Baggrund
Læsetid: 3 min.

Højrefløjen vokser en smule, men der er ikke drivkraft i udlændingepolitikken

Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige står som samlet højrefløj til at få lidt flere mandater i forhold til forrige valg. Det skyldes Inger Støjbergs popularitet og land versus by-retorik mere end den stramme udlændingepolitik, vurderer valgforsker
Det er i højere grad Inger Støjbergs (DD) person, der har bragt højrefløjen frem, end udlændingepolitikken, vurderer valgforsker.

Det er i højere grad Inger Støjbergs (DD) person, der har bragt højrefløjen frem, end udlændingepolitikken, vurderer valgforsker.

Thibault Savary

Indland
3. november 2022

Jubelråbene ved Danmarksmodekraternes valgfest tirsdag var ikke til at tage fejl af, da de første exitpolls og det endelige valgresultat kom. Partiet kommer ind i Folketinget med 14 mandater, og det trækker det samlede antal mandater fra højrefløjspartierne op på 25. Ved forrige valg præsterede Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige at få 20 mandater tilsammen.

Men den mindre fremgang er ikke et udtryk for, at højrefløjspartierne står stærkere end tidligere, og at der er en voksende vælgerskare, som ønsker en strammere udlændingepolitik, vurderer valgforsker og professor på Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, Rune Stubager.

»Det er stort set status quo for højrefløjspartierne. Der er ikke så meget drivkraft i den stramme udlændingepolitik længere,« siger han.

Valgforskeren har det meste af onsdagen talt med udenlandske journalister, der alle har spurgt, om valget viser, at der bare er et flertal bag udlændingepolitikken i Danmark.

Til det har Stubagers svar været et klart ja.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Rahdoust Boeskov

Den yderste højrefløj på udlændingepolitikken udgøres af A + D + O + Æ dvs 75 mandater. Og her taler vi altså kun de allermest ekstreme holdninger.

De fleste af de resterende partier fører også en uanstændig udlændingepolitik.

Så på den måde er det rigtigt, at der ikke er drivkraft i spørgsmålet. Det er en fuldstændig fasttømret konsensus.

Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Elisabeth From, Alexander Bak, Dylan Storm, John Damm Sørensen, Ruth Sørensen, erik pedersen, Finn Jakobsen og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

Tiden for den ultra stramme udlænninge politik er over. ja der vil langsomt men sikkert blive blødet op som vi tiltagende vil få behov for mere og mere arbedskraft udefra, men det bliver ikke en revulusion med lyn hurtige forandringer men en gradvis process hvor man vil lempe de "uhensigsmæssigheder" som der så retorisk pludseligt er opstået. for ganske enkelt og dække over at man er trukket alt for langt væk fra det standpunkt man faktisk har om udlænninge,

som er at vi skal tage imod indvandring med åbne arme, og det er faktisk generelt holdningen ja selv langt ind i danmarks demokraterne, og nye borgerlige,

jeg ved godt at mange på venstrefløjen ynder og kritisere polikken som racistisk, jeg vil faktisk nærmere bare kalde den for ja DUM. ! ja stupid på steioder. for den er bare så ulogisk og ukonstroktiv, at man måber,

eksembel. en udlænninge der vil tage sig en udandelse må vente i de x antal år som uddandelsen tager før man kan få en permanent opholdstiladelse altså bliver man straffet for at tage en udandelse, ,

Det er ikke racisme, det er bare dumhed og ja som ordsproget fortæller så spiller selv guderne forgæves mod dumhed, derfor vil vi se det som en langsom process da ja mange politikere er faktisk hvis man går dem på klingen lidt flove over at udlænningeloven er som den er. at den rammer som den gør. ja at man er nødtil at undskylde sig selv med et " jeg er ikke racist og et MEN". fortæller at man godt ved at den er gal.

fortællingen om uhensigsmæssigheder med små skridt i den rette retning, kan derimod forklares overfor vælgerne, og derfor er det hvad vi vil se, tiden hvor alt skulle være stram strammere strammest er definitivt forbi, vores demografiske udfordringer er så store at ja det er stupiditet på steioder og lukke døren hemtrisk som loven gjorde, og nu faktisk også gør. det politiske system har meget svært ved og indrømme fejtagelser og derfor er det en process og ikke en revilusion der vil forandre vores stramme udlænningepolitik der iøvrigt siden sidste valg er midt i den process med små lempelser, som der vil komme løbende,

Jimmy Marquardsen

Udlændingepolitik? Åh gud! Ha ha haaaa. Lad os i stedet tale om klimaforandrings-flygtninge-politik. Det er meget sjovere. På en dybt tragisk måde. Og det mest tragikomiske ved dette ømtålelige politiske emne, er at det snart bliver dødeligt aktuelt.