Modtagecenter i tredjeland
Læsetid: 8 min.

Kaare Dybvad om ny Rwanda-erklæring: »Det er et væsentligt skridt op ad stigen«

Danmark og Rwanda annoncerer i ny fælles erklæring, at asylsystemet er dysfunktionelt, og at de to lande har en fælles ambition om at etablere en mekanisme for overførsel af asylansøgere. Venstre og De Konservatives kritik om, at det skulle være et blufnummer, affejer udlændingeministeren som rituel bebrejdelse
Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) bliver vist rundt i Busanza Model Village, hvor der blandt andet bor familier, der er blevet flyttet dertil fra Kigalis største slumområde.  

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) bliver vist rundt i Busanza Model Village, hvor der blandt andet bor familier, der er blevet flyttet dertil fra Kigalis største slumområde.  

Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Indland
12. september 2022

Der er nu blevet taget »et stort skridt« mod det mål at få lavet en bindende juridisk aftale om at etablere et modtagecenter i Rwanda, som Danmark kan overføre spontane asylansøgere til. Sådan siger udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S), efter han torsdag og fredag var sammen med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) på visit i Rwanda.

Fredag formiddag landede der et fysisk resultat af besøget: En fælles erklæring fra det danske og det afrikanske land.

»Rwanda og Danmark undersøger i fællesskab etableringen af ​​et program, hvorigennem spontane asylansøgere, der ankommer til Danmark, kan overføres til Rwanda med henblik på behandling af deres asylansøgninger og beskyttelse samt muligheden for at bosætte sig i Rwanda,« lyder det blandt andet i erklæringen.

»Alt det, som vi skal have afklaret, har vi udgangspunkt for nu,« siger Kaare Dybvad Bek.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"»Det er en flygtningelejr, hvor folk bor i egentlige huse, både etageejendomme og fritliggende huse, hvor der er et lille sygehus og et sted, hvor folk lærer basiskompetencer: at køre bil, får et kørekort, lærer at bruge computer, symaskiner og andre ting. Det er et sted, hvor folk lever på en fornuftig måde, og et sted, hvor jeg bestemt synes, man kan være bekendt at indkvartere folk,« siger Kaare Dybvad Bek."

Er det kun mig, der får associationer til de rosenrøde beskrivelser af koncentrationslejrene med værksteder, idrætsfaciliteter og almen trivsel???

HVOR DUM/MANIPULERENDE KAN MAN DA VÆRE???

Sinne Lundgaard Rasmussen, Torben Siersbæk, Carsten Wienholtz, Per Klüver, Martin Christensen, Flemming Sørensen, Henning Andersen, Torben Skov, Ruth Sørensen, Jesper Kloppenborg, Bjarne Andersen, Fam. Tejsner, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Marianne Stockmarr, Kenneth Krabat, Bo Rosenkilde, Steffen Gliese, Eric Mård, Ete Forchhammer , Tommy Clausen, Hans Larsen, erik pedersen, Dorte Sørensen, Alvin Jensen, Christel Gruner-Olesen, Erik Karlsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Helt enig, Inger Pedersen.
Det er virkelig sygt.

Torben Siersbæk, Per Klüver, Martin Christensen, Henning Andersen, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Marianne Stockmarr, Ete Forchhammer , Tommy Clausen, erik pedersen, Alvin Jensen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Man kan med den aftale forestille sig følgende forløb for behandling af en asylsag:

En politisk flygtning fra Rwanda* melder sin ankomst til Danmark.

Flygtningen bliver sendt med fly tilbage til Rwanda, hvor han får sin sag behandlet.

Hvis den politiske flygtning fra Rwanda af de danske myndigheder bliver anerkendt som politisk flygtning fra Rwanda, får han lov til at blive boende som politisk flygtning fra Rwanda i Rwanda.

*Demokrati-indeks 3,1 på en skala fra 0 til 10

Torben Siersbæk, Per Klüver, Ruth Sørensen, Jesper Kloppenborg, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Maia Aarskov, Marianne Stockmarr, Niels østergård, Nike Forsander Lorentsen, Lise Lotte Rahbek, Eric Mård, Ete Forchhammer , erik pedersen, Dorte Sørensen, Alvin Jensen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Ja Erik Karlsen , det er også mit største problem ved den sag.

Ligeledes lyder det også smukt, at Danmark vil tage FN,s kvoteflygtninge i stedet for. Men her tages der i fler år ingen og i dag kun ca. 200 per år . Ligeledes tages penge fra ulandsbistanden til de ukrainske flygtninge her i landet Osv......
Hvad er det dog for et land Danmark er blevet til.

Per Klüver, Jesper Kloppenborg, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Marianne Stockmarr, Eric Mård, Tommy Clausen, Hans Larsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Man skulde tro at regeringen har besøgt "Lindholm" og fået virus på hjernen.....

Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Hvis Rwanda er anerkendt for god behandling af FLYGTNINGE (der tales ikke om migranter her), hvorfor tager disse FLYGTNINGE så omvejen ad Europa og DK for at nå målet?

Hver gang nogen kommer med kritik af Socialdemokratiets udlændinge, og dermed af dets FLYGTNINGEpolitik, synges samme socialdemokratiske sang om hvor vidunderlig en løsning de, og kun de, har fundet. Det er helt rituelt.

Ingen sekt er vist mere lukket om sig selv og uinteresseret i hvordan verden omkring os fungerer og agerer når det gælder holdning til FLYGTNINGE, end det nuværende Socialdemokrati.

Når blåt kan bli’ sort i hænderne på et stort rødt parti, kan rødt det vel også i hænderne på et stort blåt parti, der i så fald blot kan glæde sig over de trin på stigen de kan springe over, for dem har S taget for dem!?

Per Klüver, Christian Mondrup, Jesper Kloppenborg, erik pedersen, Inger Pedersen, Marianne Stockmarr og Bo Rosenkilde anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Du kan nå det endnu, Kaare Dybvad. Sig til Mette Frederiksen, at du ikke vil være med til det her svineri!

Per Klüver, erik pedersen, Marianne Stockmarr og Lene Basballe anbefalede denne kommentar

"Eva Schwanenflügel
05. maj, 2021 - 21:46
Ironisk nok har Israel allerede forsøgt sig med Rwanda som asylland.

Måske var det netop, da statsministeren rejste ned og besøgte Netanyahu, at hun fik tippet om Rwanda, siden Israel sagde nej til asyllejre?

I så fald undlod den israelske premierminister at fortælle, hvor galt det gik, da Israel selv forsøgte sig som asyludbyder:

"Asylansøgernes valg mellem fængsel eller en billet til Afrika var ikke i tråd med israelsk lov, og landets højesteret afgjorde i april 2018, at Israel var nødt til at overvåge asylansøgernes velbefindende i Rwanda."
https://www.information.dk/indland/2021/05/tesfayes-asylaftale-rwanda-re...

Jesper Kloppenborg, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Rolf Andersen, Marianne Stockmarr og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

"Gå ikke med til at rejse hertil. Lad dig fængsle i stedet
Asylansøger i Rwanda"
https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-05-04-planer-om-at-sende-asylansoeger...

Kenneth Jacobsen

Jeg savner at få at vide, hvad Rwanda er lovet at få ud af det. Skal vi tro, at de gør det af humanitære årsager, fordi de bare er godhjertede mennesker - eller har et økonomisk overskud, som de bare ønsker at brænde af? Det synes jo ellers, at der er mere end rigeligt af lokale flygtninge at tage sig af dernede. Skal vi mon regne med, at befolkningen dernede er mere vilde med denne eksportmanøvre end befolkningen i en af verdens rigeste lande? Kort sagt, hvad har S stillet Rwandas politiske elite i udsigt?
Og stadigvæk: hvordan løser det noget at flyve flygtninge sydpå? Hvordan hindrer det folk i at drukne i Middelhavet? Betyder det her ikke, at de måske blot prøver en gang til? Hvor ville det være befriende, om S og blå blok sagde ligeud, at de er bange for at miste magten, hvis de var så ordentlige, at de tog hensyn til mennesker i nød. Også selvom de tilhører de over 7 milliarder, der ikke er velsignet ved at være født i Dannevang...

Carsten Wienholtz, Per Klüver, Ruth Sørensen, Jesper Kloppenborg, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Kenneth Jacobsen

Rwanda fik et forskud på 75 mio kroner til såkaldt grøn omstilling., hvadd det så end går ud på.
Jeg gætter på, at der ligger en "forlængelses-aftale". for "tilfredsstilende opførsel"...

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/danmark-fik-erklaering-om-asylansoeger...

Kunne man som kompromis sige, at det kun er flygtninge fra det afrikanske kontinent, der skal genhuses i Rwanda? Er der nogen overhovedet, der kunne have noget imod det? Jeg mener ... hvis en afrikaner flygter fra et afrikansk land i krig, er det så ikke okay, at han genhuses i et afrikansk land, hvor der er fred?

Hvad mener læserne herinde? Hvis en afrikaner flygter fra et krigshærget Sudan, er det så ikke en okay løsning, at han eller hun kan bo i et fredeligt Rwanda?

Man kan i det mindste konstatere, at filosofien om 'hjælp i nærområder' er fuldstændig ude af trit med hensigten med lejre i Rwanda, når det kommer til flygtninge fra Mellemøsten, Iran, Afghanistan mv. Er der måske nogen ædruelig socialdemokrat, der kan fortælle mig, hvorfor Rwanda er mere nærområde til Syrien end til Danmark?

Torben Siersbæk, Eva Schwanenflügel og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Søndagens Rampelyset på P1 handler om Paul Kagames Rhwanda

https://www.dr.dk/lyd/p1/orientering/orientering-2022-09-11/57:15

-h

Kenneth Jacobsen

Tak for link, Inger P! Jeg tænker, som du sikkert også gør, at det lyder, somom man vil bilde os ind, at Rwanda tager vores flygtninge mod at vi hjælper dem med grøn omstilling...

Axel Hammerschmidt

Kaare Dybvad Bek er en gemen menneskehandler. Han sælge flygtninge til Ruanda - så enkelt er det. Og hvordan han vil sørge for, at danske myndigheder behandler asylansøgninger i DK, er mig en gåde. Og det vil kræve et stort permanent personale i Ruanda. Men man kan lige se det for sig - en belorussisk politisk flygtning søger asyl i DK. Det kalder det moderne Socialdemokrati for humanistisk. Jeg græmmes.