Analyse
Læsetid: 4 min.

Afsoning i Kosovo udskudt til … ja, til hvornår?

Det bliver ikke som oprindeligt planlagt fra januar 2023, at de første danske udvisningsdømte overføres til afsoning i Gjilan-fængslet i Kosovo. Projektet er forsinket, og det er uvist, hvornår det kan realiseres
Mattias Tesfaye, udlændinge- og integrationsminister, medlem af Socialdemokraterne og han har siden Folketingsvalget i 2015 været repræsenteret i Folketinget.

Mattias Tesfaye, udlændinge- og integrationsminister, medlem af Socialdemokraterne og han har siden Folketingsvalget i 2015 været repræsenteret i Folketinget.

Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

Indland
21. september 2022

Der er næppe tvivl om, at der i Nyborg Fængsel og andre steder, hvor udvisningsdømte udlændinge afsoner deres fængselsstraf, blev draget et lettelsens suk, da justitsminister Mattias Tesfaye (S) mandag måtte meddele, at Projekt Udlandsfængsel nu bliver yderligere forsinket.

Som Information tidligere har beskrevet, frygter mange udvisningsdømte nemlig, at de får langt ringere muligheder for at få besøg af familie, forældre og bekendte, hvis de – som et flertal i Folketinget har besluttet – kommer til at afsone i Gjilan-fængslet i Kosovo. De frygter også for konsekvenserne, hvis der under afsoningen i Kosovo opstår »noget lort«, som en indsat formulerede det – for eksempel slåskampe mellem fanger – for så ryger de indsatte over i et rent kosovosk fængsel, hvor danske myndigheder ikke har et ord at skulle have sagt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"Det bliver ikke som oprindeligt planlagt fra januar 2023, at de første danske udvisningsdømte overføres til afsoning i Gjilan-fængslet i Kosovo. Projektet er forsinket, og det er uvist, hvornår det kan realiseres"

Jamen, hvor VAR det da heldigt for regeringen - så de slipper for at skulle tage ansvar for miseren i den nærmeste valgkamp...

Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Der er ikke noget specielt problem i, at udvisningsdømte kriminelle
afsoner en dansk dom i i et udenlandsk fængsel.

Problemet er, at Regeringen valgte Kosovo som afsoningslokalitet.

Kosovo er som bekendt ikke alment anerkendt som selvstændig nation
i alle EU lande - og er som du skriver ikke medlem af FN eller EuropaRådet
eller EU og har derfor ikke tiltrådt menneskerettighedskonventioner af nogen art.