Feature
Læsetid: 12 min.

Ukrainekrigen har presset Slagelse Kommune til det yderste: »Syrien-krisen var intet i forhold til det her«

Rude var det første sted, Slagelse Kommune indkvarterede ukrainske flygtninge. Men siden da er der kommet så mange til, at man ikke kan give al den hjælp, man ellers gerne ville. Lige nu er barren sat ved lægetjek, en seng at sove i og mad i køleskabet
Ved Bisserup strand holder de lokale sankthansaften. De ukrainske flygtninge er med til til arrangementet, hvor der skal grilles, tændes bål og synges.

Ved Bisserup strand holder de lokale sankthansaften. De ukrainske flygtninge er med til til arrangementet, hvor der skal grilles, tændes bål og synges.

Peter Nygaard Christensen

Indland
28. juli 2022

Hele lokalet er fyldt med ukrainere, men dem fra Rude har sat sig sammen i et hjørne. På bordet mellem dem ligger store stakke med breve, de har taget med.

Anna Bronnikova hiver et NemID-kort frem fra bunken og peger spørgende på de små talkoder. De andre ved bordet trækker på skuldrene. De ved lige så lidt.

Vi er til integrationscafé hos Røde Kors i Slagelse. Et par af ukrainerne fra Rude har taget bussen herind, så de blandt andet kan få hjælp til at læse alle de breve, de får fra staten. Her er der både tolke, frivillige og ansatte i kommunens jobcenter til rådighed, som forsøger at hjælpe dem igennem bureaukratiet.

På bordene er der sat juice og Bastogne-kiks frem, og Hanne Lee er ved at brygge en frisk kande kaffe. Hun er aktivitetsleder i Røde Kors i Slagelse.

Der er altid meget bøvl med deres bankkonti, siger Hanne Lee, mens hun sætter et filter i maskinen.

»De skal for eksempel først have NemID for at kunne få MitID for så at kunne åbne en bankkonto. Men mange af dem har ikke fået deres CPR-nummer endnu, så det er meget besværligt,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Willy Johannsen

Hvordan kan man støtte og hjælpe?
En lokal komité eller hvad?
En eller anden må kunne oplyse et konto nummer.