Boligsag
Læsetid: 6 min.

Pressechef advarede Vanopslagh om boligsag: »Han vidste godt, at det her var problematisk«

Alex Vanopslagh hævder at have været i god tro, da han uretmæssigt skaffede sig en gratis lejlighed. Nu fortæller hans daværende pressechef, at hun advarede ham om sagen i 2020. LA-formanden fastholder, at han troede, han overholdt reglerne
»Jeg gjorde Alex opmærksom på, at sagen om hans lejlighed kunne udvikle sig til en dårlig mediehistorie,« siger Liberal Alliances tidligere pressechef Anne Kirstine Cramon i B.T.-podcasten ’Slottet & Sumpen’.

»Jeg gjorde Alex opmærksom på, at sagen om hans lejlighed kunne udvikle sig til en dårlig mediehistorie,« siger Liberal Alliances tidligere pressechef Anne Kirstine Cramon i B.T.-podcasten ’Slottet & Sumpen’.

Jens Dresling

Indland
22. oktober 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Nye oplysninger sår tvivl om, hvorvidt Alex Vanopslagh (LA) handlede i god tro, da han uretmæssigt skaffede sig en gratis lejlighed i København gennem Folketinget og et skattefrit tilskud til dobbelt husførelse.

Efter Informations afdækning af sagen har Liberal Alliances formand hævdet, at han ikke kendte hverken lovgivningen eller Folketingets regler, og at han derfor ikke var opmærksom på, at han overtrådte dem.

Men nu fortæller Liberal Alliances tidligere pressechef, Anne Kirstine Cramon, til B.T., at hun personligt advarede Alex Vanopslagh om boligsagen for mere end to år siden.

»Jeg gjorde Alex opmærksom på, at sagen om hans lejlighed kunne udvikle sig til en dårlig mediehistorie,« siger Anne Kirstine Cramon og tilføjer, at præmissen for hendes rådgivning var, at partiformanden var i færd med at overtræde reglerne:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Arne Albatros Olsen

Han må bare afregne kontant med et par manglende folketingmedlemmer til valget.

Torben Bruhn Andersen, John Scheibelein, Josephine Kaldan, Eva Schwanenflügel, Holger Nielsen og Ole Olesen anbefalede denne kommentar
Rikke Petersen

Hvor er det ulækkert, når en ekskæreste sladrer om sin tidligere kæreste til medierne.

Det sagt, så må kotumen med gratis lejligheder til folketingsmedlemmer ophøre. Det hører en anden tid til, fx tager det kun en time at køre fra Odense til København, samtidig kan man arbejde i toget. Folketingsmedlemmer fra Jylland mm må selv skaffe sig en lejlighed evt med hjælp fra deres parti.

Flemming Jensen, John Damm Sørensen, John Scheibelein og Lene Grøstad anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Ja, sikke noget rod. Alex sover midlertidigt på sofaen hos CEPOS.

Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, John Scheibelein, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Pia Andersen, Holger Nielsen, Marianne Rosenkvist , Mads Troest, Lillian Larsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Der er hjertevarme - og de forstår ham.

Espen Bøgh, John Scheibelein, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Torben Skov og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Mon han bliver straffet for bedrageri?
Næppe...

Torben Bruhn Andersen, John Scheibelein, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Holger Nielsen og Marianne Rosenkvist anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Jamen det synes de unge på TikTok da er ligegyldig. De synes bare han er en sjov Daddy.

Det ser sandelig lyst ud for demokratiet uden indhold og, hvor det bare gælder om at gøre en sjov figur. Gud forbyde det at sætte valgretsalderen ned til 16 år. Det er det her faktisk alt for alvorlig til. Hvis man kan vinde stemme med smarte memes på TikTok blandt de unge uden politisk indhold bør valgretsalderen tværtimod sættes op til 21 år.

Nikolaj Lykke Nielsen, Torben Bruhn Andersen, jens christian jacobsen, erik pedersen og Morten Sørensen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

jens christian jacobsen
21. oktober, 2022 - 18:47

Det gør man kun, hvis man er enlig forsøger på kontanthjælp eller en enlig folkepensionist, som har en overnattende kæreste. Så står den på politi anmeldelse for socialbedrageri. Men fine mennesker som Alex Vanopslagh. De er jo ordentlige og anstændige med en høj moral. De snyder ikke. De begår kun fejltagelse fordi de ikke lige har sat sig ind i reglerne.

Karin Prosberg Hansen, Nikolaj Lykke Nielsen, Jes Thomsen, Tage Chabert, Mogens Holme, Ronny Linder, Jette Sørensen, Gitte Loeyche, Viggo Okholm, Ditlev Palm, Torben Bruhn Andersen, Kim Morten Nissen, Marie Hansen, P.G. Olsen, Ib Gram-Jensen, John Damm Sørensen, Morten Wieth, Joe Hansen, John Scheibelein, Josephine Kaldan, Tina Peirano, Tobias Torfing, Per Kortegaard, jens christian jacobsen, Estermarie Mandelquist, erik pedersen, Jane Jensen, Finn Jakobsen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Pia Andersen, Arne Albatros Olsen, Søren Christensen, Mette Møhl, Inger Pedersen, Holger Nielsen, Hans Larsen, David Zennaro, Steen K Petersen, Lillian Larsen, Torben Skov, Lene Grøstad og Erik Nielsen anbefalede denne kommentar

Med den indtægt de politikere får kan de nok betale for et værelse eller en lejlighed selv. Og ham Alex;............ hmm......... glat som en ål!

Flemming Jensen, Torben Bruhn Andersen, John Scheibelein, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Pia Andersen, Holger Nielsen, David Zennaro, Lillian Larsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Glat som en ål. Jaja. Det hænger vel sammen med hans navn. Det var vist en socialdemokrat, der engang sammenlignede de radikale med buddingopslag. Så prøv lige det samme med vand.

Torben Bruhn Andersen, John Scheibelein, Freddie Vindberg, jens christian jacobsen, Eva Schwanenflügel, Holger Nielsen, Steen K Petersen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lyngsø Bundgaard

Ja, os, der tilhører pøbelen, skal jo være flexible og mobile. Vi skal jo ikke klage, hvis vi skal pendle to timer til og fra arbejde og på den måde lægge mere end en arbejdsuge ekstra i transpor og eller må man jo flytte dertil . Det er sgu kun i folketinget, at der er selvfølgeligt, at få stillet en tjenestebolig til rådighed tæt på arbejdspladsen. Stop det nu!

Henrik Jandorf

Det er helt forfærdeligt med denne øllebrødssentimentale snik-snak omkring en PARTIFORMANDS, Alex Vanopslaghs dispositioner!! Ud til højre med den klovn, som end ikke aner en sprække af det ansvar, han i sin position skal leve op til?

Vanopslagh har da tydeligvis forsøgt at omgå reglerne for helt basale love for lejemål, alt sammen for at tiltuske sig personlige, økonomiske fordele.

Liberal Alliance? Hvad skal vi overhovedet lægge i denne kryptiske partidefinition? Og hvad vil dette parti overhovedet politisk med sådan en upålidelig formand? Hvis man går i front for noget som helst, så har man sin sti ren - så har man sine parametre klarlagt, således at det turde være tydeligt, hvad vælgere (helst så mange som muligt) skal forholde sig til!

Det er ubærligt, at denne bærme (endnu en gang!!) overhovedet skal stå til diskussion og få spalteplads i medier. Forestil jer, at en direktør, endsige mellemleder, i en hvilken som helst koncern havde lavet dette nummer? "Ud til højre" havde været svaret. "Og du bliver IKKE genansat!"

Egon Stich, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, John Scheibelein og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Niels Henrik Bech

Som Boris Johnson sagde: "Nobody told me"

Jan Damskier, Ole Olesen, Torben Bruhn Andersen, John Scheibelein, jens christian jacobsen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Han har et shitshow, fordi manden jo har brugt andres penge.

Jimmy Marquardsen

Det er jo den samme taktik politikerne bruger hver gang: Lyv, lyv, lyv. Benægt, benægt, benægt. Og hvis/når der kommer beviser på bordet, så gælder det om at trække i land, bortforklare, og helst ikke komme med en direkte undskyldning.

Det er så utroligt infantilt, let gennemskueligt, og dræbende kedsomligt at se på.

William Kern, Torben Bruhn Andersen, Inger Pedersen, Espen Bøgh, John Scheibelein, jens christian jacobsen, erik pedersen, Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Muligvis kan højrefløjens indstilling til moral, regler og jura bedst beskrives som yderst selektiv.

Det afhænger nemlig af, hvilken socialklasse man befinder sig i, hvorvidt noget er umoralsk, kritisabelt eller forbudt, og hvorvidt det skal straffes.

Selvom Rasmus Ulstrup Larsen ikke kommer fra samme parti som Alex Vanopslagh, deler de muligvis samme opfattelse af klasseforskelle, da Vanopslaghs bortforklaringer bærer præg af, at han ganske enkelt føler sig højt hævet over ansvar for overholdelse af love og regler.

I Altinget havde den forhenværende politiske konsulent for Nye Borgerlige Rasmus Ulstrup Larsen en 'helt nede på jorden' forklaring på de problemer, TV2 kunne afsløre i sin dokumentarfilm "Opråb fra plejehjemmet", nemlig at de opstod på grund af, at de ansatte kom fra underklassen:

"Den primære årsag er rekrutteringsgrundlaget: Plejehjemspersonalet bliver i for mange tilfælde rekrutteret fra lavere sociale klasser, hvor man har personlige mangler, der går udover andre.

Man har mangel på karakter, disciplin, moral, empati og samvittighed.

Man behøver ikke se mere end et par afsnit Luksusfælden, før man opdager et mønster: De kommer alle sammen fra en lavsocial baggrund, de har ikke styr på økonomien, de er irrationelle grænsende til decideret uintelligente, og så er de ekstremt udisciplinerede og egoistiske udover enhver rimelighed. Og så er de desværre ofte sosu’er, hvis ikke de er arbejdsløse."

"Når man ansætter underklassen til at arbejde i ældreplejen, bliver niveauet derefter"
https://www.altinget.dk/artikel/naar-man-ansaetter-underklassen-til-at-a...

Alex Vanopslagh kan med andre ord overhovedet ikke beskyldes for at mangle moral, empati, karakter, diciplin og samvittighed, eller for den sags skyld for ikke at have styr på økonomien, være irrationel og uintelligent, eller være ekstremt udiciplineret og egoistisk.

For han tilhører jo overklassen.

Forstå det dog, i åndsvage undermålere, der gælder altså helt forskellige regler for helt forskellige personligheder og klasser!

At Altinget iøvrigt kunne lade omtalte artikel publicere, er mig en gåde.

Også FOA's formand Mona Striib undrer sig:

"Rasmus Ulstrup Larsens syn på ansatte i ældreplejen er som taget direkte fra Fritz og Poul.
Men hvorfor lægger Altinget overhovedet debatspalter til det argument".

https://www.altinget.dk/artikel/foa-kommentarskribent-demonstrerer-dumt-...

På den anden side er det måske meget godt, at man får dette ufortyndede indblik i, hvordan højrefløjens (under)menneskesyn er i virkeligheden.

Selvom vi egentlig godt vidste det i forvejen.

Christina Laugesen, Sonja Rosdahl, Jes Thomsen, William Kern, Jimmy Marquardsen, Mogens Holme, Ronny Linder, Marianne Rosenkvist , Jette Sørensen, Jan Damskier, Ole Olesen, Carsten Munk, Viggo Okholm, Ditlev Palm, Torben Bruhn Andersen, Erik Nielsen, Arne Albatros Olsen, Inger Pedersen, Ib Gram-Jensen, Espen Bøgh, KIMBERLEY CHRISTENSEN, Annette Munch, John Scheibelein, Steen K Petersen, Egon Stich, Freddie Vindberg, Josephine Kaldan, Morten Jensen, Tina Peirano, Mads Madsen, jens christian jacobsen, Estermarie Mandelquist, erik pedersen, Dorte Sørensen, Jane Jensen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

I P1 spurgte de Alex Vanopslagh om det ikke var socialbedrageri. Hertil svarede han, at det måtte de spørge en jurist om.

Ole Olesen, Arne Albatros Olsen, Kim Houmøller, Inger Pedersen, John Scheibelein, Steen K Petersen, Josephine Kaldan, Tina Peirano, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Spot on, Eva Schwanenflügel. Kunne vi dog bare overbevise de unge på TikTok!

Peter Wulff, Marianne Rosenkvist , erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Freddie Vindberg og Josephine Kaldan anbefalede denne kommentar

Hvis man vil bekæmpe elitens magtmisbrug, skal man vide, at enhver kan indgive politianmeldelse, endda anonymt, hvis man har mistanke om et kriminelt forhold.

Se, hvad politiet skriver på deres website:

"Hvordan giver man et anonymt tip til politiet? Hvis du er vidende om, at der er foregået en forbrydelse af en eller anden karakter, så har du mulighed for at sende en anonym anmeldelse til politiet. Den kan enten sendes online på Tip Politiet, du kan ringe til politiet, eller du kan møde op på stationen."

I en anmeldelse kan man fx. blot skrive, at man på baggrund af artikler i Information opfordrer politiet til at undersøge, om der - som det ser ud til -er tale om et tilfælde af socialt bedrageri, begået af en højtstående politiker, og om der bør rejses tiltale.

Andet og mere behøver der ikke stå. Og det kan endda gøres anonymt.

Mon ikke en Informations læsere eller journalister tænker, at det er på høje tid at få en politimæssig efterforskning sat i gang? Fremfor blot at føre en akademisk diskussion om hvorvidt reglerne i fremtiden bør ændres?

Det er nærmest traumatisk hvor bedrevidende disse politikere er i en valgkamp, men desværre også når sandt skal være sandt, - at de reelt ved meget lidt om det de lystigt udtaler sig om, - og desværre på alle områder.

Alex Vanopslagh brillierer på flere områder med sin absolutte uvidenhed, og med floskler i den helt store stil, desværre også med kendte økonomiske floskler; "skattelettelser til de rige, gør alle rigere og lykkelige", og i en tid som denne hvor kassen næsten er tom.

Selv viser han vejen med berigelse af ham selv på statskassens bekostning, og trods en advarsel - ifølge udsagn, så stikker han alligevel hånden ned i kagedåsen for at opfylde sin grådighed, - en dårlig egenskab som han ikke vil kandes ved, - men sagtens kan se den hos andre og forarges over dem.

Det er godt ok en ringe flok politikere vi har i vort land, - det minder meget om engelske tilstande, og det fortjener hverken englænderne eller danskerne, og slet ikke til de lønninger og pensioner som politikerne får.

På enhver anden arbejdsplads var man blevet afskediget omgående.

Sonja Rosdahl, Jes Thomsen, Egon Stich, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Morten Jensen, Peter Wulff, erik pedersen, Ole Olesen, Torben Bruhn Andersen, Steen K Petersen, Freddie Vindberg, Eva Schwanenflügel og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Mon han mister så meget som en vælger ved svindelen? Jeg tror, hans tilhængere på Tiktok nok heller ikke læser om privatlivsbeskyttelse mv før de erklærer sig indforstået i at følge betingelserne. Når man har travlt er det måske ikke særlig smart at læse, hvad man skriver under på.
Mon ikke skattevæsenet, hvis der nu var sådan et i København, skulle interessere sig lidt for, om borger AV betaler sin skat til bopælskommunen. Det har jeg hørt er det rigtige.

Bjarne Andersen, erik pedersen, Torben Bruhn Andersen, Steen K Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Nu har Informations gravere dyppet manden i tjære, og efterfølgende har indsigtsfulde læsere rullet ham i fjer, og på Tiktok siger de: han er sgu flot nu, ham stemmer vi på. Se bare meningsmålingerne....

Karin Prosberg Hansen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Peter Wulff, erik pedersen, Ole Olesen, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Flemming Jensen

Jeg var i god tro hahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahaha
snydepels

Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel og Ole Olesen anbefalede denne kommentar

Tja moralkodekset hos en del af folket er tilsyneladende meget pragmatisk, for hvis en yngre mand ser godt ud og siger det der passer dem kan man i meningsmålinger pludselig være lige så populær som de konservative. Pape er privat kommet i klemme og straffes og her belønnes fyren-forstå det hvem der kan lige nu synes en gammel ræv at overhale inden om og igen forstå det hvem der kan. Så mon ikke de fleste trods alt håber vores statsminister overlever på trods af hendes fejl, som trods alt ikke beroede på egen vinding.

Morten Jensen, Eva Schwanenflügel, erik pedersen og Ole Olesen anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

jens christian jacobsen
22. oktober, 2022 - 07:01
Spot on, Eva Schwanenflügel. Kunne vi dog bare overbevise de unge på TikTok!

Hvor mange af "de unge på Tik Tok" tror du, har stemmeret?

Mit barnebarn på 15 er ved at synes, det er for barnligt og manipulerende for hende...

Frederik Engelbrecht

Jeg ved Alex er blevet politianmeldt for de forhold der.

Hanne og Nitsan Larsen / Vardi

" I Liberal Alliance går vi ind for en liberal retspolitik. Det betyder, at det personlige ansvar står helt centralt i vores retsopfattelse. Det er derfor kun rimeligt, at kriminel adfærd fører til en rimelig straf for den skyldige – man må selv stå til ansvar for de forbrydelser, man har begået.". (Citat fra partiets program)

Nikolaj Lykke Nielsen, Torben Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Frederik Engelbrecht, kan du evt. uddybe lidt? Og ved du, om der er medier, der vil dække det, f. eks. om politiet har ressourcer/vilje til at se på anmeldelsen inden valgkampens vindue lukker?

Hanne/Nissan Larsen/Værdi, partiprogrammer er ikke længere udtryk for reelle ønskemål, men udelukkende tænkt som markedsføring/ønsketænkning.

Inger Pedersen, TikTok illustrerer, hvordan dansk politik er hensygnet. Fra at handle om hvordan samfundet skal indrettes til en kamp om vellønnede jobs, glamour og mediesucces.

Frederik Engelbrecht

Wiliam Kern
Jeg ved Alex er blevet politianmeldt. Jeg ved intet om medierne dækker det, eller hvordan politiets arbejdsgange er.

Torben Nielsen

Naturligvis er vi de kloge og retskafne. Men det er for let at læne sig tilbage og ryste på hovedet af Vanopslaghs følgere. Er han blot håret i suppen vi har stirret os blinde på? Bekvæmelighedssvindler blandt en skare der i årtier har fastholde sine privilegier.
Han har haft fingrene i kagedåsen har Inf. grundig afsløret. Men kunne "straffen" være at man brugte ham og sagen til at udarbejde tidssvarende regler for folketingsmedlemmers privilegier, løn og pensionsordninger. Kunne Inf. måske lokke ham med på det kunne sagen måske få en lykkelig udgang. -Han er jo kreativ. :-)