Folk
Læsetid: 1 min.

Mild straf til ’Vil heller skærer pikken’-drengene

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Rektor på Munkensdam Gymnasium, Per Møller, har bortvist fem drenge i fen uge, efter de har inddelt samtlige piger i 1.g i kategorier.

Rektor på Munkensdam Gymnasium, Per Møller, har bortvist fem drenge i fen uge, efter de har inddelt samtlige piger i 1.g i kategorier.

Indland
17. september 2022

Fem unge drenge er blevet bortvist fra Munkensdam Gymnasium i Kolding, efter at de har inddelt 200 piger fra 1. g i fem kategorier.

200 piger: En gruppe drenge har inddelt alle 200 piger fra 1. g. På Munkensdam Gymnasium i fem kategorier efter udseende og delt listen vidt og bredt. »Toppen af poppen«, »Direkte til Britta-hjørnet«, »Kunne smash«, »Ellers tak du« og endelig »Vil heller skærer pikken«.

5 drenge: Efter en samtale på rektors kontor fredag er drengene blevet bortvist i en uge fra Munkensdam Gymnasium, selv om de tydeligvis kunne have brug for at modtage yderligere undervisning i retstavning.

Kristian K. og Betinna L.: Det er JydskeVestkysten, der har bragt historien, og i kommentarsporet skriver Kristian K.: »Det er da ingen straf, det betragter de da nok nærmest som en præmie.« Mens Bettina L. mener, at straffen er streng nok: »Bortvisning kommer jo nok til at figurere som fravær,« skriver hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Svenningsen

Jeg troede, at det kræver bare en lille smule intelligens at blive optaget på gymnasiet. Men det gør det åbenbart ikke.

Svend-Erik Runberg, Eva Schwanenflügel, Poul Søren Kjærsgaard, Marianne Stockmarr og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Kristian Villesen

Rektor Per Møller reagerer alt for svagt.

De 5 drenge skulle være smidt ud fra Munkensdam Gymnasium.

Svend-Erik Runberg, Peter Krogh, Jan Damskier, Poul Søren Kjærsgaard og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

Usmageligt adfærd, dette er IKKE til diskussion!!!...
Meeeennn...

Lad os dykke ned i kaninhullet.....
- Hvad overskrider dette ad ulovligt/regler?
- Hvor er ytringsfriheden? (Der er jo ingen opildning til vold, hate crime eller andet)) - Hvad nu hvis det havde været piger i stedet, som havde rangereret drengene og udgivet en liste? (se samtlige dameblade/teenagerblade for deres rangering af alt muligt, særligt kendte "top 10 boybands for lækkerhed etc", eller det virkelige aviseksempel med rangering af olympiske mandelige svømmere og deres bule i badebukserne.)
- Er vi harme, fordi det går ude over pigerne? (yeah ligestilling og victoriansk infantilisering af kvinder)
- Eller er vi kun blevet harme, fordi den inkludrerer dem i bunden ( »Ellers tak du« »Vil heller skærer pikken«.)? Ville nogen overhovedet have haft gjort noget, hvis det kun var dem i toppen, som blev nævnt?
- etc etc.

Hvorfor er sådan en sag som denne nogensinde nået op til samtlige aviser (op på et nationalt plan!)??
Dydsignalering.... at aviser og folk skal vise hvor gode de er at være imod dette. En sag af fjer, som er nu blevet til 5 høns.

Ja der er selvfølgelig grænser for galskab ad ytringsfrihed særligt usmagelighed, og selvfølgelig skal vi ikke fremme, at folk hænger andre folk ud (hvor grænsen skal sættes er et godt spørgsmål).
Men hvis vi virkeligt skal følge idealet at ikke hænge folk ud og rangerer dem, etc så skal vi i særdeleshed tage et alvorligt kig på dame/teenagerblade, mange tv-shows (paradise hotel, reality shows, talkshows af diverse etc) og så meget andet...
Dette kan muligvis være af mere anekdoktisk erfaring, men hvis der er nogle, som er gode til at hænge folk ud og rangerer folk, så må vi altså kigge på det modsatte køn.....

Denne sag og denned overreaktion virker mere politisk end sagligt.

Liv,
Problemet kommer blandt andet fordi det ikke bare er kategorien "de 10 bedste".
Det ville ikke overraske eller støde en masse.
For så havde der været 10, der i forvejen nok godt ved de er kønne, og så 190 andre.
2 niveauer.
Ingen udstillet på en forfærdelig måde.

@nina Erbs
Er helt enig i usmageligheden, det tror jeg, at ingen er uenige.
er dog usikker ad, at det ikke ville støde eller påvirke negativt en masse. For alle de piger, som nemlig IKKE er på listen over toppigerne, ville nok ikke synes, at dette er sjovt.
Så hvor er grænsen?

Og hvis vi virkeligt vil komme problemet til livs, så synes jeg, at det er meget spild af krudt at “symptombehandle” denne ene case, når det grundliggende større gennemsyring i samtlige af vores medier.
Og igen min undren er denne overreaktion, og nysgerrighed ad hvis det nu havde været piger i stedet…

jens peter hansen

»Vil heller skærer pikken«. Ja så og så lidt mere danskundervisning til drengene. Så kan det være ikke vil skære i sig selv.

jens peter hansen

de ikke vil skære i sig selv, uha uha