Interview
Læsetid: 3 min.

Hvordan vil V og K gøre statsministerposten mindre magtfuldkommen? Det er svært at få svar på

Venstre og De Konservative har beskyldt Mette Frederiksen for at agere magtfuldkomment, nærmest siden hun trådte til som statsminister. De Konservative vil slanke statsministeriet og sikre mere autonomi i de andre ministerier, hvis Pape bliver statsminister, men kan ikke svare på, hvad der skal ske med den omdiskuterede stabschefsrolle. Venstre vil slet ikke stille op til interview
Hvis Søren Pape (i midten) bliver statsminister, vil vi have en helt anden centraladministration, som i højere grad kan agere ude i de enkelte led, uden at statsministeriet behøver at være inde over alting, siger De Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard (t.h.).

Hvis Søren Pape (i midten) bliver statsminister, vil vi have en helt anden centraladministration, som i højere grad kan agere ude i de enkelte led, uden at statsministeriet behøver at være inde over alting, siger De Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard (t.h.).

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
14. oktober 2022

Venstre og De Konservative har kritiseret Mette Frederiksen for magtfuldkommenhed, nærmest siden hun tiltrådte som statsminister i sommeren 2019.

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, kaldte eksempelvis Mette Frederiksens omdiskuterede beslutning om at udvide statsministeriet med et nyt politisk sekretariat med hendes gamle ven Martin Rossen i spidsen som stabschef for »en alvorlig glidebane« på et samråd om ansættelsen tilbage i september 2019. Et par måneder senere slog Sophie Løhde fast i Politiken, at der er »ingen tvivl om, at vi har fået en socialdemokratisk regering, som på rekordtid er blevet ekstremt magtfuldkommen«.

Også De Konservative har fra begyndelsen langet ud efter Mette Frederiksens måde at føre regering på. Blandt andre gruppeformand Mai Mercado har beskyldt hende for at agere »uordentligt og enormt magtfuldkomment«. Kritikken fra begge partier er kun intensiveret efter minkskandalen og er under valgkampen fortsat et stort tema.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Mener de konservative og Venstre, at det er bedre, når det er Finansministeriet der har magten og ikke statsministeriet.
I mine øjne har MF forsøgt at få noget af styringen tilbage fra Finansministeriet.

Lillian Larsen, Ingrid Olsen, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Carsten Bjerre og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Svend-Erik Runberg

Hvorfor bliver man ved med at omtale minksagen som en skandale?
Den eneste skandale jeg kan få øje på er, at det modbydelige minkerhverv har fået lov til at genopstå!