Studenterne fra 3.x er bekymrede for verden. Og for at blive voksne i den

Selv om den ene samfundskrise synes at afløse den anden, er den største bekymring for fremtiden for de nyudklækkede studenter i 3.x, at de ikke selv formår at slå til. I tredje og sidste kapitel af serien om studenterne fra Roskilde Gymnasium kigger de ud mod den verden, de skal til at være voksne i

»De eneste overskrifter, vi har set de seneste tre år, er klimadød, coronadød og krigsdød,« siger Anker Bach Ryhl.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
15. juli 2022

Studenterne fra 3.x har været på Roskilde Festival i fem dage, og det kan mærkes.

Mia Edgar Johannesen hænger i sin campingstol og ser træt, men tilpas ud. Hun har lige været ude at kaste op. Lidt derfra stikker hovederne af Silje Helene Rasmussen, Mille Dyrløv Vangholm og Julie Balling op over en teltdug. De er hjemmevant gået i gang med at indtage en øl fra naboernes ølbong.

»Vi kan kun tage dem sådan her, for de er for varme ellers,« siger Mille Dyrløv Vangholm. »De koger så meget, at de bobler.«

Det er Carl Gustav Garth-Grüners tur til at rulle bolden i det spil ølbowling, han og nogle af de andre fra klassen har gang i med parallelklassen på Roskilde Gymnasium. Han vælter øllen, og de andre skal drikke.

Ida Marie Grøn Nielsen har taget en øl fra teltet og laver basarmen. Solen er ved at gå ned, og de hører Bruno Mars med Treasure på anlægget, inden de skal til koncert på Orange Scene med den, de fleste har glædet sig mest til, nemlig med den britiske popstjerne, som blev verdensberømt under deres gymnasietid, Dua Lipa.

Anker Bach Ryhl er allerede taget op i pitten for at stå forrest.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Theodor Lindholm

I 70'erne var vi konstant truet af en 3. verdenskrig med altudslettende atomvåben. Også dengang var der en miljø- og klimatrussel hængende om ørerne. Jævnligt var der indslag om Greenpeace, som forsøgte at skabe opmærksomhed omkring ødelæggelse af naturen. Så "trussels" tilstanden er ikke ny. Den er en del af det kapitalistiske verdensbillede, hvor en konstant trussel holder arbejderklassen til ilden. I medier som Jyllands-Posten og Berlingske Tidender går snakken dagligt om trusler og katastrofer som står lige for.

En afslappet dag er kun for de rige.

Og hvis i unge stemmer blåt, graver I Jeres egen grav. Så vil i få et lev under konstant trussel og med en økonomi der bevæger sig på eksistensminimummet.

Men det er jo op til Jer ved det kommende folketingsvalg - Formodentlig til efteråret.

Inge Nielsen, Eva Schwanenflügel, Kim Morten Nissen, Karen Møller E., Ervin Lazar, Heidi Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Men så må de unge mennesker jo lave det om, så det bliver bedre.

Steffen Gliese

I mange år har bekymringen jo også været, om unge blev voksne. ;-)

Inge Nielsen

Ungdommen har altid bekymret sig om fremtiden .....her under også identitetsmæssigt ......no news her :).

Steffen Gliese ..... enig ;)