Portræt
Læsetid: 10 min.

»Efter en atomkrig vil der være rotter og Keith Richards tilbage. Og så Lars Løkke Rasmussen«

Lars Løkke Rasmussen var dømt ude af dansk politik, men nu står han alligevel i centrum af det hele. Herfra har han understreget vigtigheden i at samarbejde, men hvordan har han selv været til det? Information har talt med folk, der har arbejdet sammen med ham, om hans lederskab og evner til netop det
Nogle kalder Lars Løkke Rasmussen for en fighter af særlig karakter og en skarp taktiker med et stort intellektuelt overskud. Og så er han et politisk dyr, der har svært ved at holde sig væk fra politik på grund af hans store interesse for samfundets udvikling.

Nogle kalder Lars Løkke Rasmussen for en fighter af særlig karakter og en skarp taktiker med et stort intellektuelt overskud. Og så er han et politisk dyr, der har svært ved at holde sig væk fra politik på grund af hans store interesse for samfundets udvikling.

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Indland
24. oktober 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Ved Venstres 150-års jubilæum, der blev fejret i oktober sidste år, var Lars Løkke Rasmussens dramatiske farvel til Venstre elefanten i rummet. Folk i partiet ville helst komme videre, fokusere på fremtiden og ikke snakke om krisen. Men det blev dog nævnt indirekte under en tale af venstremanden Jan E. Jørgensen.

»Så er der en af de mest erfarne svaner, som igennem længere tid havde fløjet lidt zigzagkurs og forvirret resten af flokken. Den sidder nu og pipper på en telefonpæl på Færøerne og venter på, at nogle andre fugle finder frem til mødestedet,« lød det fra politikeren.

Hvad de færreste måske havde forudset var, at Lars Løkke Rasmussen ikke ville ende med at sidde alene ved sit mødested. I dag har han stiftet partiet Moderaterne, der i sidste uge kom på alles læber, da partiet i meningsmålingerne stod til at brage ind i Folketinget. 

»Rolig, rolig, rolig,« lød svaret fra Lars Løkke Rasmussen, da pressen spurgte, hvordan han forholdt sig til en ny Voxmetermåling, hvor hans parti ligger placeret som det tredjestørste.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Martin Jacobsen

Det handler om den sædvanlige kamp om at flytte vælgere over midten, i dette tilfælde fra rød blok til den borgerlige. Vi så det taktiske spil op til valget i 2019, hvor Socialdemokratiet omfavnede DF, nogle medier talte om et ægteskab. Dengang lykkedes det at flytte vælgere den anden vej, naturligvis hjulpet af at DF blev overmodige, og åbent erklærede at de havde varme forbindelser til de yderliggående kræfter i Europa.

Dette spil om vælgere, som kun i ringe omfang sætter sig ind i, hvad Lars Løkke Rasmussen i virkeligheden står for, kan meget vel afgøre valget. Den anden november sætter de borgerlig igen fuld skrue på, for at smadre institutionerne, lige som de har gjort de sidste tyve år. Lige nu er halvdelen af sygeplejerskerne på halvtid pga. Lars Løkke Rasmussens omprioriteringsbidrag, den skarpe taktiker fik også smadret Skat, som blev ude af stand til at eksistere.

De rigeste her i landet pumpede penge ind i De Konservative, hvorfor de styrtede frem i meningsmålingerne, så blev Søren Pape Poulsen afsløret, og vælgertilslutningen faldt igen. Moderaternes sponsorer derimod har ventet til de afgørende sidste ti dage før den første november, den investering i politik kan meget vel give pote. Den borgerlige fløj har lovet skattelettelser på op til en million kroner til de hundrede rigeste.

Der er ikke en eneste journalist som tror på historien om en midterregering, men dem som håber på skattelettelser lader som om. Dette teaterspil er typisk for politikerne på Christiansborg og deres mikrofonholdere, som kun kærer sig om deres egen portfolio.

Hans Christian Jørgensen, Dorte Andersen, Torben Bruhn Andersen, erik lund sørensen, William Kern, Kim Jensen, Lisbeth Glud, erik pedersen, erik jensen, Mogens Holme, Holger Nielsen, Eric Mård, Egon Stich, Eva Schwanenflügel, Hannibal Knudsen, uffe hellum og Mathias Petersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er (udover Løkke selv!) værd at overveje den samling af kandidater, Moderaterne stiller op med, for udvalget afspejler ganske godt formand Løkkes indstilling til ret og vrang.

Tag nu for eksempel en af Løkkes spidskandidater, Tobias Grotkjær Elmstrøm, der har stribevis af klagesager bag sig.
Han blandt andet tre gange groft tilsidesat god advokatskik, og er blevet idømt bøder for 480.000 kroner.

I alt drejer sig nærmere betegnet om tre sager i Advokatnævnet, to i Flygtningenævnet og én sag i Ligebehandlingsnævnet, hvor Elmstrøm ifølge nævnet har brudt ligebehandlingsloven.

Den anklagede advokat har slået sig op på at ville kæmpe for "en mere human" udlændinge- og flygtningepolitik.

På Moderaternes hjemmeside kan man for eksempel læse, at "Elmstrøm i sit virke som advokat har specialiseret sig i at hjælpe mennesker såsom flygtninge og udlændinge, der er kommet i klemme i systemet".

Alligevel kunne Frihedsbrevet i august berette, at advokaten to gange har fået kritik af Flygtningenævnet, og at Advokatnævnet har givet ham bøder tre gange for "groft at have tilsidesat god advokatskik" i sager, hvor klienterne har været flygtninge og udlændinge.

Det bekymrer dog overhovedet ikke Løkke.

"Da DR ridser sagerne op for Lars Løkke Rasmussen, siger han, at man kan risikere at slå sig, hvis man lever "det rigtige arbejdsliv".

- Vi har valgt den tilgang til politik, at vi gerne vil invitere nogle indenfor, som ikke har startet deres karriere i korte bukser i en eller anden ungdomsorganisation, hvor man har fået et kursus i, hvordan man skal opføre sig og undgå at optræde på billeder eller overhovedet gøre noget andet, man kan blive ramt af senere i livet, siger han."

https://www.dr.dk/nyheder/politik/folketingsvalg/loekkes-spidskandidat-h...

En anden kandidat, Jon Stephensen, blev fyret fra teatret Avenue-T, og anklagede efterfølgende fyringen for at være politisk, på baggrund af at han var opstillet for Moderaterne.

Dog viser det sig, at tidligere ansatte har oplevet et dårligt arbejdsmiljø på det københavnske teater, Aveny-T.

I mindst tre tilfælde har den tidligere teaterdirektør på Aveny-T, Jon Stephensen, tilbudt syge skuespillere 5000 kroner for at gennemføre en forestilling.

Det skriver Zetland om:

https://www.zetland.dk/historie/sOPAbPKN-aekdaa3R-46cba

uffe hellum, Inger Pedersen, Torben Bruhn Andersen, Tina Peirano, erik lund sørensen og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar

Martin Jacobsen bruger udtrykket "et teaterspil", og det er der bestemt god grund til, men det er samtidig ramme alvor. For det handler om Danmark skal "gå i blåt," og det betyder at overlade landets ledelse til de frie markedskræfter (=kapitalismen), fremfor at vælge en regering med det socialdemokrati, der har ført Danmark trygt gennem de sidste 120 års medgang og modgang, opbygget et velfærdssystem, hvor ingen lades (helt) i stikken.

På direktionsgangene vil de klaske sig på lårene af grin, hvis det lykkes - som meningsmålingerne tyder på - for de tre mangeårige venstre-folk og gode partikammerater, Løkke, Ellemann og Støjberg ved forenede kræfter at samle et sted mellem 50 og 60 mandater, det bedste venstreresultat nogensinde, endnu bedre end da venstre blev stiftet i 1870 under navnet "Det forenede Venstre" ved sammenlægning af tre forskellige partier.

Ja, historien gentager sig, blot med nye aktører og med befolkningen som, uden at ane det, medvirker til det elegante shownummer. Endnu engang har Løkke outsmartet os alle sammen.

uffe hellum, Inger Pedersen, Torben Bruhn Andersen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jeg er ret sikker på at Løkke ikke kunne bestemme så meget som han gerne ville i partiet Venstre. Partiet har en stor og magtfuld hovedbestyrelse, hvor jeg til min store overraskelse finder Anders Fogh og Hjort Frederiksen ( https://www.venstre.dk/personer/hovedbestyrelse).
Jeg mener også at huske, at partiet har en hemmelig gruppe mennesker med magt. Det var den, jeg ledte efter.
Jeg er rystet over at Fogh stadig har magt og indflydelse i Danmark.

uffe hellum, Inger Pedersen, Torben Bruhn Andersen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Jan August

Ditto her.

"Lettisk politi efterforsker Anders Fogh Rasmussen for økonomisk kriminalitet"
https://borsen.dk/nyheder/finans/lettisk-politi-efterforsker-fogh-for-ok...

Inger Pedersen, Torben Bruhn Andersen, Ete Forchhammer og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Jens Mose Pedersen

En lille svindler som kun tænker på sin egen magt. Føj da.

Torben Bruhn Andersen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ku' folk ikke snart mobilisere noget hukommelse? En klog mand blev for nylig spurgt om, hvordan Løkke dog bærer sig ad med hele tiden at lande i Statsministeriet. Han lo lidt og sagde: "Han lader pressen gøre det hele". Jep. Har andre fået så meget presse?
Man tvivler.

uffe hellum, Inger Pedersen, Torben Bruhn Andersen, Ete Forchhammer , William Kern, erik pedersen, Tina Peirano og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar