Folkeskolen
Læsetid: 3 min.

Bæredygtighed kommer til at fylde mere på den nye læreruddannelse

Med ny aftale er bæredygtighed for første gang kommet ind i formålet for læreruddannelsen. De lærerstuderende og professionshøjskolerne håber, det vil føre til, at grøn omstilling og klima kommer ind som en integreret del af læreruddannelserne
»Det er rigtigt vigtigt, at vi kan uddanne lærere i bæredygtighed, da det skriver sig ind i den mere almene og aktuelle opgave for skolen, og den grønne dagsorden fylder jo også ude på lærerværelserne og blandt eleverne,« siger Camilla Wang, der er forkvinde for rektorerne på Danske Professionshøjskoler.

»Det er rigtigt vigtigt, at vi kan uddanne lærere i bæredygtighed, da det skriver sig ind i den mere almene og aktuelle opgave for skolen, og den grønne dagsorden fylder jo også ude på lærerværelserne og blandt eleverne,« siger Camilla Wang, der er forkvinde for rektorerne på Danske Professionshøjskoler.

Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Indland
15. september 2022

Aftalen om en ny læreruddannelse, som en række partier blev enige om mandag, betyder, at bæredygtighed for første gang er kommet ind i selve formålsbeskrivelsen for uddannelsen. Klima og grøn omstilling har ellers været stort set fraværende i fagbeskrivelserne på læreruddannelsen, men i den netop vedtagne politiske aftale om en ny læreruddannelse står der om læreruddannelsens formål:

»Læreruddannelsen skal forberede de studerende til at virke aktivt, selvstændigt og ansvarligt i udvikling af folkeskolen i henhold til folkeskolens formål og i et demokratisk og bæredygtigt perspektiv.«

Og det er et vigtigt skridt fremad, at bæredygtighed skal præge uddannelsen af nye lærere, mener Camilla Wang, der er forkvinde for rektorerne på Danske Professionshøjskoler. Professionshøjskolerne, der udbyder læreruddannelserne, har været optaget af, at den nye læreruddannelse ikke som ved tidligere aftaler og reformer blev for detailreguleret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Carsten Troelsgaard

Mon de når det?
Hvis

https://www.theguardian.com/us-news/2022/sep/14/patagonias-billionaire-o...

skulle gå hen og blive standard
er den nye lektie sent ude.

jens peter hansen

Jamen det er da dejligt. Der er bare ikke nogen der orker at blive lærer, jobbet er ikke bæredygtigt, men på sammenbruddets rand.