Roskilde Universitet
Læsetid: 11 min.

RUC har eksisteret i 50 år, men kæmper stadig med fortidens fordomme

RUC har været kaldt alt fra marxistisk missionsskole til erhvervslivets darling. Tidligere studerende og ansatte ser tilbage på, hvordan RUC har udviklet sig de sidste 50 år, og konstaterer, at RUC stadig kæmper med fortidens fordomme
Gruppe- og projektarbejdet var fra begyndelsen RUC’s kendetegn.

Gruppe- og projektarbejdet var fra begyndelsen RUC’s kendetegn.

Fra RUC’s eget arkiv

Indland
19. september 2022

I september 1972 startede de første 665 studerende på Roskilde Universitets Center (RUC) på Marbjerg Mark uden for Roskilde. Det nye universitetscenter var et svar på den voldsomme vækst i antallet af universitetsstuderende op igennem 60’erne, men også en udløber af studenteroprørets kritik af universiteternes antikverede undervisning og professorvælde.

Her kunne de nye studerende starte på basisuddannelser, hvor gruppe- og projektarbejdet var i højsædet. Både projektarbejdet og placeringen tæt på Brøndbyvester tiltalte den 20-årige Leif Hierwagen, der mødte op første dag en time for tidligt.

»Så jeg var faktisk den første studerende på RUC,« fortæller Leif Hierwagen, der er cand.mag. i dansk og biologi og medstifter af den økologiske landsby i Dyssekilde, hvor han i dag driver en økologisk brødfabrik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Tak for den udlægning. Den svarer mere til min viden om RUC end alle de historier, der har huseret om RUC.
PS: fordommene om RUC er lige så skørt som fordommene om DR, hvor de røde lejesvende bestod af fx. Uffe Ellemann-Jensen, Ole Andreasen, osv.... med andre ord folk med meget borgerlige holdninger.