Vanopslaghs boligsag
Læsetid: 2 min.

Overboen så eller hørte aldrig Alex Vanopslagh. Men en kvinde kom og tømte hans postkasse

LA-formanden afviser at have haft proformaadresse i Struer og hævder at have opholdt sig der cirka 60-80 dage om året. Nu fortæller en tidligere overbo, at hun aldrig så noget til ham. Til gengæld kom en kvinde jævnligt og tømte hans postkasse
Opgangen i struer hvor Alex Vanopslagh indtil for kort tid siden havde en lejlighed.

Opgangen i struer hvor Alex Vanopslagh indtil for kort tid siden havde en lejlighed.

Astrid Dalum

Indland
22. september 2022

Sarah Toft er ikke i tvivl: »Jeg har aldrig set eller hørt ham.«

Den 27-årige kvinde taler om sin tidligere underbo, Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh. Som Information har afdækket, flyttede han i juni 2020 sin adresse fra København til en lejlighed i Struer. Dermed fik han ret til en gratis bolig i København gennem Folketinget samt tilskud til dobbelt husførelse.

Flytningen skete to måneder før, at han på sociale medier offentliggjorde sit nuværende forhold til en kvinde, der bor i København.

Tirsdag erkendte Alex Vanopslagh, at han ikke har overholdt Folketingets regler, og valgte at opsige både lejligheden i Struer og boligen i København. Men han afviser, at der var tale om en proformaadresse i Struer med det formål at få en gratis lejlighed i København.

Partilederen har efter eget udsagn »formentlig« opholdt sig 60-80 dage om året i Struer-lejligheden, som han har brugt i forbindelse med samvær med sin søn i ferier og i weekender.

Men som beskrevet onsdag afviser fire personer, der bor i eller har deres gang ved ejendommen, at have set Alex Vanopslagh. Dertil kommer nu Sarah Tofts udsagn.

Omvendt mener en enkelt nabo muligvis at have set Alex Vanopslagh en enkelt gang i opgangen. Og udlejeren af ejendommen, Mikkel Merrild, vil ikke udtale sig om de enkelte lejere, men siger, at han har mødt alle ejendommens lejere »tilfældigt«, når han har været i opgangen. Heriblandt altså Alex Vanopslagh.

Undrede sig over underbo

Sarah Toft fortæller, at hun boede til leje i ejendommen i Struer i knap halvandet år fra oktober 2019 til juni 2021. Information har foretaget et opslag i CPR-registeret, som bekræfter, at hun har haft folkeregisteradresse i ejendommen.

»Jeg boede lige over ham,« siger hun.

Sarah Toft blev overrasket, da hun en dag så på postkassen, at det var Alex Vanopslagh, der tilsyneladende havde adresse i lejligheden under hende.

»Jeg tænkte, at han jo er en højtstående politiker, så han kunne da sagtens bo i noget mere fancy, hvis han faktisk skulle være der,« siger Sarah Toft.

»Det er et ret billigt sted at bo. Det er i ret dårlig stand. Det er så faldefærdigt et sted, at jeg troede, de ville rive bygningen ned, da de skulle bygge den nye Aldi. De rev nabobygningen ned i forbindelse med byggeriet.«

– Du undrede dig over, at han boede der?

»Ja.«

Men Sarah Toft så aldrig Alex Vanopslagh i eller ved ejendommen. Derimod har hun set en kvinde, som hun antog, var Alex Vanopslaghs mor, der en gang imellem kom og tømte postkassen.

»Hun kom en gang om ugen eller hver anden uge. Et eller andet deromkring, tror jeg,« siger Sarah Toft.

– Kunne Alex Vanopslagh have været der 60-80 dage om året, uden at du havde bemærket det?

»Jeg har jo været på arbejde fra om morgenen til om eftermiddagen, og der har jeg ikke været hjemme. Og jeg går ikke ud fra, at han har hund, som han skulle ud og lufte, så jeg har skullet støde på ham i opgangen. Jeg ved det ikke. Men jeg har aldrig hørt eller set ham eller hørt, at der skulle være nogen nedenunder.«

Hun tilføjer, at der generelt var meget lydt i bygningen, og at hun endda kunne høre folk i nabobygningen.

Alex Vanopslagh har afvist at stille op til interview. 

 
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her