klima
Læsetid: 1 min.

Miljøstyrelsen: Iltsvindet er ’meget alvorligt’

Fisk er begyndt at dø – Danmarks Naturfredningsforening kræver politisk handling over for landbrugets kvælstofudledninger
Sundstrup havn i Limfjorden.

Sundstrup havn i Limfjorden.

Morten Rasmussen

Indland
2. september 2022

Miljøstyrelsen bekræfter nu, at det aktuelle iltsvind i de indre danske farvande er »meget alvorligt«.

»Det samlede iltsvindsareal i juli og august var meget større end sidste år på samme tid, men lidt mindre end i 2020. Iltsvindssituationen midt i august var meget alvorlig i de hårdest ramte farvande, hvor en stor del af arealet og en stor del af vandsøjlen var berørt af iltsvind,« hedder det i den statusrapport udarbejdet af Aarhus Universitet for Miljøstyrelsen, som styrelsen offentliggjorde fredag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvad mener Søren Pape?
Absolut ingenting!

Steen Oluf Karlsen

Nogen gange skal der jo lig på bordet, før en sag kommer videre. Nu er det så fiskene, der dør - forhåbentlig for en god sag? Plus vel alt andet liv i vores fjorde - muslinger, andre skaldyr, orme ..

Hvor er det trist, at man på forhånd kan regne ud, hvordan debatten vil forløbe. Landbrugets organisationer vil pege på de mange andre kilder til kvælstof og fosfor forurening - hvad med de kommunale rensningsanlæg? Kunne pilen ikke også pege på dem?

Klima, miljø, biodiversitet, Ukraine,..Listen over kriser, hvor den måde, vi har indrettet landets styreform, bare ikke virker...Jeg ved ikke, hvordan Ukraine sneg sig ind på listen...Så altså: Det er, som om vores parlamentarisme ikke kan overkomme disse problemer. En form for afmagt indfinder sig.

Men ..Det eneste rigtige svar er ..nye politiske planer. Forkromede målsætninger, som 70 pct CO2 reduktion i 2030.. "Rent Vandmiljø i 2030". Hvordan i alverden kommer vi dertil?