Med Jakob Ellemann i rollen som ’good cop’ og Søren Pape som ’bad cop’ er Mette Frederiksen kastet ud i en tofrontskrig

Med tre statsministerkandidater i direkte dyst er dynamikken pludselig forandret frem mod det forestående valg: Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen forsøger at træde ind midt imellem rød og blå og mellem statsminister Mette Frederiksen (S) og De Konservatives formand Søren Pape Poulsen. Men magtspillet om midtervælgerne er kun lige begyndt
Med tre statsministerkandidater i direkte dyst er dynamikken pludselig forandret frem mod det forestående valg: Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen forsøger at træde ind midt imellem rød og blå og mellem statsminister Mette Frederiksen (S) og De Konservatives formand Søren Pape Poulsen. Men magtspillet om midtervælgerne er kun lige begyndt

Keld Navntoft

Indland
6. september 2022

Den første ’tv-triel’ blev alt andet end triviel. Trekantdramaet intensiverer kampen om midten i dansk politik.

De tre statsministerkandidater, der nu dyster indbyrdes om at vinde regeringsmagten ved det nært forestående folketingsvalg, udviklede sig ganske anderledes, end særligt statsminister Mette Frederiksen (S) havde håbet. Den blå borgerkrig udeblev nemlig.

Trekantdramaet udviklede sig ikke til et åbent opgør mellem de to borgerlige statsministerkandidater, Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og De Konservatives formand Søren Pape Poulsen. Næsten tværtimod. De betonede, at de sagtens ville kunne finde ud af at regere Danmark sammen.

De indre modsætninger mellem Venstre og De Konservative kom i hvert fald ikke til at dominere tv-debatten. Frem for at skabe ballade i den borgerlige blok, formåede de to blå statsministerkandidater snarere at optræde som en slags good cop og bad cop. Og dermed tegner der sig et nyt mønster, som kan få afgørende indflydelse på dynamikken i den valgkamp, som må forventes at blive udskrevet inden for få uger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

En lille bemærkning til -" "I vil basere jeres politik på yderliggående borgerlige partier som end ikke deler 70 procent målsætningen," "-
Til det var svaret , at MF og regeringen også var afhængig af EL som var det parti der var det mest yderliggående sociale parti.
Her glemmer de 2 herre nok, at det var EL der var drivmotoren med at MF og regeringen gik med på 70 procent målsætningen.

Marianne Jespersen, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Fam. Tejsner, Jane Nielsen, Ole Olesen, Lasse Nielsen, Anders Lundkvist, Holger Nielsen, Inger Jensen og Peter Hansen anbefalede denne kommentar

De nåede hende ikke til sokkeholderne.

Alvin Jensen, Marianne Møller Jensen, Lisbeth Glud, Fam. Tejsner, Jane Nielsen, Vibeke Hansen, Lasse Nielsen, Inge Nielsen, Tina Peirano, erik jensen, Holger Nielsen, Niels Makholm og Inger Jensen anbefalede denne kommentar

-og hva' mæ' kulturen? Kys mig godnat.

Konservative er ikke blå, de er grønne, omend ikke i 'grøn' forstand. Her var det jo til gengæld opløftende, at de grønne partier samler sig, så de ikke i samme grad risikerer stemmespild.
De er måske i virkeligheden de mandater, der kan afgøre valget af en kommende regering; men lad os håbe, at valget ikke bliver udskrevet endnu, eller at det bliver med en lang valgkamp i stedet for de forjagede tre uger. Regeringen har jo meget, den skal nå, så et valg efter nytår ville nok være fint, så er finansloven vedtaget, og de væsentlige forlig forhåbentlig forhandlet på plads under en deadline.

Per Wohlert, Alvin Jensen og Fam. Tejsner anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Så... hvilken del af befolkningen vandt?

Det virkede ubehageligt, at de to blå statsministerkandidater flere gange stod og smågrinede til hinanden hen over hovedet på statsministeren.

Jytte Rasmussen, Alvin Jensen, Marianne Møller Jensen, Fam. Tejsner, Anders Reinholdt, Hannibal Knudsen, Inge Nielsen, Tina Peirano og William Kern anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Er det et folketingets valg eller et præsidentvalg?
Hvem er det der iscenesætte denne parodi af et præsidentvalg? Vi skal stemme på Mette, Jacob eller Søren, det gøre selvfølgelig medier, som har tilsyneladende bruge for drama.
Sådan burde det ikke være i et demokrati hvor det handler om at sammensætte et parlament, folketinget med alle de politiske tendenser der repræsenterer den danske befolkning som så skal pege på en statsminister.
Denne slags iscenesættelse gøre substans meget sårbar når nu den bliver afhængig af sympati eller antipati for den enkelt kandidat, man kan lave en antipatis kampagne imod en kandidat så er det ud med dens parti s politikken.
Jeg synes faktisk at medier har en kæmpe ansvar for demokratiets tilstand, de vælger dramaer, teater trods alvorlighed af situationen.
Jeg vil høre alle partier, ikke kun 3 kandidater til en præsidentpost der eksisterer ikke i Danmark.

William Kern, Marianne Jespersen, Nova Lone Jespersen, Ditlev Palm, Birthe Lange, Per Wohlert, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Per Mikkelsen, Inger Pedersen, Anker Nielsen, Peter Wulff, Anders Reinholdt, Rasmus Knus, Jane Nielsen, Rolf Andersen, Steffen Gliese, Ole Olesen, Karsten Nielsen, Lasse Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Arne Albatros Olsen, Michael Larsen, Jakob Sulsbrück Møller, Inge Nielsen og Peter Gløde anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Ja, jeg gad ikke den udsendelse.

Peter Krogh, Niels østergård, Alvin Jensen, Jens Mose Pedersen, Ole Olesen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Per Mikkelsen.
Præcis ! Det lignede en mobbesituation i skolegården !
De herres tonationer og mimik var pinagtig, og deres retorik var nedladende til det barnagtige.
Undrede mig at kommentatorer efter udsendelsen lod det passere....den form er uværdig for måske kommende statsministre!

Sundhedsemnet - jeg var øv over at MF ikke sagde at det var den borgerlige regeringstid, der havde rundbarberet sundhedssektoren ...eller at mødelederen i det mindste ikke perspektiverede div emner mere.

Jeg var øv over at MF ikke pointerede over for især Pape, at nogen på overførselsindkomst, er der pga af arbejdsskader......at de faktisk har ARBEJDET sig ud af arbejdsmarkedet og at en del af det problem er, at arbejdsgiverne ikke vil ansætte en "halt".

MF var dog en klar vinder i mine øjne og udviste langt større statsmandsship og samfundsoverblik.

William Kern, Sonja Rosdahl, Jytte Rasmussen, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Per Mikkelsen, Marianne Møller Jensen, Fam. Tejsner, Jane Nielsen, Lasse Nielsen og Hannibal Knudsen anbefalede denne kommentar

Mette Frederiksens pointe med klimaet og blå bloks parlamentariske grundlag var vigtig. For selvom der ikke er så meget forskel på klimapolitikken hos S og V-K, så er der en kæmpe forskel på ambitionerne i rød og blå bloks støttepartier.

Vi har jo i denne valgperiode set, at når S ikke er ambitiøse nok i klimapolitikken, ja så skubber Enhedslisten og Radikale på, ofte med succes.

Så hvis vi får en borgerlig regering, kan vi forvente, at Nye Borgerlige og DF og Danmarksdemokraterne hele tiden vil forsøge trække den i en mindre grøn og mere sort retning.

William Kern, Alvin Jensen, Hannibal Knudsen, Inger Pedersen, Fam. Tejsner, Inge Nielsen, Jane Nielsen, Steffen Gliese og Ole Olesen anbefalede denne kommentar

Vi skal altså - ca. hver fjerde år - vælge et FOLKETING ... ikke en præsident.

Marianne Jespersen, Alvin Jensen, Inger Pedersen, Jens Mose Pedersen og Sven Elming anbefalede denne kommentar

'Den første ’tv-triel’ blev alt andet end triviel.'

Sjovt, jeg oplevede det som fuldstændig forudsigeligt og aldeles trivielt.

Hannibal Knudsen

Med Søren Papes og især Jakob Ellemanns konstante arrogante og utilstedelige smil, fnisen og grin, så burde disse 2 da være de sidste til at kalde andre magtfuldkomne og arrogante!

Lasse Nielsen, Sonja Rosdahl, Jytte Rasmussen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

det er til enhver tid den siddende statsministers privilegium at udskrive et folketingsvalg – måske ved Folketingets åbning den 4. oktober 2022 til afholdelse tirsdag 30. maj 2023 – der er ikke en eneste grund til at det ikke skulle kunne være sandsynligt lovligt demokratisk cool og rend mig i traditionerne – lev med det og en lang politisk nuanceret valgkamp hvor de blå flødebollen og farsdreng opslider og æder hinanden for åbent tæppe og halehænget bjæffer på sidelinjen – interessant hjertetrøster i en kold vinter med brød skuespil og Danmark for Folket