Klumme
Læsetid: 4 min.

Efter en svedig saunatur forsvandt mit ben under mig som kogt spaghetti

Fra at kunne næsten alt til ingenting at kunne – det var situationen, da journalist Ulrik Dahlins venstre ben blev som kogt spaghetti og forsvandt under ham
Det begyndte sidste efterår uden varsel. Mit venstre ben, som jeg efter et livslangt forhold ellers havde stor tiltro til, forsvandt under mig som kogt spaghetti. Ulrik Dahlin fortæller om sin kamp med eftervirkningerne efter en diskusprolaps.

Det begyndte sidste efterår uden varsel. Mit venstre ben, som jeg efter et livslangt forhold ellers havde stor tiltro til, forsvandt under mig som kogt spaghetti. Ulrik Dahlin fortæller om sin kamp med eftervirkningerne efter en diskusprolaps.

Illustration: Jesse Jacob

Indland
1. august 2022

»Er du sikker på, at du kan?« spurgte min kone lidt bekymret. Vi var ved at planlægge sommerferien, som skulle føre os med tog til Kiruna i Nordsverige. Deroppe er man ved at flytte byen, fordi 100 års minedrift efter jernmalm har gjort fjeldet hullet som en schweizerost. Jeg vil derop, fordi de svenske minearbejdere engang var kendt som nogle hårde bananer, og deres store »vilde« strejke i 1970 inspirerede mange af tidens unge revolutionære. Jeg vil også ned i minen og se, hvordan der stadig brydes jernmalm 1.000 meter under overfladen. Mere end 20 millioner ton hvert år.

Er du nu sikker på, at du kan vandre, hvis vi også går ind til den hytte, hvor vi kan overnatte, gentog hun. Der er mere end 14 kilometer frem og lige så langt tilbage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

erik pedersen

Av av, håber du bliver klar til næste valg ;)

God bedring

David Zennaro, David Breuer, Holger Nielsen, jens christian jacobsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det var dog voldsomt ubehageligt, for nu at komme med en underdrivelse..!

Ja, god kamp og god bedring, Ulrik Dahlin, for vi kan overhovedet ikke undvære dig :)

Elise Berg, Annette Knudsen, Christian Mondrup, David Zennaro, Marianne Stockmarr, David Breuer, Holger Nielsen, erik pedersen, Hans Larsen og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Per Kirk Jørgensen

Til Ulrik
Jeg havde for ca. 10-12 år siden en tilsvarende oplevelse, hvor en udposning var kommet ud til venstre. Jeg fik efter lægehenvisning hjælp af en fysioterapeut til at presse den tilbage og holde det ved lige med øvelser, hvilket gjorde frygtelig ondt kortvarigt, men gik meget hurtigere end det du fortæller . Måske har det været noget andet end det du døjer med? Min erfaring er, at det til venstre skal presses på plads.