Pride
Læsetid: 5 min.

Den regnbuefarvede kapitalisme: Arbejdet skal være et safe space

Det er Pride-uge, og kampen for LGBT+-frigørelse er rykket ind i de store virksomheder. Det skal man bare løfte blikket og registrere de mange regnbuefarvede reklamer for at konstatere. Information er taget til konference om inklusion og diversitet med Coca-Cola, Mærsk og Danske Bank
Den etiske vækkelse, som er buldret gennem de store virksomheder de seneste år, er allertydeligst under Priden. Her deltager Danske Bank-personale i prideparaden i Belfast.

Den etiske vækkelse, som er buldret gennem de store virksomheder de seneste år, er allertydeligst under Priden. Her deltager Danske Bank-personale i prideparaden i Belfast.

Scanpix Ritzau

Indland
20. august 2022

Wallace Wang er diversity, equity og inclusion partner i Mærsk og vil gerne fortælle om rederiets særlige regnbuefarvede container, der »rejser rundt i hele verden som en påmindelse til alle, der føler sig anderledes, om at de ikke er alene«.

Han starter med at tage en spisepind frem. En reference fra hans »egen kulturelle baggrund,« som han siger. Alene er den let at knække, konstaterer Wallace, men et helt bundt er næsten ubrydeligt.

Det er derfor, Mærsks regnbuefarvede container sejler rundt. For at »inspirere ansatte, kunder og konkurrenter« til at »bygge koalitioner om diversitet og inklusion«. Containeren, slutter han, er det bånd, der holder bundtet af spisepinde sammen.

Salen klapper. En mand i Ralph Lauren polo nikker ivrigt.

Det er Pride-uge, og der er konference på CBS, hvor firmaer som Coca-Cola, Google, Mærsk og Danske Bank deler erfaringer om arbejdet med at skabe »LGBTQIA+-inkluderende arbejdspladser«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg ønske der skal være plads til mennesker der falder udenfor visse normer og disse  mennesker skal kunne føle sig trygge. men desværre er har en del af "vores" egne fremgangsmåder. Den modsatte effekt.

For hvis vi ikke selv ønsker modstand imod "vores" side og Mål. så er det lidt mærkeligt at vi vælger en fremgangsmåde og selv er så intolerant. Samme med den måde vi udtrykker vores holdninger på , som helt klart er med til at skaber dele af denne modstand. Som vi ellers påstår vi ønsker at bekæmpe..

Vil man finde ud af hvor meget Coca-Cola er med i "inklusion og diversitet", så kan man søge på "Coca-Cola be less white"

Eller "No More Princesses As Genders Are Removed At Disney"

Eller i et Spider-Man computer spillet var der indsat et pride flag og nogle ville ikke have dette i deres spil. så en lavet en mod( En spil modifikation der ændringer spillet) og fjernet dette flag. ham der lavet denne mod blive bande fra en host side så andre ikke kunne download denne mod  https://9gag.com/gag/aYr2PNq

Der er så mange ting der sker med  vores velsignelse fra vores side, Som viser vores ægte tilgang til "inklusion og diversitet" og at vi ikke selv renser ud, siger nok i sig selv, desværre.

Et klip der dykke ned i det intolerante mindretal og den magt de har..
Understanding the Intolerant Minority
https://www.youtube.com/watch?v=pJ7KFBoDMPU