Min kamp mod kommunen er en rejse ned i bureaukratiets ni helvedescirkler

Journalist Bo Elkjær har fået ordre om at fjerne et ulovligt skraldeskur, han ikke har opført, på en grund, der ikke tilhører ham. Det er den foreløbige kulmination på hans vanvidstur gennem Københavns Kommunes tunge og træge bureaukrati
Journalist Bo Elkjær har fået ordre om at fjerne et ulovligt skraldeskur, han ikke har opført, på en grund, der ikke tilhører ham. Det er den foreløbige kulmination på hans vanvidstur gennem Københavns Kommunes tunge og træge bureaukrati

Illustration: Jesse Jacob

Indland
27. juli 2022

Nogle af de skraldemænd, der henter skrald i Stampesgadekarréen ved Københavns Hovedbanegård, bliver mødt med trusler om vold. Derfor stopper Københavns Kommune med at hente skraldet.

Den situation, der er endt med trusler, kan spores tilbage gennem en årelang kæde af uheldige og forkerte beslutninger, der er taget i en uhellig klumpedumpedans mellem Københavns Kommunes kontorer, der på skift har spændt ben for hinanden i en farce, der kunne opføres som en moderne Holberg på Det Kongelige. Ikke ’Jeppe på Bjerget’, men ’Jeppe i bureaukratiets ni helvedescirkler’.

Og det er mig, der er Jeppe.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

John Andersen

Tak for en god artikel. Artiklen illustrerer en fragmenteret forvaltning, der ikke er gearet til konkret problemløsning, men til at skubbe ansvaret rundt. Mit råd er at sende sagsakterne til TMF borgmesteren og samtlige politikere i Teknik og Miljøet udvalget (TMU) og at anmode om TMUs vurdering og forslag til hvordan de beskrevne absurditeter kan undgås fremadrettet. En effektiv metode kan være at få politikere til at stille skriftlige politikerne spørgsmål. Disse skal besvares og er tilgængelige for offentligheden.
Mvh John Andersen (tidligere medlem af Teknik og Miljøudvalget)

Marianne Jespersen, Rasmus Kristiansen, Stella Nielsen, Eva Schwanenflügel, Claus Nielsen, David Zennaro, Rolf Andersen, Per Klüver, Alan Frederiksen, Jane Jensen, Ole Olesen, Alvin Jensen, Arne Albatros Olsen, Inge Lehmann, Sus johnsen, Morten Balling, Lillian Larsen, Flemming Sørensen, Bo Elkjær og svend christian tychsen anbefalede denne kommentar
Inge Lehmann

Hej John Andersen hvordan får man kontaktinformationerne til borgmesteren?

Jeg fik kun en generel email-adresse til hele afdelingen og ikke borgmesteren da jeg ringede og spurgte efter kontaktinformation, da jeg ikke kunne finde det på nettet.

Marianne Jespersen, Rasmus Kristiansen, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

KOKS I KOMMUNEN

er et kæmpestort tema.

Bliv endelig ved med skrive om det .

Rasmus Kristiansen, Lillie Andersen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Niels K. Nielsen, Gitte Loeyche og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Martin Hansen

Nu er jeg ikke jurist, men det lyder lidt som om Københavns Kommune forsøger at true dig til at begå hærværk. Det er muligvis en overtrædelse af straffeloven?

Marianne Jespersen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Nu er jeg ikke journalist, men ved at journalister er gode til at vinkle deres historier og i dette tilfælde at udstille Københavns Kommune.
Du bor sandsynligvis i en ejerlejlighed alt. andelsbolig, så hvorfor lader du ikke ejerforeningen/andelsboligforeningen kontakte kommunen.
Dernæst når du nu vil være sagsbehandler, så lad være med at starte og fortsætte det store skrivebureaukrati.
Du har tydeligvis et problem, men ingen problemer bliver løst bare ved at skrive til modparten og slet ikke for en journalist der vil have aktindsigt. Et brev skal følges op at personlig/telefonisk kontakt, så du ved at nogen har modtaget dit brev/din sag og forstået din sag. Derfra kan du bedst finde/aftale en løsning med modparten.
God fornøjelse!

Nogle vil gerne skrive til modparten og det er en start, men ingen gider læse indviklede henvendelser. På samme måde er det med journalister/medier der får klager, de prøver at ignorere klagen, for de har også andet at lave.Sådan har alle organisationer det.

Tom A. Petersen

Jeg venter spændt på fortsættelsen..

I nogle amerikanske byer, er indsamling af skrald privat udliciteret (vanvid), selvom det er en offentlig opgave at undgå for mange rotter og for mange lugtgener.

Nogle enkelte byer har valgt at løse problemet permanent, ved at indsamle skrald hver dag! Det er naturligvis den samme totale mængde skrald, så der er bare mindre at køre rundt med. Og det virker! Det eliminerer problemer med rotter og stank af affald, og der er ikke længere snak om, hvilket privat selskab, hver restaurant har kontrakt med.

I Palermo behøver man slet ikke skraldespande, man smider bare altsammen op ad husmuren i en smal alle, som så ikke er særlig farbar, det meste af tiden. Super smart, hvis man godt kan lide lugten af "bymidte", og gerne vil fodre de kære små gnavere.