Alternativets skæbne kan komme til at udgøre forskellen på en rød eller en blå regering

Efter en årelang og forbitret nedtur, hvor partiet gentagne gange er blevet dødsdømt, oplever Alternativet pludselig fremgang – og er senest kravlet over spærregrænsen i flere målinger: Mod alle odds kan Alternativet igen ende med at få mandater i Folketinget. Resten af rød blok krydser fingre
Under 46-årige Franciska Rosenkildes ledelse er det lykkedes at skabe ro omkring Alternativet, og det afspejler sig nu i meningsmålinger

Under 46-årige Franciska Rosenkildes ledelse er det lykkedes at skabe ro omkring Alternativet, og det afspejler sig nu i meningsmålinger

Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix

Indland
14. oktober 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Valgkampen har allerede rystet så meget rundt på den politiske spilleplade, at indtil flere partier har fået ændret deres skæbne afgørende: Alternativet er foreløbig det parti, der har mest at glæde sig over.

Ikke fordi fremgangen i procentpoint er overvældende, langt fra, men fordi Alternativet lige nu ser ud til at knibe sig over spærregrænsen. Forskellen på enten komplet irrelevans eller at få de bestemmende mandater kan være nogle få tusinde stemmer.

I den seneste Voxmeter-måling mobiliserer Alternativet opbakning fra 2,4 procent af vælgerne, og sammenlignet med den forrige måling, hvor de også akkurat klarede sig over spærregrænsen, er der grundlag for at tale om et egentligt momentum for det lille parti.

Endnu er Voxmeter det eneste meningsmålingsinstitut, som stabilt har Alternativet over spærregrænsen, mens partiet samtidig er gået frem hos alle de andre, eksempelvis til 1,6 procent hos Gallup, 1,7 procent hos YouGov og 1,2 procent hos Megafon.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Scavenius får mit x denne gang. Det vil blive kollaps for naturen om blå blok kommer til magten. Landbrug, pelsavl og fiskeri vil destruere den sidste chance for at genoprette/ bevare lidt af vores udpinte natur . Det må ikke ske

Jesper Eskelund, Torben Nielsen, Hans Larsen, Katrine Damm, Holger Nielsen, John Scheibelein, Naja Abelsen, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel, Petter A. Urkedal, Morten Jensen, Peter Meyling, Anders Graae, Malcolm McGugan, Magnus Munch Nielsen Sørensen, Ove Junne, Ask Emil Skovgaard og Thomas Vestergaard anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Såfremt Alternativet peger på Mette Frederiksen som statsminister har de min stemme.

Det er helt klart, at alternativet er blevet et autentisk alternativ - til de store gamle indgroede partier.

Og det at det ikke tales hverken ned til vælgerne, eller grimt om andre partiet-etc (som flere blå partier har for vane at gøre) - ja så har vi en grobund for et opbyggende og lødigt folkenært parti - noget som er en sjældenhed i dag !!!

Holger Nielsen, Inger Pedersen, Naja Abelsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Jesper Eskelund

Dejligt at se, at jeg ikke er ene om at tænke den tanke, at det da vist er her, krydset skal sættes.
Præcis med de nævnte begrundelser i artiklen og kommentarerne.

Peter Meyling, Torben Nielsen, Holger Nielsen, John Scheibelein, Inger Pedersen, Naja Abelsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Jimmy Marquardsen

Hvis vi vil leve, og ikke kun overleve, i de næste 10, 20, 30 år +...bliver vi allerede nu nødt til at forberede os på enorme globale forandringer, og dermed forandringer på alle områder af vores liv.
Kriserne står i kø, og oven over dem alle står klimakrisen.

Vi er ganske enkelt nødt til at tænke i meget, MEGET alternative baner. Og selvom Alternativet er det mest alternative alternativ til det bestående, så er det slet ikke alternativt nok. Der skal ske nogle gennemgribende forandringer af hele vores paradigme. Det vil sige en total og fundamental forandring af vores måde at leve på.