Folk
Læsetid: 1 min.

Hallo, er det Grønlands politi? Ja, vi kommer om et par dage …

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Justitsminister Mattias Tesfaye (S) kan ikke svare på, præcis hvor lang tid det tager for politiet i Grønland at være fremme på gerningssteder.

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) kan ikke svare på, præcis hvor lang tid det tager for politiet i Grønland at være fremme på gerningssteder.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
14. september 2022

Man skal have godt med tålmodighed, hvis man som borger ringer til Grønlands politi, viser et svar til det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz

Aaja Chemnitz I: Nu vender FOLK blikket mod nord: Hvor lang tid er Grønlands politis »responstid«, når borgere henvender sig? Og er der forskel på responstiden i de forskellige kommuner? Det vil folketingsmedlemmet Aaja Chemnitz fra Inuit Ataqatigiit gerne have justitsministerens svar på.

Mattias Tesfaye: Mattias Tesfaye svarer, at ventetiden for at komme i kontakt med Grønlands Politi »er ganske kort«. Af systemtekniske grunde kan han dog ikke oplyse, hvor lang tid der går, før politiet er fremme på stedet. Alt efter geografien kan det tage fra ti minutter til flere dage.

Aaja Chemnitz II: IA’eren har også stillet spørgsmål til kulturministeren: Filmen Nuummioq fra 2009 er den første grønlandsk producerede spillefilm, som DR har vist, så hvordan vil ministeren arbejde for, at DR lever op til forpligtelsen til at programsætte film, som er produceret i Grønland?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Til Ulrik Dahlin
Sæt dig ind i de socioøkonomiske forhold i Grønland inden du skriver mere vrøvl. Inden den nordligste kommune blev splittet op for nogle år siden, havde den et areal på størrelse med Frankrig og et indbyggertal på nogle få tusinde. Men AC’s forespørgsel afslører det centrale problem i grønlandsk politik, at man med en bosætningsstruktur, som har mistet sine økologiske forudsætninger forventer “fuld service” også til bygder, hvor indbyggertallet kan tælles på få hænder.

Fremturer grønlænderne i det, er det nat med alle udsigter til selvstændighed.