siddique har lagt op, og dømme selv hvad der er op og ned.

Hvis man ikke er på Twitter, kan videoen også ses her:

https://nyheder.tv2.dk/2022-06-17-partileder-raser-mod-betjente-nu-under...

Det forekommer meget underligt at politiet vælger at stoppe tre midaldrende mænd, der roligt går på vejen.

Troels Ken Pedersen, Kamma Thomsen, Steen K Petersen, Hans Frank, Jens Ole Mortensen, Carsten Munk og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Nu skriver politiet at det var ‘efter henvendelse fra en borger’. Den borger må de vist lige have fat i igen.
At pudse politiet på folk, måske med chikane som formål, er vist ikke den lovlige måde at bruge politiet på.

Hans Larsen, Hanne Andreasen, Peter Bryde Poulsen, Jonas Littauer, Troels Ken Pedersen, Steen K Petersen, Willy Johannsen, David Zennaro, Carsten Munk og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Det der er ekstra på faldende er at der findes næsten ingen borger med indvandrer baggrund på folkemødet, de 99, 9% er hvide borger, og oven i købet når politiet møder 3 gæster med indvandrerbaggrund bliver de kontrolleret, det er absolut skandaløs og viser at det er sandt når man sige at politiet kontrollerer ved raceprofilering. At ingen Folketingets medlem har reageret på episoden viser at de fleste er mere optaget af deres eget valg end at kæmpe imod racismen.

Jens Peter Madsen, Hanne Andreasen, Peter Bryde Poulsen, erik jensen, Kamma Thomsen, Steen K Petersen, ingemaje lange, Hans Frank, Alan Frederiksen, Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
John Kierans

Man må nok selv vælge, hvem man tror på.

Politiet oplyser, at man stoppede de to medfølgende personer på baggrund af en henvendelse fra en tredje borger og aldrig bad Siddique om ID - Siddique påstår det modsatte.

Udfordringen med den pågældende filmstump er naturligvis, at optagelsen kun viser situationen fra det tidspunkt, hvor nogen har gjort den tilspidset - og ikke den oprindelige henvendelse fra politiet.

Hvor VILLE jeg dog ønske, at jeg ubetinget kunne tro på politiets udlægning og tilsvarende på et medlem af Folketinget. Udfordringen består blot i, at begge parter har en egeninteresse i at fortælle den version, der er pænest for sig selv, og begge parter har historisk set ikke en fuldstændig ren track record i forhold til dette.

I sådan en situation gør jeg mig altid nogle overvejelser om, hvem der har mest interesse i at skabe en konflikt.

Eva Schwanenflügel

Sikandar Siddique bliver interviewet på TV2 NEWS ca kl 17 idag.

Det kommer nok også i Nyhederne kl 19.

Mads Jakobsen

Hvis en dansk betjent kan have racistisk bias, bevist eller ubevist, så kan Sikandar Siddique vel også. Det ville forklare hvorfor han bliver rasende når en hvid betjent taler til ham og hvorfor tanken om autoriter med en anden hudfarve gør ham så kampparat.