Søren Papes konservative dyder er udsat for et hårdt virkelighedstjek

De Konservatives formand og statsministerkandidat, Søren Pape Poulsen, vil stadig ikke fortælle konkret, hvordan hans kongeblå 2030-plan skal føres ud i livet. Til gengæld kræver han og de øvrige borgerlige partiledere nu, at valget skal udskrives med det samme
De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er uden samme goodwill som tidligere og med en flosset personlig troværdighed kommet skævt ind i valgkampen.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er uden samme goodwill som tidligere og med en flosset personlig troværdighed kommet skævt ind i valgkampen.

Ritzau Scanpix

Indland
13. september 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Midt i en stadigt mere håbløs tid for statsminister Mette Frederiksen (S) har hun og Socialdemokratiet pludselig fået kastet en politisk livline. Den hidtil stærkeste udfordrer, De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er i fuld gang med at gøre det kommende folketingsvalg endnu tættere og mere spændende.

Weekendens landsråd i Det Konservative Folkeparti formede sig langtfra som det sikre afsæt til valgkampen, som den 50-årige partiformand og nyudsprungne statsministerkandidat havde håbet på.

Ud over de akavede troværdighedsproblemer, som han har påført sig selv med skiftende forklaringer om privatlivet, begynder de politiske paroler nu også at skabe mislyde. Og fremkalde en kritik, der gnaver på tilliden.

Foreløbig har Søren Pape Poulsen hverken evnet eller villet forklare, hvordan partiets ganske vidtgående 2030-plan – med forslag om alt fra at fjerne topskatten over lavere kontanthjælp til mindre bureaukrati – rent praktisk skal kunne blive til virkelighed. Endnu er der således ikke kommet noget, der blot kunne minde om et bud på, hvor titusindvis af offentligt ansatte vil kunne undværes i fremtiden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"Pape har målrettet sin valgkampsappel til alle de vælgere, der drømmer om at betale mindre i skat, og som også hurtigt kan hidse sig op over papirnusseri i det offentlige."

Og ja, det ER der jo vælgere, er drømmer om...

... som f.eks. min datters svigermor i sin tid om Glistrup og Fremskridtspatiet:,: '"Jamen det syntes jeg da, det lød rigtig godt. det der med mindre skat - men så fandt jeg jo ud af..."

Og det vil der jo være andre vælgere, der efterhånden finder ud af.
Men desværre nogen gange for sent.

Valg har konsekvenser.

Steen K Petersen, Susanne Kaspersen, Torben Bruhn Andersen, Steffen Gliese og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Thomas Vestergaard

Man kan da virkelig undrer sig over hvordan Søren Pape har opnået den troværdighed. Både i privatlivet og politisk har han ikke brilleret. Hvad er det for en vægt man bedømmer ham på. Jeg forstår det ikke.

Anne Katrine G. Gelting, Steen K Petersen, Lone Hansen, Torben K L Jensen, Finn Jakobsen, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Susanne Kaspersen, Torben Bruhn Andersen, Mikael Benzon, Morten Bo Johansen, Mathias Petersen, Hans Christian Jørgensen, Per Klüver, Steffen Gliese, Lise Lotte Rahbek, Arne Albatros Olsen, Inge Nielsen, Elisabeth From, Mogens Holme, Josephine Kaldan, Ruth Sørensen og Hannibal Knudsen anbefalede denne kommentar

..."Til gengæld kræver han og de øvrige borgerlige partiledere nu, at valget skal udskrives med det samme"

Blah blah blah... Hverken SPP eller resten af blå stue kan 'kræve' at der udskrives valg, og det samme gør sig gældende for Miss Sofie, - men spændende er det da, hvad Mette-mor og BBB har tænkt sig at slå tilbage med...

Steen K Petersen, Peter Mikkelsen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Jeg tænker, at valget kommer til januar, når energikrisen er løst, og langsigtede planer for klimaet er kommet på plads.
Jeg tror, når alt kommer til alt, at højrefløjen med al dens splittelse ikke har en chance.

Egon Stich, Inge Nielsen, Torben K L Jensen, Torben Bruhn Andersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Grineren, at der er så meget fokus på Papes troværdighed, når man egentlig burde se nærmere på K's utroværdige politik.

At han har giftet sig med en svindler/con artist/(selv-)bedrager har jo intet med politikkens indhold at gøre.

Når jeg hører om sagen, så minder det mest om den tidligere norske prinsesse, der giftede sig med en shaman, der kan kurere kræft, hvis du bare køber hans talisman online og som identificerer sig som "lidt reptil"....der kommer sikkert mere af den skuffe.

Mette F. skulle udskrive valg - med afholdelse i MAJ 2023 - se, DET ville være god humor!

erik pedersen, Susanne Kaspersen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

måske papistens er uforskyldt offergjort for praeputium strictura eller moralsk politisk phimosis – konservativ troværdighed har immer været at binde stram slipseknude uden at blinke – dét kan han ! – evigt ejes kun det tabte og ikke et øje tørt – maj 23

erik pedersen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Thomas Jørgensen

Steffen Gliese
Hvis energikrisen eller en langsigtede løsning for klimaet der ikke indebærer "business as usual" er løst til januar, ville jeg blive meget overraskede. Ikke mindst fordi energi krisen styres af flere faktors som danske politikere ikke kan gøre meget ved, samt et folketing og regering der ikke ser klimaet som et problem de skal tage sig af.

Vh Thomas

Morten Jensen, Steen K Petersen, Peter Mikkelsen, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Malcolm McGugan, erik pedersen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Her er et citat fra internettet (af Pia Søltoft, lektor i etik og filosofi). Så kan vi jo hver især teste, om kriterierne er opfyldt for Papes (og for så vidt også andre politikeres) vedkommende:

"Ordentlighed dækker den fornemmelse, vi ofte umiddelbart har af, hvad der er anstændigt, beundringsværdigt og ærefuldt at gøre i en konkret situation. Omvendt har de fleste af os også en fornemmelse af, hvad der er forkasteligt, kritisabelt og usselt at gøre. Det er den sidste fornemmelse, der kommer til orde, når vi siger til os selv eller hinanden: ”Det kan man da ikke være bekendt”. Her kommer vores forargelse over, at nogen overtræder målet for ordentlighed, klart til orde. "

Morten Jensen, Steen K Petersen, Peter Mikkelsen, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Susanne Kaspersen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Susanne Kaspersen
Torben Bruhn Andersen, Steen K Petersen, Peter Mikkelsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Pape synes hidtil at have levet under radaren efter devisen 'den, der lever stille, lever godt'.

Se dét er der stor troværdighed ved, idet ingen har gidet undersøge prætendentens hidtidige levned.

Men anderledes boller på suppen kommer der, når man vil overtage de famøse nøgler til statsministeriet.

Tror han det hjælper at invitere Støjberg med til gallafest..?

Dorte Sørensen, William Kern og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

bliver valgkampen lang nok vil han måske også en regering ind over midten - eller springer ud som radikal socialdemokratisk kristenliberal skabsrød

Torben K L Jensen

Søren Pape er et blålys der har afsløret sig selv og min tiltro til danskernes evner udi demokrati er blevet styrket under pandemien. Klovnen har ikke en chance.

aaarrj du må sgu’ medgive at det heller ikke kan være særlig sjov at stå i hans sikkert pæne velpudsede sko – vel ? siden uden anledning kryptisk formuleret indkald til pressekonference med budskab til danskerne (os) med borgen i baggrunden – blablabla smil til fotografen uden at have noget på og en glad sang fra de varme lande om at han selv syns han er den bedste til jobbet og parat til at lære undervejs – ellers sådan et godt papir blårandet kvalitet lidt kort til livgardens striwer på bowsern men i orden gennemsolid – ehh når det så kom til stykket – ikke at han har rod i privaten som så mange har er uden betydning i det store billede – men hele meneskesynet p o l i t i k k e n og regnearkets konsekvenser overblikket – dér skred det helt ud til siden – vildt – spændende – uden airbag – snart kun familien KU’erne partyets sammenbidte opbakning ? gad vide hvor mange veje den kanin skal gå ned ad før der er slukket for strømmen – slut – det må faneme ikke være særlig sjovt at blafre i strid modvind

Seriøst, så har jeg problemer med K's politik og ikke det enkelte menneske som Søren Pape jo også er.

Hvis jeg skal give ham lidt ros, så må det da være, at han stadig bakker op om sin mand - trods dennes udskejelser.
Det må da være kærlighed.

Som statsminister - den tror jeg ikke på, K vil gå frem ved valget, ja, men han bliver ikke statsminister, der må jeg give Torben K. L. Jensen ret.

Dorte Sørensen

En bemærkning til Eva Schwanenflügel 13. september, 2022 - 15:15

"Tror han det hjælper at invitere Støjberg med til gallafest..?"

Det har vel 2 årsager
1. at hans mand ikke får lejlighed til at sige noget dumt.
2. give ham bedre mulighed for at IS vil pege på ham som statsminister efter et valg med blåt flertal.

@Dorte Sørensen - ja, det er effektivt spin fra Papes side.

Og nu har jeg lige læst, at han skal skilles = sympatistemmer.

Kombineret med brevet fra en SAMLET blå blok om udskrivelse af valg så ser det ikke godt ud for muligheden for en samlet venstrefløj efter valget....:/

Eva Schwanenflügel

Det er da ikke spor sympatisk at blive skilt, fordi man enten fuldstændig naivt og ukritisk har viderebragt skrøner om magtfulde slægtninge og en religion man ønsker skal bakke op om én politisk, eller fordi man faktisk har været vidende om usandhederne, men har fortalt dem alligevel, når de nu kunne gavne..

Og det mystiske, uofficielle besøg i den Dominikanske Republik, der blev foregivet at være officielt, er endnu ikke forklaret på nogen måde.
Hvad pokker havde de tre ministre gang i?

Sympatistemmer får Pape vist kun fra de helt forblændede.

Iøvrigt er den såkaldte 'blå blok' er kun samlet om at forsøge at miskreditere Mette Frederiksen og Barbara Berthelsen.
Og nu da pressens opmærksomhed er vendt mod den konservative statsministerprætendent, bliver de selvfølgelig desperate over, at momentum er ved at rinde dem ad hænde ;)

Jeg tror ikke et øjebik på at Pape har været uvidende om tingenes sammenhæng.

- og uanset, så er det HAM som AKTIVT har valgt at bruge og bringe sit privatliv ind på sit politiske virke !!!

- og at kalde det et kaffemøde i gemalens hjemland, når han medbringer andre ministre mf? ......og han selv er minister ....come om !!

Kropssprog :
Når han på tv lægger hovedet lidt på skrå og smiler, så siger han "glem nu ikke at jeg er en hyggelig krammebamse".....og jeg lige nu også enormt nervøs for dine spørgsmål.

Kan I se ham som statsoverhoved - også ude i den store verden?..... de spiser ham i en mundfuld !

Hvis han kan lade sig forblænde af EN mand (hvis det er sandt hvad han siger), hvad venter der så, når han skal i infight med store retorisk stærke statsledere mf i udlandet !

Bettina Laursen, William Kern og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Der er masser af sympati-stemmer at hente fra de, der selv er blevet skilt pga. bedrag fra en ægtefælle.
Ligeledes opfattes skilsmisse af de fleste mennesker som noget tragisk eller en krise i livet - svært at tro, at folk vil skulle være følelseskolde heroverfor.

Jeg gentager min antagelse om, at han ikke bliver statsminister - men der er INTET i meningsmålingerne eller de vægtede ligeså, som antyder, at K ikke går frem ved valget!

Og læs nu lige deres seneste udspil - hvis man anklager den nuværende regering for at føre blå politik (hvilket den kun kan understøttet af sine medskyldige støttepartier), så tro mig: en regering med K i - selv uden Pape som statsminister - vil ikke bare være blå eller mørkeblå...den vil være kulsort med jagt på de arbejdsløse og nedskæring af sociale ydelser!

hvis ikke det var så tragikomisk af næsten holbergske dimensioner at se et politisk menneske og statsministerprætendent kuldsejle for åbent tæppe – den ene dag frikende en rigsretsdømt ekskluderet folketingspolitikerminister for bevidst brud på ansvarlighedslov og tilkendegive at der intet problem er i at vedkommende ex kan beklæde ministerpost i en kommende blåkonservativ regering begrundet med at straffen er udstået gælden til samfundet betalt – og i dag meddele skilsmissen i privaten med forfængeligt håb om skadesopretning for den seneste tids skud under vandlinjen – nu det hele jo egentlig ikke var delinkventens egen skyld og NU f o r t i d forstået som indtil videre siden i går – og nok en partyordfører der mener det bestemt ordentligt at få styr på politik og privat skille snot fra skidt og hellere end gerne flytte fokus til finansbesparelser arbejdsudbud og varmehjælp
i går kom jeg til at skrive gad vide hvor mange veje den kanin skal gå ned ad før der er slukket for strømmen – slut – det må faneme ikke være særlig sjovt at blafre i strid modvind
OG vil endnu en dag bringe mere fej under gulvtæppet frem ?
smædeord nid satire og et godt grin ude blandt plebset har historisk spiddet despoter sat diktatorer til vægs stillet solkonger i skygge og nedstrippet kejsere med eller uden noget på til i øjenhøjde ligne almindelige dødelige som du og jeg og som Folket flest med alt tilhørende rod i bagagen – krisehåndteringens næste punkt vil for De Konservative helt opgive at stille en statsministerkandidat og for prætendenten selv klavre ned af den høje hest kaste håndklædet – der skal mere til at ride end sige hyp