Podcast
Læsetid: 1 min.

Information går til valg: En advokatvurdering er rykket helt ind i centrum af dansk politik

I denne sidste udgave af ’Information går til valg’ diskuterer Rune Lykkeberg og Anton Geist Minksagen, der fortsat spøger i dansk politik, og som et flertal vil have uvildige advokater til at vurdere
I denne sidste udgave af ’Information går til valg’ diskuterer Rune Lykkeberg og Anton Geist Minksagen, der fortsat spøger i dansk politik, og som et flertal vil have uvildige advokater til at vurdere
Indland
7. november 2022

Der er opstået en fortælling om, at en uafhængig advokatvurdering vil kunne levere den endegyldige afklaring på, om Mette Frederiksen har brudt ministeransvarlighedsloven og derfor kan dømmes i en eventuel rigsretssag. Og nu ser kravet om en advokatvurdering ud til potentielt at kunne blokere for en regering hen over midten i dansk politik.

Men der er grund til at være skeptisk over for fortællingen om en særligt autoritativ vurdering leveret af uvildige advokater. Det mener i hvert fald Anton Geist, som diskuterer emnet med Rune Lykkeberg i denne sidste udgave af Informations valgpodcast.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Flemming Jensen

Falder advokatundersøgelsen ud til MF s fordel, står hun markant stærkere, er det noget der passer blå blok?

Torben Kjær Andersen

Hvis Frederiksen ikke i sin embedsførelse i hele minksagen har udvist grov uagtsomhed, vil det mindske halvdelen af vælgerskarens utryghed ved landets ledelse. Antyder du, at nogen af partitaktiske grunde skulle have noget mod det? For et sådant argument vil være implicit omfatte flere partier?

Torben Kjær Andersen

Vil være = vil vel