Folk
Læsetid: 1 min.

’Dommedagsuret’ er ikke blevet opdateret efter Ukrainekrigen

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Dommedagsuret i Washington, D.C., som indstilles af anerkendte forskere, viste i januar, at vi aldrig har været tættere på en atomkrig. Med Ukrainekrigen må vi forventes at være endnu tættere på.

Dommedagsuret i Washington, D.C., som indstilles af anerkendte forskere, viste i januar, at vi aldrig har været tættere på en atomkrig. Med Ukrainekrigen må vi forventes at være endnu tættere på.

Ritzau Scanpix

Indland
9. august 2022

Siden 1947 har amerikanske atomforskere vurderet, om faren for atomkrig aftager eller forøges: Ifølge dem har vi aldrig været tættere på end nu.

’Fat Man’: I dag – for 77-år siden – faldt atombomben med denne kodebetegnelse over Nagasaki – den anden af to, som er blevet brugt i krig. Tre dage før ramte ’Little Boy’ Hiroshima. I de to japanske byer blev sammenlagt 107.000 mennesker dræbt på stedet.

Atomalarmister: På ’dommedagsuret’, som siden 1947 har angivet atomforskeres skøn af, hvor langt vi er fra atomkrig, er status ’100 sekunder i midnat’ – det er det tætteste til dato. Sidste justering er fra januar 2022, så viseren rykker nok snart et nøk mere.

Rasmus Paludan: Stram Kurs-formanden var marginaler fra at blive valgt ind i Folketinget. Nu prøver han i stedet at indtage Sveriges rigsdag. Hans svenske valgkamp tegner dog fattig på andre virkemidler end vanlige koranafbrændinger.

Inger Støjberg: Bedre ser det ud for en anden politisk fribytter, hvis Danmarksdemokraterne i ny voxmetermåling med 11,2 procent står til at blive halvt så store som Socialdemokratiet. Med 50 procents tilslutning styrer blå blok mod at blive størst.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her