Folk
Læsetid: 1 min.

22 gange har landets stifter registreret sager om præster, der indebærer seksuelle krænkelser i perioden 2012-2021

Velkommen til FOLK, Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik
Kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) holder hånden over medarbejdere og præster, der har udøvet sexchikane.

Kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) holder hånden over medarbejdere og præster, der har udøvet sexchikane.

Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Indland
5. juli 2022

Kun i Lolland-Falster Stift er tallet nul for overgrebspræster. Øverst ligger Københavns Stift (fire), så følger Helsingør, Fyn, Haderslev og Aalborg (tre), Roskilde og Viborg (to), mens Ribe og Aarhus hver har én.

Kirkekrænkere: SF’s spørgelystne Karina Lorentzen Dehnhardt har efterlyst en oversigt fra kirkeministeren om »seksuelle tilnærmelser eller overgreb fra medarbejdere eller præster« de seneste ti år. Svaret tyder på, at overraskende mange ansatte i kirken har øje for andet end det evige liv.

Overgrebspræster I: Ifølge kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har der i perioden 2012-2021 været 22 sager med præster, »som omfatter seksuelle krænkelser«. Af de 22 præstesager er to endt med disciplinær sanktion, mens 11 sager er endt med anden form for opfølgning, frivillig afsked el.lign.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her