Sæson 2
Læsetid: 1 min.

Tissue engineering: Kan kroppen helbrede sig selv?

I tredje episode af podcasten ’Det store perspektiv – om sundhedsforskning’ får Bo Elkjær besøg af den svenske professor Magdalena Fossum, der fortæller om tissue engineering. Det handler om at bygge reservedele til kroppen af kroppens egne celler.
Med forskning i tissue engineering arbejder Magdalena Fossum på at samle viden om, hvordan ’reservedele’ til kroppen kan bygges af kroppens egne celler.

Med forskning i tissue engineering arbejder Magdalena Fossum på at samle viden om, hvordan ’reservedele’ til kroppen kan bygges af kroppens egne celler.

Science Photo Library/Ritzau Scanpix

Indland
28. juni 2022

Professor Magdalena Fossum er ansat på Rigshospitalet i et nyt professorat i børnekirurgi. Hun forsker i, hvordan børn i fremtiden skal kunne helbredes med deres egne celler efter en operation.

Med forskning i tissue engineering arbejder Magdalena Fossum på at samle viden om, hvordan ’reservedele’ til kroppen kan bygges af kroppens egne celler. Her fortæller hun om det enorme potentiale, der ligger i denne forskning. Vi starter i et nyfødt barns blære – den er på størrelse med en valnød – men derfra vokser perspektivet.

Samtalen foregår på dansk og svensk, men bør være til at forstå.

Podcast

Det store perspektiv

Det Store Perspektiv beskæftiger sig med alt det, du bør vide om nogle af verdens store spørgsmål – fra klimakrise til sundhedsforskning. Podcasten er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her