Analyse
Læsetid: 4 min.

Indsatsen mod den organiserede økonomiske kriminalitet er blevet skarpere

For to år siden var politiet fuldstændig på hælene i kampen mod den økonomiske kriminalitet. Men i det seneste halve år har politiets nye National enhed for Særlig Kriminalitet taget nogle særdeles interessante skalpe
Politiets forholdsvist nye National enhed for Særlig Kriminalitet har faktisk taget hul på komplicerede sager, der er blevet opklaret. I front for enheden er politidirektør Lasse Boje Nielsen (på billedet).

Politiets forholdsvist nye National enhed for Særlig Kriminalitet har faktisk taget hul på komplicerede sager, der er blevet opklaret. I front for enheden er politidirektør Lasse Boje Nielsen (på billedet).

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Indland
9. juli 2022

Det er fløjet lidt under radaren, men der er sket noget. Tektoniske plader har bevæget sig i de danske myndigheders indsats mod den organiserede kriminalitet og den organiserede, økonomiske kriminalitet. Det viser en række sager fra det seneste halve år.

I slutningen af maj blev en 33-årig mand anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for hvidvask for 353 millioner kroner. To store, muskuløse mænd med tatoveringer råbte opmuntrende fra tilhørerpladserne at ’vi er med dig!’, da den anholdte blev ført ud.

Anholdelsen af den 33-årige var en udløber af den såkaldte Outpay-sag fra 2020, hvor fire bagmænd blev idømt hårde domme på mellem to et halvt års og seks års fængsel.

De første dømte var pæne erhvervsmænd med hvide skjorter og dyre slips. I maj i år blev femtemanden med de muskuløse venner så anholdt. Ingen af de fire første dømte havde identificeret ham, og politiet var længe uden spor af femtemanden, men de kriminelle havde kommunikeret via det krypterede system EncroChat, og det system blev i 2020 infiltreret af fransk politi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kasper Pedersen

Der er jo nok at tage fat på.

"1000 selskaber mangler på anklagebænken i kæmpesag om svindel
Her præsenterer de sagen mod 17 tiltalte mænd og tre selskaber.

- Man kan måske godt undre sig over, at A-selskaberne ikke er tiltalt, erkender hun.
- Forklaringen er ressourcer. Så skulle vi sidde med omkring 1000 tiltalte, og det kan vi på ingen måde håndtere, siger hun."

17 ud af 1000 tiltalt?
Det er ellers et mørketal der vil noget!

Anders Hüttel

Resultatløn burde indgå. 25% af alt det de graver frem burde tilgå NSK.
Kun sådan kan NSK vokse og finde flere kriminelle.

De hænger ikke sammen med årlige finanslove. Et stambeløb burde ellers vokse 20% de næste 15 år.

Inge Nielsen

Kunne overskriften med rette have været :
Resutatet af V' s regeringsperioder med masive besparelser af alle kontrol (herunder skat) myndigheder mm, ser vi nu som et eldorado for kriminelle i DK.

Jeg savner perspektivering ...... årsag/effekt.....fra den samlede medieverden.

Inger Pedersen, Thomas Tanghus, Kim Houmøller, uffe hellum, Alvin Jensen, Marianne Jespersen, Eva Schwanenflügel, Jørgen Tryggestad og Carsten Troelsgaard anbefalede denne kommentar
Alvin Jensen

Så mangler vi bare at de også finder alle de penge i skattely som danmark er snydt for.

Finn Jakobsen

Vi skal nok også tænke på, at der er både kriminelle, der har skaffet sig gevinst ved kriminalitet, og kriminelle, der 'bare' ikke vil betale skat af deres fortjenester, selvom de er tilegnet ved lovlig aktivitet.'
For mig at se, er der ikke grund til at skelne mellem de to typer kriminelle, begge snyder os andre, så vandet driver. Men vi er nødt til t få styr på de penge, der overføres anonymt/skjult fra en konto i et land til en konto i et andet land - og derfor må socialdemokraterne finde ud af at tage sig sammen og forbyde anonyme overførsler.

Inger Pedersen

Hmmm ... kunne et centralt spørgsmål måske være:

HVEM er det, der sponsorerer diverse partikasser via såkaldt legal korruption?