Analyse
Læsetid: 4 min.

Der er gode grunde til, at bandepakken bør styrke indsatsen mod økonomisk kriminalitet

Banderne er for længst skiftet fra socialt bedrageri til økonomisk kriminalitet, og nu vil regeringen justere Al Capone-samarbejdet og styrke politiet og myndighedernes mulighed for at følge med de kriminelle i deres ’karriereskift’
Regeringen har netop præsenteret forslag til en bandepakke, der også indeholder tiltag som skal bekæmpe økonomisk kriminalitet.

Regeringen har netop præsenteret forslag til en bandepakke, der også indeholder tiltag som skal bekæmpe økonomisk kriminalitet.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
25. august 2022

Da der for nylig faldt dom i den stort anlagte retssag Operation Greed, var en af de tiltalte hovedmænd i sagen tidligere dømt for overtrædelse af våbenloven. En direktør, der medvirkede til hvidvask, blev likvideret på åben gade. Rockere optræder som direktører i firmaer, der skylder millioner i ubetalt moms, skat og afgifter. Som Information og Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans har afdækket i en serie artikler, så er hård kriminalitet, bandekriminalitet og økonomisk kriminalitet på en række punkter tæt forbundet.

Der er altså al mulig grund til, at regeringen kobler en styrkelse af indsatsen mod den økonomiske kriminalitet sammen med indsatsen mod bandekriminalitet, sådan som det sker med det udspil til en bandepakke, som regeringen nu har fremlagt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marie-Christine Poncelet

Når bandpakken 4 bliver beskrevet på denne måde som i artiklen kan man kun være enig, uheldigvis har regeringen knyttet den til " tryghed" og" udlændinge politik" og det kan opleves som grotesk at S igen, op til et valg har sat emnet på dagsordenen når andre vigtige problemer trænger sig på og skal have et svare: konsekvenser af krigen i Ukraine, energi krise, inflation, klima, o.s.v .
Så føler man sig som en idiot når 4 minister dukker op for at fortælle om band pakken og utryghed i gaderne p.g.a. unge udlændinge.

Maria_
jeg ved ikke om intentionerne holder, men reelt ser vi bandemedlemmer køre rundt i store biler i deres macho attituder og de slås og overfalder hinanden og et sted må pengene gå hen og det er ikke til fællesskabet, som har brug for ale midler til klima og almindelige mennesker som lever på kanten.
Vores generelle holdning omkring Ukraine holder jeg for mig selv.
Men desværre er der en lille gruppe blandt vore nyere medborgere som ødelægger for millioner med deres opførsel.

Maria_
jeg ved ikke om intentionerne holder, men reelt ser vi bandemedlemmer køre rundt i store biler i deres macho attituder og de slås og overfalder hinanden og et sted må pengene gå hen og det er ikke til fællesskabet, som har brug for ale midler til klima og almindelige mennesker som lever på kanten.
Vores generelle holdning omkring Ukraine holder jeg for mig selv.
Men desværre er der en lille gruppe blandt vore nyere medborgere som ødelægger for millioner med deres opførsel.

Maria_
jeg ved ikke om intentionerne holder, men reelt ser vi bandemedlemmer køre rundt i store biler i deres macho attituder og de slås og overfalder hinanden og et sted må pengene gå hen og det er ikke til fællesskabet, som har brug for ale midler til klima og almindelige mennesker som lever på kanten.
Vores generelle holdning omkring Ukraine holder jeg for mig selv.
Men desværre er der en lille gruppe blandt vore nyere medborgere som ødelægger for millioner med deres opførsel.