Analyse
Læsetid: 5 min.

Inger Støjberg har vundet slaget om ’Trailerparkdanmark’ med flere træskolængder

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, har forsøgt sig med en serie af sommerprøveballoner. Men ihærdigheden har ikke vendt den omvæltende udvikling: Inger Støjberg har overtaget rollen som spydspidsen for det andet Danmark. Hun taler det, som DF’s tidligere spindoktor kalder for »Trailerparkdanmarks sprog«
Inger Støjberg blev i maj modtaget af sine støtter på Visborggaard Slot uden for Hadsund efter sin afsoning.

Inger Støjberg blev i maj modtaget af sine støtter på Visborggaard Slot uden for Hadsund efter sin afsoning.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland
30. juli 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det er okay at være almindelig. Sådan lyder Dansk Folkepartis nye slogan. Men gennemslagskraften lader vente på sig. For Morten Messerschmidt fremstår som alt andet end almindelig selv, og Dansk Folkeparti er samtidig drevet langt væk fra valgparolen fra triumfen i 2015, hvor budskabet enkelt lød: »Du ved, hvad vi står for.«

I årevis kunne ingen være i tvivl om, hvem der var landets mest folkekære politiker. Siden valget til Europa-Parlamentet tilbage i 2014, hvor den nu 41-årige Morten Messerschmidt slog danmarksrekord med 465.758 personlige stemmer, har han tronet som manden med den mest direkte forbindelse til folkedybet. Men ikke længere. Autenticiteten er krakeleret.

Dansk Folkepartis sommerkampagne om almindelighed virker påtaget og er dermed i sig selv et tegn på, at DF’erne godt ved, at de har mistet taget i den jævne mand, og at en ny stemmesluger har overtaget vælgerappellen: 49-årige Inger Støjberg (DD) har med simple virkemidler indtaget scenen for politisk dansktop.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Theodor Lindholm

Inger Støjberg kom ikke til Dansk Folkeparti. Dansk Folkeparti kom til Inger Støjberg.

Men hva. Frem og tilbage er som bekendt lige langt.

Og Messerschmidt troede fejlagtigt han var Trump og kunne gå på vandet. Jeg har aldrig forstået, hvad folk ser i ham. Inden folk så ham fik han et rekord antal personlige stemmer ved EU valget for ca. 10 år siden. Nu, hvor han er trådt frem i lyset og folk kan se ham ryger han ud med spildevandet sammen med resten af Dansk Folkeparti. Det må være lidt hårdt at være Pia i de her dage.

Torben Bruhn Andersen, Inger Pedersen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
John Johansen

@LTM

I et rpg spil ville du nu have opnået titlen nyttig idiot, med dit valg af det noget tåbelige udtryk "Trailerparkdanmark". Du løber ærinder for Inger Støjberg med dit budskab, og understøtter hendes latterlige udsagn om de fine saloner I København.

Bent Gregersen, Rasmus Kristiansen, Lone Hansen, tove helbo, P.G. Olsen, Bjørn Pedersen, Tina Peirano, Jan Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Sonja Rosdahl, Herdis Weins, Karen Møller Grothe, Inger Pedersen, Mogens Holme, Mogens Kjær, Eva Schwanenflügel og Jørgen Tryggestad anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Er folk der er tvunget til at bo på en campingplads året rundt virkelig en så homogen gruppe, at man under én hat kan tillade sig at påstå, de alle ser lyset i Støjbergs marcipanomviklede propaganda?

"Trailerparkfolket"...

Kors i skuret.

Bent Gregersen, Ole Olesen, Anders Skot-Hansen, Rasmus Kristiansen, Anders Koch, tove helbo, Egon Stich, Tina Peirano, Jan Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Sonja Rosdahl, Herdis Weins, Anders Lund, Gitte Loeyche, Torben K L Jensen, Lillian Larsen, Mette Møhl, erik lund sørensen, Karen Møller Grothe, Inger Pedersen, Arne Albatros Olsen, Mogens Holme, Flemming Sørensen, Mogens Kjær og John Johansen anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Ja, det må vel efter gældende lovgivning herhjemme oversættes til helårscampister - som findes over hele landet - men især på Sjælland tættere på hovedstaden. Og nej - vælgerundersøgelserne peger på, at DF's kernevælgere bor i meget større huse længere ude i provinsen - akkurat som formanden for det nye parti - og har rimelige indtægter - akkurat som formanden. En bemærkelsesværdig forskel er dog at vælgerne ofte har kortere - eller ingen - uddannelse. Modsat formanden.

Bent Gregersen, Ole Meyer og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Allan Nørgaard Andersen

. Det er nok værd at holde sig tilbage mht. generaliseringer over hvilke befolkningsgrupper der føler sig tiltrukket af Fodlænkepartiet. For uanset hvem det er, så må den største bekymring dreje sig om at der øjensynligt er en stor del af vælgerne, der ikke ser det som noget problem at et partis ledende skikkelse er dømt for bedrag og løgn i stort format. Min egen fordom tilsiger mig at tro at det er der er et sammenfald med personer, som ellers forlanger at fx udlændinge der begår lovovertrædelser, straks erklæres fredløse og smides ud af landet. Hvordan kan de så trives med at Fodlænken herself notorisk har forbrudt sig mod landets øverste myndigheder? Sådan ser de selvfølgelig ikke på det selv, de opfatter sig som loyale og gode borgere - og er det sikkert også - men jeg ville ønske medierne i højere grad og mere vedholdende beskæftigede sig med at vi nu kan undersøge Trump-syndromet (pyt med at han lyver) på nærmeste hold.

Anders Skot-Hansen, Rasmus Kristiansen, Frederik Schwane, Ete Forchhammer , Connie Christiansen, Torben Pedersen, Joen Elmbak, Lillian Larsen, erik pedersen, Per Kortegaard, John Johansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Mikael Hertig

Messerschmidt har bildt sig ind, at hans opbakning og valg til partiformand skulle være tegn på en udvikling fra den gang, han fremstod som en lille konfirmand, man som en børneviolin kunne stryge under hagen, til en bas, der kunne stå alene på gulvet. Det har vist sig at være en kimære, en sæbeboble, eller som juristerne kalder det: "En vildfarelse"

erik pedersen, Ole Meyer og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

Inger Støjberg er et interessant fænomen.
Bliver hendes parti et oprør fra folkedybet?
Der er tydeligvis mange almindelige jævne mennesker, som føler sig kørt over af politikere, som ikke forstår dem, og som de ikke forstår.
Det har ikke så meget med fine saloner at gøre, men med en verden der efterhånden helt udspiller sig i hovedstaden. Sådan opleves det af hendes sympatisører. Landet er blevet skævvredet, oplever de.

Inger Støjberg står samtidig for hendes sympatisører som offer for et justitsmord, fordi hun sagde og gjorde noget, som har dyb genklang i befolkningen. Og så bliver vreden ikke mindre af, at statsministeren kan gå fri i en anden sag, hvad Inger Støjbergs sympatisører ikke forstår. Det er der i øvrigt nok også andre end Inger Støjbergs sympatisører, som ikke forstår.
Inger Støjbergs sympatisører er almindelige jævne mennesker. Men de er udstyret med det, man kalder for sund sans, som siger dem, hvad der er rigtigt, og hvad der forkert – uanset hvad jura og et Folketingsflertal nu måtte mene. Og så tager man meget fejl, hvis man tror der er tale om svage mennesker uden ressourcer. Tværtimod. De siger bare ikke så meget i den offentlige debat, som domineres af mennesker, som de hverken har tillid til eller sympati med.
Hvor mange de er, ved jeg ikke. Men helt sikkert flere, end dem, der nu mest har hånlige bemærkninger og foragt til overs for hende og hendes sympatisører, regner med.
Forbered jer på en overraskelse. Om I kan lide det eller ej. Personligt finder jeg det sundt. Selv om jeg ikke har tænkt mig at stemme på Inger Støjberg.
Men jeg er godt nok meget spændt på at se, hvad det vil resultere i.

Jacob Bøwig

Jeg kan normalt godt li' LTM's stil, det friske sprog, og de tydelige billeder han tegner. Her synes jeg dog han træder om ikke langt, så i hvert fald over stregen for, hvad der i mine øjne kan betragtes som god til, når han benytter udtrykket 'trailerparkdanmark'.

Som andre også, og bedre end jeg har sagt, er det både en unødvendig amerikanisering af vores sprog, men også en måde at tale nedladende om en gruppe danskere, hvis politiske holdninger jeg måske nok finder fremmede, men hvis udfordringer i forhold til især centralisering og faldende livskvalitet, af mange grunde, er nogen, vi alle bliver nødt til at anerkende og tale ordentligt om og til.

gorm petersen, Carsten Bjerre, Malte Nielsen, Tina Peirano, Inger Pedersen og ingemaje lange anbefalede denne kommentar

'Inger Støjberg blev i maj modtaget af sine støtter på Visborggaard Slot uden for Hadsund efter sin afsoning (billedtekst).' Slottets undersåtter (formentlig underkuede og udhungrede jyder) med deres decentraliserede og faldende livskvalitet (stærkt faldende, må man formode, når man kigger på gini-kvotienten) må da nødvendigvis bakke op om deres lys - den eneste, nu rigtige for danskerne, politiker. Hold nu op et narrespil, også Informerens politiske kommentator intrigerer. Samtidig - i dagens JP - kan jeg læse, at vest taber intelligens til øst, og at 'udkantsdanmark' da også har råd til at bygge i kvalitetsmaterialer ved Limfjorden. Kan man ikke andet som politisk kommentar (og Infomerens er ikke den eneste) så kan man i hvert fald bidrage til den påståede regionale surhed. Velbekomme.

Frederik Schwane, John Johansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Politisk analyse: Messerschmidts sidste chance er en frifindelse for den sag der alt for længe har hængt som en sort skygge over ham og hans i øvrigt vingeskudte parti. Skulle det, mod forventning, flaske sig så fordelagtigt for formanden og dermed paritet, at han kan spille martyrkortet, får de måske få nok vind i sejlene til lige akkurat at vende skuden. Der vil dog stadig skulle sejles op ad bakke og så længe Inger Støjberg rider på en bølge af ikke nærmere defineret sympati, ud over at mange bare godt kan lide hendes måde at være Inger på - især hvis hun kan lade være med at dumme sig alt for mege - ja, så ser Messerschmidts mission temmelig umulig ud. Men, man skal som bekendt aldrig sige aldrig, før bjørnen er skudt og skindet er solgt.

Jens Ole Mortensen

IS' lidt barnagtige ulydighed over for lovlydighed m.m. nok især har klangbund i miljøer hvor der bedrives meget sort arbejde. Om det så især er i Jylland, skal jeg ikke gøre mig alt for klog på.

Jamen, er det da ikke Jydske Doller der holder Danmark kørende ?

Nææ. Vi er vel nødt til at betale skat. Men hvorfor bruge så mange penge på bullshit job i den offentlige sektor. Nu lyder jeg måske neoliberal. Men jeg mener Kontrollen af arbejdsløse. For få dage siden skrev Ekstrabladet om en mor med 2 børn, som blev plaget af jobcentret der anså hende , i stand til jobaktivering. Lægerne siger hun lider af terminal kræft. Jeg håber det ikke.
Regeringen tager det op. De syntes denne beslutning er uforståelig.- Men det er ikke en måned siden at en ung mand med terminal kræft døde. Han og familien blev plaget til det sidste. Og først dagen efter hans død fik familien besked om at han havde fået tildelt førtidspension. Der imellem bliver en ung mand diagnosticeret med ptsd af sin læge forårsaget af møllen i jobcentret.

Jeg er ikke i tvivl om at jobcentres faglighed bliver kompromitteret af magten, hvor den end ligger.
Intet land i verden er så fattigt at det vil ty til sådanne metoder.

Når danskere rejser rundt i verden for at udbrede vores system , vil kommentarerne være - De vi så ofte har hørt herhjemme.-- Hvorfor skal de komme her og udbrede deres lorte samfundsmodel. Lad være at lægge mig til last for det. - Men sådan er det jo. Ingen vil betegne den danske velfærdssamfund som en god model med alle disse eksempler på overgreb fra myndigheder.

Og det har ingen positiv indflydelse på økonomien. Snarere tværtimod. Økonomien er langt mere basseret på at holde valutaen stabil og høj i forhold til fattigere lande. Historien om at man giver en person en cykel, så han kan sælge varer på markedet, han får råd til en knallert , en knallert, en bil og en trailer. Sådan vokser dynamikken i en økonomi. Denne infantile fremlægning af hvordan markedsøkonomien fungerer ligger til grund for jobaktiveringen. Og også andre mere vellykkede offentlige instanser som f.eks. hospitaler og deres personale. Gør jer ingen forhåbninger om at det er attraktivt for fagligt personale, hvis deres forskning viser at der er samfundsstrukturelle årsaget til at mennesker lider psykisk . Og højere magtinstanser blokerer for at oprette kontrol.

Rasmus Kristiansen, Peter Wulff, Ebbe Overbye, Bjørn Pedersen, Lillian Larsen, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jan S. Jensen

Gade vide hvad der gik galt mellem Thulesen Dahl og Inger Støjberg. For helt ærligt. Hvis Peter Skaarup har et omdømme i hele befolkningen - noget som har sat sig fast - så må det være DF'eren der ligner en maniac!

gorm petersen

Dem, vi ikke kan lide, skal i fængsel - selv om de ikke har gjort noget.

Dem, vi godt kan lide, skal frifindes - uanset hvad de har gjort.

Civilisation er noget meget, meget skrøbeligt.

Næppe een eneste af de sølvpapirshatte, der siger, at de tror, at Hilary Clinton leder et verdensomspændende pædofili-netværk, ville sætte deres penge på, at det faktisk er tilfældet.

Alligevel siger de det. De taler nemlig "vredens sprog". Vores egen tabloid-presse lever af at maksimere konflikt og minimere dialog.

Det ved Støjberg godt. I princippet kunne enhver gøre hende kunsten efter. At maksimere vrede og konflikt. Forsoning gider ingen beskæftige sig med.

Hvem gider se en film, hvor folk bare har det godt ?

Frederik Schwane og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar
William Kern

Barnebrudspartiet. Ville det ikke være det mest dækkende navn?

Støjberg hævder, at alle ved, hvad hun står for. Men bortset fra at vi har hørt om lagkage og barnebrudssnak ved vi mest, at hun er en straffet person, der netop har afsonet. Og jo, vi kan også huske, at Støjberg i flere år forsvarede Lars Løkke Rasmussen, når han var i modbind i medierne for sin problematiske finansiering af private udgifter med offentlige midler. Når Løkkes formandskab i Venstre blev draget i tvivl, hørte vi igen og igen Støjbergs udsagn om, at "Lars er den bedste håndværker-"

Men hvad mener Støjberg om vigtige emner som den voksende ulighed i samfundet? Om friværdier, der øges med 10.000 til 100. 000 jr, om måneden - skattefrit - mens lønmodtagere og mennesker på overførselsindkomst må kæmpe for at få hverdagen til at hænge sammen. Om manglen på læger, sygeplejersker, og et d´sundhedsvæsen, der i hendes ministerår satsede på mursten frem for uddannelse af sundhedsmedarbejdere? Om unge, der fravælger de vigtigste uddannelser?

Nu har Støjberg fået Peter Skaarup med ombord. Skaarup har i 25 år kræver mere politi på gaden og mere effektiv domstolsbehandling, men har samtidig været sikker deltager i alle forlig, der skåret ned på politistyrken, så den i dag er den svageste pr. capita i hele Europa og i domstolene, der er langt bagud med sagsbehandlingen. Vil Skaarup fortsætte med at være et ekko af sig selv? Er der overhovedet den mindste fornyelse i de såkaldte "Danmarksdemokrater - Inger Støjberg"?

Trier Mogensen kan måske have ret i, at Støjberg fører på points, når det drejer sig
om popularitet .... i det mindste hos medierne. Hun er med sit Barnebrudsparti journalistenes ubestridte kæledægge i 2020'erne, hvor ingen længere orker skrive om Pia Kjærsgaard eller andre dybt forældede fænomener fra det forrige århundrede.

Men mon ikke der er et langt stykke vej fra at være øjeblikkets mediedarling til at gøre sig fortjent til stemmer på valgdagen?

Rasmus Kristiansen, Peter Wulff og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

trailerparkdanmark? 1) pudsigt at den omstændighed at udtrykket kommer fra en DF-spindoktor, nu fhv., negligeres; hvorfor?
2) det eneste sted jeg ikke forestiller mig trailerparken parkeret er på campingpladser! nej, trailerne står hjemme i carporten ved siden af ligusterhækken. jævnt fordelt over hele landet, væk fra byerne, men måske med lidt overvægt der hvor ruten til grænsehandelen er mest direkte og benyttes tiest? men o.k., jeg aner det ikke; undrer mig blot over så hurtigt nogle lægger noget odiøst i ordet. faktisk finder jeg det i den venligere ende af de ord dette segment ofte omtales med.

Ete Forchhammer

ps: hvorfor ikke reagere på/blive forarget over "træskolængderne"?

John Andersen

Min anbefaling til Lars og andre gode journalister er, at lave velunderbygget aktivistisk journalistisk, der piller mainstreammedierne og Støjbjerg medløbernes argumenter fra hinanden. Støjbjerg har fx ALDRIG hjulpet "trailerpark Danmark", der er blevet tyranniseret af jobcentrene, som Klaus Hjort Frederiksen var arkitekt bag. Kritisk journalistisk bør give give stemme til de mange humanister, der lokalt bekæmper fremmedfjendsheden og heltindedyrkelsen Støjbjerg. Giv f.ex. stemme til den lokale afdeling af dansk Flygtningehjælp, Næstehjælperne og fortæl om de aktivister, der kæmper for at syriske gymnasieelever og andre skal sendes hjem. Og fortæl igen og igen at "barnebrudspolitikken" betød selvmord og unødvendige lidelser

Ole Eivind Hansen, Ole Olesen, Rasmus Kristiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar