MELD OG FELD
Læsetid: 7 min.

Fem ting, du skal vide om retssagen mod Morten Messerschmidt, som begynder torsdag

Torsdag skal retssagen om svindel og dokumentfalsk mod Morten Messerschmidt gå om ved Retten på Frederiksberg. Så skal vi igen høre om en forfalsket hotelkontrakt og snyd med EU-støtte. Information giver dig baggrunden for sagen mod DF-formanden
Sagen mod Morten Messerschmidt (DF) skal gå om, efter byretsdommer Søren Seerup blev erklæret inhabil på grund af reaktioner på facebookopslag, der var kritiske over for DF-formanden.

Sagen mod Morten Messerschmidt (DF) skal gå om, efter byretsdommer Søren Seerup blev erklæret inhabil på grund af reaktioner på facebookopslag, der var kritiske over for DF-formanden.

Niels Ahlmann Olesen

Indland
24. november 2022

Morten Messerschmidt (DF) får ekstra travlt de kommende måneder. Ud over at passe posten som partiformand kommer han til at tilbringe mange dage og timer på adressen Howitzvej 32, hvor Retten på Frederiksberg ligger. Det er den byret, der lægger lokaler til, når retssagen mod Morten Messerschmidt skal gå om. Foreløbig er der afsat et større antal retsmøder til sagen, der kan blive knald eller fald for lederen af Dansk Folkeparti

1. Hvad drejer retssagen sig om?

Kort fortalt: en anklage om svig med EU-midler samt dokumentfalsk. Morten Messerschmidt nægter sig skyldig.

Vi skal tilbage til august 2015, hvor Dansk Folkeparti holdt sit årlige sommergruppemøde på Color Hotel i Skagen. På sommergruppemødet mødtes partiets ledelse, folketingsmedlemmer og -ansatte for at planlægge kommende aktiviteter og hygge sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Dommer Søren Serup har givet sin uforbeholdne undskyldning til Morten Messerschmidt og beklaget, at domfældte har følt sig stødt over det passerede.

Alligevel .... det er til at blive fly forbandet over, at samfundet nu skal bruge
tid og resourcer på endnu en retssag i 1. instans efter annullering af Dommen
fra Lyngby Ret.

Al sammen fordi Søren Seerup både ville dumme sig på Facebook med kommentarer og likes - og være dommer i sagen imod Messerschmidt.

Dommer Seerup skulle selvfølgelig bare have overladt sagen til en af de
andre dommere ved Lyngby Ret.