Analyse
Læsetid: 6 min.

Årets Tour de France var i mere end én forstand en triumf for Jonas Vingegaard

Få ting kan afsløre et menneskes karakter som sport. Ved årets Tour de France viste Jonas Vingegaard sig ikke bare som en uovertruffen rytter – han markerede sig også med ægte kammeratskab og storsind i en sportsgren præget af store egoer
Jonas Vingegaard har vist loyalitet og ægte kammeratskab i årets Tour de France. Her krydser han målstregen på Champs-Élysées i Paris.

Jonas Vingegaard har vist loyalitet og ægte kammeratskab i årets Tour de France. Her krydser han målstregen på Champs-Élysées i Paris.

Christian Hartmann/Ritzau Scanpix

Indland
25. juli 2022

Jeg kunne have tænkt på det allerede, da Tadej Pogacar efter sit styrt på sidste nedkørsel før Hautacam rakte næven ud til Jonas Vingegaard med tak for det ventende frihjul, indtil Pogacar igen fik kontakt. Men i hvert fald var det ved Vingegaards demonstrativt passive kørsel på de sidste 200 meter af den sidste enkeltstart, der sikrede holdkammeraten Wout van Aerts sejr, at jeg huskede på den store britiske sportsjournalist Simon Barnes’ definition af sport: af puritanere »oplevet som socialt og moralsk opdragende, men i realiteten en ’monstrøs trivialitet’, hvis sandhed findes i den fortælling, aktøren leverer«.

Sport – og i særlig grad ekstrem sport som et landevejsløb – eksponerer altså først og sidst karakter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Willy Johannsen

Ret flot, synes jeg... :)

Susanne Kaspersen, Viola Burau, Per Klüver, Ejvind Larsen, Lillian Larsen og Frederik Schwane anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Ja, det var da ok.

Kasper Pedersen

Incredible

Troels Jensen

Flot Tour og dejlige anekdoter fra Ellegaard.

Flemming Olsen

Suk... det er så naivt, det pressen skriver nu, og Information er åbenbart hoppet med på vognen. Vent til den dag Vingegaard:

1) Flytter til Monaco for at beholde flere af sine surt tjente penge selv.
2) Skrider fra kæreste og børn og får sig en mere lækker dame - som Riis i sin tid.
3) Og navnlig til den dag han holder op med at vinde.

Jeg under ham hjertensgerne alle tre ting, men gør offentligheden også det? Riis'eksempel fra halvfemserne skræmmer. Han gik fra folkehelt til skvadderhovede på to sæsoner, og så var hans karriere og popularitet slut.

Freddie Vindberg

Ja, virkelig EPOnerende...

Margit Johansen

Det er rart at se de mere menneskelige sider af vinderne i sporten/forretningen, de små kollegiale smil og anerkendende klap, kys til partnerne og de mange små børn på podierne. Familien DK på Tour, osv. Jeg tænker at tv-stationerne også kender deres besøgelsestid.

Jah.. Jonas Vingegaard var dygtig. Der er jo snart folketingsvalg, så nogle af iglerne sprang i et fly og susede til Paris for at suge til sig.

Rasmus Kristiansen, Morten Jensen, Torben Bruhn Andersen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, W. Jensen, Eva Kjeldsen, Alan Frederiksen og Flemming Olsen anbefalede denne kommentar
Kurt Nielsen

Øehh, hvad blev der egentlig af 'TAB OG VIND MED SAMME SIND'???