Tiårsplan
Læsetid: 3 min.

Regeringen får kritik for en ukonkret og uambitiøs start på psykiatriforhandlinger

Onsdagens forhandlinger om en tiårsplan var skuffende, mener både Venstre og De Radikale. Partierne savner mere konkrete ambitioner fra regeringens side og et bud på finansiering af den plan, som alle er enige om, at den nødlidende psykiatri har så hårdt brug for
Venstres psykiatriordfører Jane Heitmann fortæller, at onsdagens indledende psykiatriforhandlinger sluttede hurtigt, »fordi regeringen nærmest ikke havde noget med«.

Venstres psykiatriordfører Jane Heitmann fortæller, at onsdagens indledende psykiatriforhandlinger sluttede hurtigt, »fordi regeringen nærmest ikke havde noget med«.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
25. august 2022

Det var hurtigt overstået, da Folketingets partier onsdag mødtes til de længe ventede forhandlinger om en tiårsplan for psykiatrien.

Der var sat to timer af, men allerede efter knap halvanden time forlod ordførerne forhandlingslokalet uden at være blevet særligt meget klogere på, hvad regeringen egentlig vil.

Det får nu flere partier til at rette kritik af regeringen for at lægge alt for uambitiøst og ukonkret ud på et nødlidende område. Psykiatrien har længe kæmpet med sengemangel, lange ventelister og rekrutteringsproblemer, alt imens den mentale trivsel i Danmark falder.

Venstres psykiatriordfører Jane Heitmann fortæller, at onsdagens forhandlinger sluttede så hurtigt, »fordi regeringen nærmest ikke havde noget med«.

Ifølge hende fik partierne udleveret 12 overskrifter med regeringens målsætninger for psykiatrien, men ingen eksempler på, hvordan de skal realiseres eller overslag over omkostningerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henning Kjær

Er det det der kaldes regeringens magtfuldkommenhed !

Rolf Andersen

Vi skal inden for en overskuelig tidsramme have et folketingsvalg.

Der er hele tre (3), der har meldt sig som kandidater til statsministerposten, men der er ingen af dem, jeg har lyst til at stemme på ...

Bruno Petersen

Jamen! Alle ved jo at eksperterne har talt. De står med facitlisten. Alle ved at der ikke er råd til det hele! Derfor er konkrete forhandlingsudspil udtryk for en prioritering. Enhver prioritering kan kritiseres.
Regeringens pligt til at komme med et udspil er måske nok en regerings arbejde, men i disse tider er det måske for utåleligt at udsætte sig direkte for mere af oppositionens kritik. Den er jo ikke særlig skøn for tiden?