Klumme
Læsetid: 3 min.

Studielivet er ikke kun tunge bøger og eksaminer. Det er også fritid

Fritidsinteresser kan ikke i sig selv løse den udbredte mistrivsel blandt studerende. Men de kan tilbyde alternative fællesskaber og hjælpe til, at hele ens identitet ikke er bundet op på studierne. Derfor er Informations studiestartstillæg i år en hyldest til hobbyerne
I den aarhusianske studenterlystfiskerforeningen Lommeulken mødes studerende for at fange fisk og komme lidt væk fra studierne.

I den aarhusianske studenterlystfiskerforeningen Lommeulken mødes studerende for at fange fisk og komme lidt væk fra studierne.

Frederik Danielsen

Indland
27. august 2022

Jeg fandt dem, smuthullerne, mens jeg læste journalistik på Roskilde Universitet (RUC).

Selv om fremdriftsreformen så småt var ved at blive udrullet med ambitionen om hurtigst muligt at få studerende skubbet ud på arbejdsmarkedet, så brugte jeg syv et halvt år på journalistuddannelsen, der ellers var normeret til seks år. 

Den forlængede studietid gik med at tjene til og derefter tage på rygsækrejser i Sydamerika, Asien og Australien som en slags version to, tre og fire af den nærmest obligatoriske tur efter gymnasiet. (Indrømmet: Det føles lidt politisk ukorrekt i dag at have insisteret på at blive ved med at flyve jorden rundt ad så mange omgange..).

Og så udskød jeg et semester for at tage i selvarrangeret praktik, da jeg på bacheloren blev i tvivl, om det forberedende basisstudium på RUC var rigtigt for mig, og om jeg overhovedet havde lært noget, jeg kunne bruge i virkeligheden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her