Ny »basispakke« skal gøre Socialdemokratiet til det trygge valg for den kriseramte vælger

Med lanceringen af S-regeringens længe ventede og knap så spektakulære 2030-plan har finansminister Nicolai Wammen (S) sat scenen for en valgkamp, som Socialdemokratiet vil gøre alt for at forvandle til et valg mellem basal velfærd og usikre skattelettelser
Der bliver hverken råd til tant eller fjas, men der er sørget for, at velfærdssamfundet kan følge med den voldsomme stigning i ikke mindst flere ældre over 70 år. Det er budskabet.

Der bliver hverken råd til tant eller fjas, men der er sørget for, at velfærdssamfundet kan følge med den voldsomme stigning i ikke mindst flere ældre over 70 år. Det er budskabet.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
1. oktober 2022

Regnedrengene i Finansministeriet har haft én afgørende opgave, som de vanen tro også har formået at løse til regeringstoppens fulde tilfredsstillelse. Opgaven var at finde ekstra penge til velfærd frem mod 2030. Ikke nødvendigvis mange penge, men i hvert fald lige tilstrækkeligt med flere milliarder, så Socialdemokratiet nu kan gå til valg på at ville udvide den offentlige velfærd her i de kommende år.

Ved præsentationen af S-regeringens 2030-plan, der har været udskudt flere gange, gjorde finansminister Nicolai Wammen et stort nummer ud af, at budgetterne vil stramme til, og en lang række hårde prioriteringer venter forude. Men også at Socialdemokratiet har fundet en balance mellem økonomisk ansvarlighed og social retfærdighed, som lige nøjagtig gør det muligt at lade de offentlige udgifter følge med den demografiske udvikling – plus øremærkede midler til forsvar og klima.

»Den gode nyhed er, at vi har råd til det, man kan kalde basispakken,« sagde finansministeren, men advarede også om, at der ikke er nogen lette løsninger forude:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Fin analyse med overblik over sammenhængene. Tak for den, LTM.

Thomas Jørgensen

Regnedrengene i Finansministeriet har haft én afgørende opgave, som de vanen tro også har formået at løse til regeringstoppens fulde tilfredsstillelse. Det er jo ikke andet end bestilt arbejde til en valgkamp og jeg må udstøde et langt dybt suk, hvor kunne det være opløftende og ikke mindst tillidvækkende hvis der var transparens i disse udregninger. Hvor mange penge er enlig til rådighed i samfundet ? kunne man gå så vidt at få tal fra en politisk uafhængigt kant, også starte debatten om hvad de skal bruges på ? Synes vores politiske system bliver mere og mere utroværdigt, det handler om at slører billedet med spin og halve sandheder. Som om det eneste der er vigtigt, er at beholde sine mandater koste hvad det koste vil.

Thomas Jørgensen

https://www.forskerforum.dk/media/36818/ff-135.pdf
En artikel fra 2020 omkring hvordan midlerne tilgodeser forskere med de rigtige holdninger. Nina Smith er en del af A-holdet.

Bjørn Pedersen

Den står altså til en "basispakke", hvor der ikke vil være forandring i sigte for de syge kontanthjælpsmodtagere der må vente årevis på afklaring, for førtidspensionisterne, for ikke-vestlige statsborgere og efterkommere, og for alle de "utryghedsskabende" tiggere. Deres "basis" skal nok nærmere forberedes til endnu mere socialdemokratisk/socialdarwinistisk mistænkeliggørelse af alle dem, der er for fremmede, og for fattige til at må nyde samme friheder og borgerrettigheder som de danskere, der ikke har forbrudt sig mod samfundet ved at blive så kronisk syg/skadet at de ikke kan være lige så produktiv som gennemsnittet, eller de unge danske statsborgere der IKKE får gamle, racistiske damer til at føle sig "utrygge" i S-toget.

Det er den "tryghed", der tilbydes. Det er dét, der er den nye midte i dansk politik. Og ja, det ville så være endnu værrere under en borgerlig regering. Sikken en... "basis" at sætte sin lid til.

uffe hellum, Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar