Demografi
Læsetid: 7 min.

Ulighed mellem land og by er blevet et valgkampstema. Ifølge ekspert er den også reel

Man skal regne med, at det vil flytte stemmer, når Inger Støjberg påstår, at der er for langt fra Christiansfeld til Christiansborg. Og selv om hun endnu ikke peger på konkrete løsninger, er den geografiske ulighed, hun beskriver, meget reel, siger ekspert
Inger Støjberg appellerer til vælgere, der føler sig marginaliserede uden for de store byer. På billedet er Støjberg i Visborg i Himmerland, hvor hendes comeback blev fejret af 1500 mennesker fra nær og fjern maj 2022.

Inger Støjberg appellerer til vælgere, der føler sig marginaliserede uden for de store byer. På billedet er Støjberg i Visborg i Himmerland, hvor hendes comeback blev fejret af 1500 mennesker fra nær og fjern maj 2022.

Ernst van Norde

Indland
18. august 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det har været en fortælling med helte og skurke, som Inger Støjberg har præsenteret, siden hun i slutningen af juni lancerede Danmarksdemokraterne.

På den ene side finder man »den helt almindelige dansker«. Rygraden. Produktionsdanmark. Og i modsatte ende dem, »der kæmper for elitens interesser«. Dem fra de såkaldte københavnske saloner. Bureaukrater, »hyperintellektuelle« og »überfeminister«, som vægter politisk korrekthed over danske interesser og har glemt, at Danmark er større end København.

Støjberg er langtfra den første danske politiker, der gør opmærksom på, at der er forskel på land og by. Statsminister Mette Frederiksen (S) nævnte tirsdag den balance som et af regeringens fem centrale fokuspunkter fremadrettet. Men Støjberg bliver muligvis den første, der går til valg med det skel som primær mærkesag.

Det kan vise sig at være et smart træk, siger Frederik Hjorth, der er lektor i statskundskab på Københavns Universitet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg føler...altså er jeg (i opposition til etellerandet). Det bliver da interessant at se, når løsningerne, der måtte tilfredsstille den landlige bevidsthed, nu vil vælte frem - og med et tungt, tilfredst dump vil lande på ethvert køkkenbord i enhver afkrog i det danske land. Som IS i et interview med altinget siger hun har besøgt (afkrogene) i sin rekruttering af egnede DD-kandidater.

Gitte Loeyche, Alvin Jensen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , erik pedersen og olivier goulin anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Et dyk i listerne viser at marxisten Jørgen Dichs bog, Den herskende klasse (1973), er kommet i 5 udgaver, og som retteligt er, har sidste udgave (2016) et forord af Martin Ågerup, Cepos.

Man kunne nævne andre eksempler på tekster, som tematiserer konflikter mellem kort- og langvarigt uddannede, industri- og videnssamfundet, land & by etc., men Dichs varslede et første jordskred i dansk politik, og det er blevet efterfulgt af andre, som også næres af en vedvarende udviklingsskeptiske strømning i dansk politik. Vi ser lige om 2022 bliver et nyt oplag.

Frederik Schwane

En af de store økonomiske udfordringer ved at bo i hovedstaden er boligpriserne og boligskatterne. Det betyder noget for det rådighedsbeløb, som de enkelte familier har til rådighed. En gennemsnitlig familie kan derfor have det svært i hovedstaden.

Derudover skal mange ikke glemme udligningsordningen, der flytter særdeles meget rundt på pengene på tværs af landet. Føler nogle jyder, at det offentlige serviceniveau er lavt, så er det nok som minimum gældende i hele landet.

Trump og Inger Støjberg minder om hinanden på flere måder; én af dem er, at de begge tilhører eliten og har deres på det tørre. Det er mærkværdigt at deres vælgere ikke sætter spørgsmålstegn ved det. Den kloge narrer de mindre kloge.

www.tv2lorry.dk/solrod/kommunal-udligning-jyder-har-7500-kroner-mere-om-...

Hanne Andreasen, Ruth Sørensen, Peter Wulff, erik lund sørensen, Ole Olesen, Inger Pedersen, Steen Bahnsen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, erik pedersen, Mogens Holme og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Boligpriserne er et pyramidespil, som er ved at knække. Burde aldrig være tilladt at blive stinkende rig på sin bolig uden at betale skat af (gevinsten) som helt burde tilfalde fællesskabet. Ingen lytter, derfor sker det med 20 års mellemrum!

Hanne Andreasen, Troels Jensen, Ruth Sørensen, Alan Frederiksen, Inge ambrosius, Thomas Barfod, Inge Nielsen, Lars Jensen, Bent Larsen, Peter Wulff, Inger Pedersen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Karen Damgaard Sørensen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Et af de store problemer er, at serviceniveauerne og velfærden iøvrigt er for forskellig imellem land og by. En løsning kunne være i langt højere grad at fastsætte serviceniveauerne centralt som minimumsstandarder, og så lade kommunerne alene afgøre, hvordan de når derhen, men ikke hvor de skal hen. Pengene skal så selvfølgelig fordeles så alle på mere retfærdig vis kan indrette procedurer mv. Herudover skal byrderne i DK fordeles langt mere ligeligt, f.eks. vindmøller og solcelleanlæg i Nordsjælland og i de omkringliggende vande...uha uha. ALLE må bidrage.

Inge Nielsen, Steen Bahnsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg tror, at man skal se et helt andet sted for at få tilfredse vælgere - og det er først og fremmest at koncentrere sig om sin egen politik i stedet for, som socialdemokratiske politikere har fået en dårlig vane med, altid at lange efter sin modstander i debatten.
Tænk i den positive forskel, man vil gøre, fremhæv resultaterne - og fremhæv frem for alt målet med den politik, man vil føre.
Hvorfor ses noget som et problem, der skal gøres noget ved, hvorfor ses noget som en opgave, der skal løses?
Udviklingen har givet os alt for meget klumpspil om det samme. Hvorfor fremlægger Socialdemokratiet ikke den kommunalreform, der kan rette op på alt det nedbrydende, VK(O)s strukturreform har medført?
Og hvorfor går man simpelthen ikke mere villigt efter at slagte overbureaukratiet og sende de alt for mange chefer, sagsbehandlere og mellemledere ud i institutioner til praktisk arbejde? For også at gennemføre en proces, hvor vejen til at stige i graderne igen bliver erfaring med sit område og dets praktiske realisering.
Der er faktisk ikke noget mere verdensfjernt og politikerledefremkaldende end de åbenbart mongolske horder af cand. scient. pol.'er, vi har uddannet.

Michael Hullevad, Svend Jespersen, Inge ambrosius, Peter Hansen, Inge Nielsen, Carsten Bjerre, Bent Larsen, Ole Olesen, Inger Pedersen, Steen Bahnsen, Ete Forchhammer og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Landet er kommet til at lide under både for lidt og for meget styring: for meget styring af borgerne, for lidt styring af erhvervslivet.
Kommunerne forsømmer borgerne, fordi det drejer sig om at gøre sig lækre for erhvervslivet, og ikke blot danske virksomheder, men for internationale koncerner, der således kan forhandle sig til ublu gode vilkår i indbyrdes konkurrence, hvor det aldrig handler om det konkrete gode, end virksomhed tilfører en kommune.
Man skulle ellers mene, at sporene skræmmer fra gamle dages kemiske industri m.m.

Hanne Andreasen, Esben Flachs, Kurt Nielsen, Inge Nielsen, Stephen Paulli Andersen, Anna Regine Irgens Bromann, Bent Larsen, Morten Jensen, Ole Olesen, Inger Pedersen, Steen Bahnsen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, erik pedersen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

En af grundende til at vi ikke ser flere såkaldt almindelige mennesker i Folketinget, tror jeg, hænger sammen med de høje lønninger, derinde. Almindelige mennesker kan simpelthen ikke se sig selv i et job - eller kald om du vil - med så høj en økonomisk kompensation. Afskrækkende er måske et lidt for stærkt ord, men alligevel.

Ete Forchhammer

Søren Kristensen, den må du længere ud på landet med…
Men det kunne da være interessant at se hvad et nedjusteret økonomiske lønniveau, inkl. øvrige goder, ville betyde for hvem der søgte mod Christiansborg?

Kurt Nielsen, Helle Bovenius, Steen Bahnsen, Per Kortegaard, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Jørgen Mathiasen, Steffen Gliese, erik pedersen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Politikerne følger jo reelt bare med. De var jo også tidligere i en privilegeret position, den var bare ikke så fjernt fra en almindelig ydmyg levevis, som den er i dag.
Dengang ville vi ikke have diskussioner om, hvorvidt ministre skulle flyve på første klasse (med SAS, hvor de slet ikke skulle betale), men om hvorvidt det statslige skandinaviske luftfartsselskab overhovedet skulle udbyde første klasse, hvor det ville være mere i pagt med kulturen at løfte et fælles niveau for alle passagerer.
Hvor giftig NPM har vist sig at være for det, vi mener, vi kan forlange af vores fælles kulturelle og politiske fællesskab, er der mange eksempler på. De skyldes alle, at man opererer med de helt igennem fiktive 'markedspriser', der intet siger om reelle omkostninger i det, der er et økonomiske kredsløb.

Provinsdanmark er en meget uensartet størrelse. Hovedstaden er også præget af forskelle og modsætninger. Nogle områder i Provinsdanmark har oplevet, at skolen er lukket, bageren er lukket, brugsen er lukket, værkstedet er lukket, gårdene er lagt sammen, kommunekontoret er flyttet, den lille håndværksvirksomhed er krakket, buslinjen er nedlagt, lægen er gået på pension. Huspriserne rasler ned, og tilflytterne er på overførselsindkomst. Nogle områder i Provinsdanmark har liv om sommeren og tomhed resten af året. Det skyldes ikke en naturlov, men boligmarkedet og politiske beslutninger. De ramte områder er blevet ramt af kommunalreformen, tilladelse til storcentre, prioritering af privatbilisme, rationaliseringer af offentlig og privat service gennem koncentrationer, nedskrivning af kreditter til boliger i landområder. Tilbage er kirken, plejehjemmet og pizzariaet. Det fremtræder som naturlove, men er selvfølgelig et resultat af de økonomisk og politiske magthaveres beslutninger. Beboerne i disse områder er frustrerede og føler sig magtesløse. De føler sig svigtet af de politikere, der tidligere har lovet at tage deres sag op. Venstre talte om 'det nære samfund' men gav dem kommunalreformen. DF så ud til at lytte, men da de kom ind på Christiansborg talte de kun om indvandrerne. Nu appelerer Inger Støjberg til deres vrede mod kjøwenhawneriet. Men hun forholder sig kun til symbolerne, ikke til de strukturer, som udtynder og forarmer de fortabte klatter på landkortet. Så hendes succes bliver sandsynligvis kortvarig.

Rasmus Kristiansen, Hanne Andreasen, Torben Skov, erik jensen, Ete Forchhammer , Ditlev Palm, Helle Bovenius, erik pedersen, Morten Pedersen, Bo Boisen Pedersen, Thomas Petersen, Peter Hansen, Mathias Petersen, Willy Johannsen, Steffen Gliese, Stephen Paulli Andersen, Carsten Munk, Peter Wulff, Bent Larsen, Morten Jensen, Ole Olesen, Inger Pedersen, Steen Bahnsen, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er jo en politik gennemført de sidste 20-30 år, der har udsultet yderkommunerne.

Det er rigtigt, hvad Lars Olsen skriver i sin kronik i Altinget, (se link i artiklen), at der efterhånden er en verden til forskel på, hvordan samfundet opleves henholdsvis fra de større byer og de små.

Visse kommuner har kun halvdelen at gøre godt med i forhold til de rigeste, alligevel er det hér, de fattigste havner på grund af politikernes gentrificeringsprojekter, såsom ghettoloven, kommunalreformen, supersygehuse, privatisering af busdrift og post, etcetera.

I mange år var Inger Støjberg medlem af Venstre, og også beskæftigelsesminister, da der blev indført lavere overførselsindkomster, der fik folk til at flytte til øerne, fordi det var billigere.
Skattestoppet var også Venstres, ligesom kommunalreformen og ghettoloven.

Nu er hun ligepludselig repræsentant for dem, hun i årevis har været med til at stigmatisere, udgrænse og fattiggøre.

Fantastisk hamskifte, der ganske rigtigt minder om Trump og hans sadopopulisme.

Rasmus Kristiansen, Hanne Andreasen, Torben Skov, erik jensen, Kurt Nielsen, Bjørn Pedersen, John Johansen, Ete Forchhammer , Ditlev Palm, Helle Bovenius, Jan Damskier, erik pedersen, Torben Bruhn Andersen, Inge ambrosius, Peter Hansen, Mathias Petersen, Willy Johannsen, Ole Henriksen, Steffen Gliese, Peter Wulff, Kim Houmøller, Morten Jensen, erik lund sørensen, Ole Olesen, Inger Pedersen, Steen Bahnsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Struktursvage regioner er vælgerbasis for mange populistiske grupperinger. Danske vælgere i relativt struktursvage regioner får ikke den gamle kommuneopdeling tilbage ved at stemme på Danmarksdemokraterne. Det er ikke blå bloks politik, og det må man antage, at vælgerne er klar over.

De skal heller ikke regne med, at Socialdemokratiet ruller Venstres kommunalreform tilbage, og Jørgen Dich tog alvorligt fejl. Man vil ikke give afkald på rationaliseringen.

Rasmus Kristiansen, Hanne Andreasen, erik pedersen, Peter Hansen, Inger Pedersen, Steen Bahnsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
erik lund sørensen

Erik Lund Sørensen

Jeg vil anbefale alle de kloge hoveder og bare en enkelt fra information til at besøge Skive Kommune, der jo er Ingers fødested og nogle af hendes mest trofaste fæller bor her. Den har de sidste 8 år været styret af venstre og DF. Jeg har fulgt udviklingen i kommunen siden 1972 , da var kommunen en velfungerende kommune med et skolevæsen som var kendt for at være progressivt . Hvad er der sket tag skolevæsnet som eksempel . Splittet op i små enheder med friskoler og ikke bæredygtige folkeskoler. et eksempel en folkeskole med 44 elever. Børnetallet er faldet markant . Kommunalbestyrelsen har ikke foretaget sig det mindste for at tiltrække flere unge. Det er en kommune beboet af pensionister og nogle få ejer af kæmpestore landbrug, som beskæftiger udenlands arbejdskraft. Det er ikke sært at Inger har flyttet valgkreds, sæt at hun skulle blive gjort medansvarlig for Skive Kommunes tilstand. Men det er jo københavnernes skyld det hele. Jeg troede, at hun som mangeårig medlem af venstre gik ind for nærdemokrati.

Rasmus Kristiansen, Michael Hullevad, Hanne Andreasen, Torben Skov, erik jensen, Kurt Nielsen, erik pedersen, Steen Voigt, Mathias Petersen, Inge Nielsen, Steffen Gliese, Anders Hüttel, Kim Houmøller og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anders Hüttel

Dette er det mest visionsløse valg i 30 år.

Torben Skov, Ete Forchhammer , erik pedersen, Mathias Petersen, Carsten Munk og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anders Hüttel

De der borgerlige kan aldrig melde klart flag i to ud af totusindetohundredetoogtyve sager. De forstår sig på at snyde og bedrage, dér ud i, er de fremragende. Det at udnytte alle så djævelsk ligger i deres DNA. Populisme er fascisme i moderne klæder.

Rasmus Kristiansen, Torben Skov, Peter Wulff, erik pedersen, Mathias Petersen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg synes, at København keder mig mere og mere. Ønsket om at opholde mig derinde i længere tid, er stærkt på retur. Det er godt at komme ind, hvis man skal noget - og så hurtigt hjem igen til smukke Lolland.
Jeg kan ikke engang finde på ting at købe, som jeg 'kun' kan få i København.

Rasmus Kristiansen, erik jensen, Kurt Nielsen, Anne Nielsen, Ete Forchhammer , Peter Hansen og Inge Nielsen anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

De beskrivelser, som Ole Riis og Eva "Svanevinge" (undskyld, men så staver jeg ikke det smukke efternavn forkert) giver, er rammende og præcise - og bør give alle med bare en snert af interesse for problemerne stof til eftertanke.

Jeg kan som enlig folkepensionist i en landsby, hvor en lokalbrugs med begrænset vareudvalg - og høje priser! - er eneste indkøbsmulighed, godt fortælle, at livet ikke er let for alle, som bor her, og som er oppe i årene.
For selv om man måske engang have et netværk, som kunne hjælpe, så kan det også forsvinde pga af alder, sygdom mm.

Har man ikke selv bil, er der meget, som i praksis er så godt som umuligt. Man kan eksempelvis komme med en bus til den by, hvor optikeren ligger. Men man kan ikke komme hjem igen. Ikke den samme dag.

Det samme gælder læge, tandlæge, bibliotek og alle de funktioner. som byboere taget som selvfølgeligheder og som givet.

Så længe man er ung, rig og rask er det skønt at bo på landet. Men det kan udvikle sig til noget, som ikke er til misunde. Jeg kan se det rundt omkring mig.

For de mennesker er det danske velfærdssamfund mest noget, politikere taler om.
De oplever det ikke selv - ikke længere...

Jeg har intet - realistisk - bud på, hvordan problemerne kan løses.

Rasmus Kristiansen, Michael Hullevad, Hanne Andreasen, Egon Stich, Kurt Nielsen, Bjørn Pedersen, Helle Bovenius, Peter Wulff, erik pedersen, Bo Boisen Pedersen, Thomas Petersen, Jørgen Mathiasen, Steffen Gliese, Peter Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Lad os slå en ting fast, i modsætning til en del andre lande og deres byer, så er København undtagelsen i Danmark, det er den alenestående by der satses med på som “storby” og den eneste by der satses på i et internationalt perspektiv. Så det København i realiteten mangler, det er noget indlandsk konkurrence og modspil, og det er ikke lige sådan at skabe uden politisk satsning.

For at belyse lidt tydeligere hvad jeg mener, så har Tykland f.eks. mange større byer som indbyrdes kan konkurrere og give hinanden modspil, dvs. "alt" fokus ligger ikke kun på en eneste storby, men er spredt ud på flere i hele Tyskland.

Det betyder så også at medier, TV/Radiostationer, store internationale virsomheder, EU institutioner, prestigefyldte universiteter, store investeringer, infrastrukturprojekter og andre vedvarende opmærksomheds og udviklingsfremmende ting og tiltag er spredt ud over hele Tyskland og med en nogenlunde jævn geografisk fordeling, og ikke næsten kun i en by geografisk skæv placeret langt væk fra resten af Danmark.

Så når jeg siger fokus, så mener jeg, at det vi har brug for her i landet, det er at fokus, opmærksomheden, satsningen og især også de prestigefyldte investeringer også kommer udenfor København og omegn. Simpelt handler det om på længere sigt at skabe flere byer der kan det samme som København, eller næsten det samme, men i hvertfald at de som udgangspunkt skal have de samme muligheder.

Det vil sige, at politikerne bør udvælge 2-4 andre geografisk velplacerede byer i Danmark som man ønsker at give et ekstra udviklingsfokus fra statens side, en sammenligning kan være da man i gamle dage uddelegerede Købstadsrettigheder, her skal det bare være et fremtidigt udviklingsfokus og privilegier rettet mod bestemte byer som man ønsker hæve et niveau op.

Det skal ikke ses som en korttidsplan, men en langtidsplan hvor målet er, at vi skal have 2-4 byer (+områder som f.eks. Øresundsområdet) som kan give konkurrence til København. Konkurrence skal ses overordnet, mht. bosætning, investeringer, serviceniveau osv. der skal IKKE tages eller udflyttes noget fra København, der skal skabes nyt og nye muligheder andre stedet, det er meget vigtigt at slå fast!

Så noget sådant og noget lignende bør man satse på, så har man måske en chance for at skævvridningen af vores lille land på sigt ikke bliver total, for der er efterhånden stor forskel på om man bor i hovedstaden eller i resten af Danmark, lige fra politiske tendenser til offentlig trafik, og denne splittelse er ikke nogen fordel for et lille land.

Eva Schwanenflügel

Støjberg har ikke forandret sig en tøddel.

Dem, der føler sig udgrænsede kan blot se frem til mere af samme skuffe, som dengang 'Inger' var fremtrædende Venstre-kvinde i front for besparelser på de arbejdsløse og fattige.

Hun siger det så klart selv:

"Det skal kunne betale sig at arbejde, og det kan ikke være rigtigt, at vi skal have et dagpengesystem, hvor det bedre kan betale sig at stå udenfor arbejdsmarkedet. Det var i øvrigt noget af det, jeg selv gennemførte, da jeg var beskæftigelsesminister. Så der er ikke noget, der har forandret sig for mig på det felt. Man skal se os som et borgerligt parti."

https://www.altinget.dk/artikel/stoejberg-vil-ikke-frede-s-og-dfs-aftale...

Nu er Støjberg pludselig repræsenteret i Folketinget med 7 mandater, afhoppere fra DF, der pudsigt nok var med til at indføre højere dagpenge.

Gad vide om det går godt i længden med det samarbejde; ved overløberne egentlig, hvad de er løbet over til?
Eller er udlændingestramninger det eneste, de for alvor går op i, som mange længe har mistænkt?

Der er nok mange førstegangsvælgere til DD-Inger Støjberg, der får sig en enormt lang næse..!

Rasmus Kristiansen, Hanne Andreasen, erik jensen, Kurt Nielsen, Ete Forchhammer , Frederik Schwane, erik pedersen, Steffen Gliese, Jørgen Mathiasen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Øh, jeg synes debatten her slingrer lidt. Intet nogenlunde fornuftigt menneske i kongeriget vil foreslå, at man skal stoppe velfærdsmotoren "hovedstadsområdet". Det er omvendt strukturudviklingspolitik: Nedlukning.
Hvis dette tema virkeligt er afgørende, skal vælgerne spørge Inger Støjberg om, hvordan hun vil udvikle svage regioner. Vi kan roligt gå ud fra, at hun ikke har et eneste forslag, man ikke allerede har hørt. Det er offentlig debat, fru Støjberg har forstand på.

Skulle man være i tvivl, kan man genhøre Rasmus Jarlov i Deadline, tirsdag. Borgerlig strukturudvikling består ikke i at oprette offentlige arbejdspladser. Så er der kun de private tilbage, og prøv at gætte hvilke lokaliseringskriterier private virksomheder anvender.

Måske skulle man bare punktere den ballon. Der er ikke andet end luft i den.

Rasmus Kristiansen, Hanne Andreasen, Kurt Nielsen, Anders Reinholdt, Helle Bovenius, Peter Wulff, Henning Kjær, erik pedersen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

jeg bor 9681 ranum som for nogle år siden var danmarks billigste postnummer vi er så kommet en pæn del op af listen siden og er nu i nærheden af 4300 kr pr kvadratmeter bolig solgt i ranum, dog med pæn lange liggetider.

jeg så en kommentar som der hade vældig ondt i røven over at vi så fordi vi har så lave huspriser har gode rådighedsbeløb , ja det kan syntes unfair at man fordi man bor på en god postnummer adresse, skal betale så høje udgifter til boligskatter, til jer kan jeg kun sige skal jeg spare op ja så må jeg fandme sagt på jysk kratte til føden, for onkel friværdi står IKKE på mit dørtrin med en sæk dejlige penge og siger her den skal du ha fordi solen stod op, og at du bor så dejligt på dit populære postnummer,

DU VALGTE SELV og bosætte dig så dyrt, og bruge så meget af dit rådigheds beløb på at bo hvor du bor, ganske som jeg valgte og bosætte mig hvor jeg bor, jeg ved at mit hus næppe nogensinde bliver en million værd. og lever fint med at bo på mine 185 kvadratmeter store hus med en alt for stor have på ca 1000 kvadrat meter. jord koster nærmest intet her ude i postnummer 9681 Ranum, og fint med det. vi ved vi har flere begravelser end brylupper og barnedåb i vores dejlige kirke med to tårne.

men jeg vil GARANTERE at meget få af jer skal hilse på alle i møder i den lokale brugs eller fakta som vi altid skal gøre og lige vende verdens situationen med, til min kones store fortvivlelse jamen brugsen er kun 50 meter væk hvordan kan det tage så lang tid ( med et par mine felter på vejen hvis man blev tørsig på den "lange tur".

Vi kan vælge selv hvis vi skal på sygehuset og farsø ikke kan klare ærterne, ( det kan de ret sjældent men det er ellers et fint sygehus) enten har vi hobro, 52 km væk aalborg 53 km væk eller thisted 62 km væk. ca med samme tid for at komme til alle tre. er i stadig misundelige på os. med denne lidt dårligere beliggenhed hos os er bilen ikke et valg men et MUST, jo jo der er fin busforbindelse til aalborg løgstør og aars. ( dog knap så fin til aars selv om det er vores hovedby) ca hver time til halvanden er set som en FIN BUSFORBINDELSE her ude i postnummer 9681 ranum...... og noget mindre om lørdagen søndagen helligdage, og efter kl 18. om nogen overhoved naturligvis.

I ANER ikke hvor priviligerede i er i den store by men jeg er staidig ikke misundelig over at i bor der, jeg elsker min bette by mens jeg så mener at den BELIGGENHEDS AFGIFT som grundskylden reelt er er FUNDKOMMEN fair, jeg betaler meget lidt i boligskatter hvor jeg bor mit hus er ikke mange basøre værd og fint nok med det.

hvordan kan man ha ondt i røven over at vi bor som vi gør , og har lidt flere penge til os selv, i har som hoved regel ikke behov for en bil , i storbyen, hos os er den ganske enkelt spørgsmålet om man vil ha et job eller ej. kunne handle eller ej.

jeg har ikke behov for fine kaffebare ,med dyr fin kaffe ( min egen espresso maskine klare den fint) og vores lokale to værtshuse har fin kold øl og filter kaffe. kaffen er adlibitum gratis, øllet er koldt og billigt.... ( tilbage til hvorfor det kan tage en lille time og hente mælk) i aner ikke hvor stort et sammenhold der er i en sådan lille by, forstår ikke at man kommer hinanden ved, som det mest naturlige i verden
.

ja poliitet er i hobro med en lille station i Aars der er lukket i weekenden og om aftnen så heder det hobro og vi har dæleme ikke mange biler. der køre rundt så det er fint at vi er så lovlydige som vi er her ude hvor kragerne er vendt mens momsen stadig har lige så store problemer med at fænge an som staten har evne til at vise ansigt her ude i postnummer 9681 Ranum.

undskyld men i fra storbyen har MERE behov for os, og vores eksport virksomheder, end VI her ude har BEHOV for jer i storbyen, ja det ville være rart med sygehuse der var tættere på og at vide at vi faktisk hade et politi mm når der er behov for dem, ( det ved vi vi IKKE har men vi er meget lovlydige bortset fra ærligt sort arbejde og lorte momsen der først fænger an når staten viser ansigt) jeg har ca perma frost mellem mine røvballer af ligegyldighed, overfor at købe ærlig sort arbejde..

forsætter vi som nu så ender vi med et ret stort opgør mellem by og land, og da det er os der tjener pengene som i bruger i byen så tror jeg ikke i skal pisse os af .

Svend Jespersen

I bund og grund burde alle vi danskere prise os lykkelige over at bo i et land med en debat- og politisk kultur som den, vi normalt ser her. Stridigheder og uenigheder løses ved ordet, ikke ved sværdet.

Om vi har en regering ledet af Socialdemokraterne, Venstre eller Konservative Folkeparti, er reelt totalt ligegyldigt. Og det er lige så ligegyldigt, hvilke partier de baserer deres magt på. Vi ved alle, at det danske demokratis skrevne og uskrevne regler vil holde dem alle indenfor de grænser, som Grundloven og vælgerne kan acceptere. Og det gælder også for partier som Sikandar Siddiques Frie Grønne og Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne.

De små afvigelser i ideologi, der kan forekomme, varer som regel kun en kort tid.

Ete Forchhammer

Steffen Gliese, jeg genkender 100% din følelse af ikke at kunne komme hurtigt nok hjem igen fra et besøg i København, men på den anden side vil jeg ikke undvære at kunne besøge København og alt det der kun findes der.

Rasmus Kristiansen, erik jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Frederik Schwane

Nu kan det godt være, at jeg fremstår som Rasmus Modsat i den vedtagne diskurs.

Men jeg elsker alle ledder og kanter af Danmark; det myldrende liv i København, den storslåede og forskelligartede natur rundt omkring i landet. Jeg kan undre mig over, at verdens lykkeligste land har så meget behov for at udskamme, misunde og udstille hinanden. Hvorfor ikke bare elske vores smukke og rige land, som det er.

Frederik Schwane

Peter Hansen, nu er Danmark jo et meget lille land, og derfor er det også lidt dansk at kalde København en storby eftersom antallet af indbyggere snarere svarer til en mindre provinsby i international standard. Derfor er denne debat - eksempelvis Martin Sørensens udgydelser herover - helt ude af proportioner.

Frederik Schwane

Peter Hansen, nu er Danmark jo et meget lille land, og derfor er det også lidt dansk at kalde København en storby eftersom antallet af indbyggere snarere svarer til en mindre provinsby i international standard. Derfor er denne debat - eksempelvis Martin Sørensens udgydelser herover - helt ude af proportioner.

Martin Sørensen

Danmark er IKKE et lille land, det er noget man siger i københavn, ja på sjælland der er mindre end hele region Nordjylland, faktisk næsten 1000 kvadrat kilometer mindre, end mit nordjyllland befolkningsmæssigt ligger vi lunt i svinget som et mellem stort land, så GLEM snakken om danmark som det "lille land" uden plads til forskelligheder som der jo er basat set hvad i på centralistisk københavns siger med et ret ind for helvede. sagt mellem linjerne.

vi blev TVUNGET til at snakke risdansk i skolen, og vores jyske egenart bliver der set ned på fra det HÆRSKE syge københavn ja man gør alt for at fortælle LØGNEN om danmark som det lille eventyrland mens sandheden er at der er kæmpe kulturelt forskel på vest og øst danmark.

københavn er ej helller set i europæisk kontekst en særlig lille storby på størrelse med hamborg Amsterdam, bern prag Bruxelles Stokholm mm. omkring 2 millioner indbyggere, så glem alt. om københavn som den lille tutte nutte storby, det er ganske enkelt FORKERT et fejlbilled i har af jer selv skabt som en VRANGBILLED af virkeligheden.

Altså danmark er ikke særlig lille men et mellem stort europæisk land med en befolkningstilvækst på 130 indbyggere pr kvadrat kilometer hvor vi i jylland har 88 indyggere pr kvadrat km. med ca 6 millioner indbyggere er vi ikke et lille land. men vi bor meget ulige fordelt, i vores smukke land

københavn og de store byer lever et helt andet liv end det vi har i provinsen, ja man drænede livet ud af vores områder for at skabe kunstig vækst i og omkring de store byer med centraliseringen. som blev gennemført top down, med foremål til at skabe kunstigt vækst i storbyerne, altså man DRÆNENDE livet ud af provinsen bevist for at skabe byer der kunne leve ved at skabe det falske billed af en provins der faldt sammen, efter man hade fjernet det som der så holdte provinsen sammen,

Samtidigt har man tjent mere på at eje fast egendom end ved at arbejde. i områderne der fik denne provins substrat til at skabe kunstig vækst i storbyerne, mens man så holdte fast på løgnen om danmark som det lille pusse nusse land, mellem store lande, det er ganske enkelt en KÆMPE KØBENHAVNER LØGN.

danmark er ikke særligt lille, og københavn er nogenlunde på størrelse med mange andre storbyer i europa. så GLEM at om jeres ååå vi er så små løgn som man gerne gentager ofte for at gøre løgnen til en sandhed

Der er en massiv kampanje der fortæller historien om at vi er så homogene, ja ens i hele danmark mens det er en kæmpe københavner løgn, der har sin oprindelse i at vi tabte helhedsstaten og gik over til nasionalstaten, ja løgnen er skabt i fortællingen om det mørkejylland, som et kultur dødt område uden dynamik uden vækst.

mens det er JYSK erhvervsliv der driver danmark nu er problemet bare at centraliseringen er ved og true maskinen der driver dansk økonomi ja gøgeungen københavn har slugt så stor en del af befolkningen til down town psudoarbejde københavn, at virksomheder må sige nej til ordre fordi de ikke kan få nok medarbejdre nu ved jeg så godt at dette københavner medie nærmest vil fryde sig over at det går skidt for jysk erhvervsliv. Tilbage til fortællingen om det mørke jylland og den hjernevask der har været omkring at danmark er et homogent land uden forskelle

det der er ude af proposioner er Københavns forsmåede storhedsvanvid. hvor man fortæller nej københavn er kun en lille provinsby sammenlignet med andre byer i verden, og danmark er et lille bitte land selv om det kun er os danskere der ser danmark på den måde, resten af europa ser ikke danmark som et lille land. men som en mellemstor nasion.

Frederik Schwane

Martin Sørensen, det er da oplagt, at du skal med i Inger Støjbergs polariseringsparti; du har jo alle slagordene ,-)

Jørgen Mathiasen

Man er nærmest ved at falde om ved den panegyrik, men hvad der undrer mest er, at man kan bliver så nærsynet. Motorvejsringen omkring Berlin er 199,5 km lang. Hvis man kører den to gange svarer det vel til længden af Jylland, godt og vel, og Danmarks samlede areal svarer til omkring 70% af Bayerns.

Nærsynetheden, som politikken lever af, får det også til at se ud som om, der er gevaldige regionale forskelle i Danmark. De er med en europæisk målestok overskuelige, ligesom befolkningen er temmelig homogen. Også i danske stationsbyer bor der mennesker med globalt udsyn. Det provinsielle blik er ikke flertallets.

Frederik Schwane, Hanne Andreasen, Inger Pedersen, Carsten Munk, Anders Reinholdt, Kurt Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

Frederik Schwane det er PRECIST den "københavnske holding" som vil give Støjberg succes jeg kunne ALDRIG drømme om at hverken stemme eller melde mig til under hendes tropper, .

Det er jeres blindhed overfor de gigantiske forskelle der er i vores knap så lille land Danmark er i Arial CA lige så stor som Holland og lidt større end Belgien, befolkningen er på størrelse med Norge og Slovakiet Kroatien er noget mindre, og København er sammenligning med mange storbyer i Europa,. Igen så vi denne Københavnske forsmåede storhedsvanvid for fuldt flor løgnen om det homogen Danmark hvor vi alle er åå så ens mens man så finder alle der ikke er som homo Københavnertus som værende ja ikke helt så danske som homo Københavnertus.
Jeg Danmark begik en kæmpe fejl da Danmark blev en enheds stat og ikke en
føderal delstat med to tre delstat. Jeg mener virkelig ikke vi er så ens homogene som vi fortæller hinanden at vi er..

@Frederik Schwane

Nej i international mål er København ikke stor, men i indenlandsk mål fylder København måske for meget i forhold til resten af landet og resten af landets større byer, det er min pointe.

Men bemærk, min holdning er også at der ikke skal tages noget eller udflyttes noget fra København, men udvikles nyt andre steder.

Vi er nok et lille land, men resten af befolkningen uden for København er ikke dumme, derfor burde der og kan der også sagtens være flere "lokomotiver"i vores land, vi behøver ikke kun at nøjes med et, som så, næsten arrogant som det nævnes, drypper lidt på resten af landet når og hvis det har succes.

Hvis den skæve udvikling fortsætte, så spår jeg at splittelsen i mellem hovedstad vil vokse, og netop kan og vil resultere i regionalpartier frem for landspartier, og den udvikling er ikke ønskelig.

Ps. kulturelt, medmenneskeligt, forretningsmæssigt osv. gør storebæltbroens toldmur heller intet godt for at man skal komme hinanden mere ved på hverdagsbasis og landsdelene i mellem, jeg mener at Danmark er for lille til sådan adskillelse og kile ned midt i landet, den gør intet godt for udviklingen jf dette og mit tidligere indlæg.

Michael Hullevad

København fylder for meget og ligger ikke centralt i Danmark. Det kan på sigt afhjælpes! Den forkætrede Kattegatbro vil binde landet sammen igen. Jeg ved godt at "de grønne" vil skrige sammen med de politikere der så ser Fehmarn finansieringen skride. Overskuddet fra Storebælt vil falde osv. Stakkels Samsø? Man kunne jo vælge den sydlige linjeføring.. Investering i broer lønner sig på langt sigt, men de holder nok i 100 år.

Frederik Schwane

Peter Hansen

Jeg synes egentlig, at der er mange lokomotiver rundt om i Danmark; top of mind, kan jeg da nævne Aalborg, Århus, Herning - nogle jyder ser åbenbart ikke deres eget guld. Det gør vi, der besøger. Og på Fyn er Odense da en stærk motor, og på Sjælland skal Roskilde bestemt ikke overses.

Så i forhold til vores lille land, er der mange lokomotiver rundt omkring på hver deres måde.