regeringsdannelse
Læsetid: 5 min.

Må en ny regering fortsætte arbejdet med Rwanda-center? Støttepartier svarer ikke klart nej

Kun Alternativet står fast på at sige kategorisk nej til en regering, der vil fortsætte arbejdet for et asylcenter i Rwanda. Meldingerne fra De Radikale, SF og Enhedslisten, der har fungeret som støttepartier for den tidligere regering, er mere tvetydige
En håndfuld politikere – her daværende integrationsminister Kaare Dybvad i september på en tur til Kigali – er foreløbig de eneste, der er kommet til Rwanda.

En håndfuld politikere – her daværende integrationsminister Kaare Dybvad i september på en tur til Kigali – er foreløbig de eneste, der er kommet til Rwanda.

Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Indland
30. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Et nej er et nej, og det står fast. Eller gør det?

Tvivlen melder sig, når man vil afæske Socialdemokratiets traditionelle støttepartier – De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet – et klart svar på to enkle spørgsmål: Kan I støtte en regering, der fortsætter med planerne om et asylcenter i Rwanda? Og i forlængelse heraf: Kan I støtte en regering, der realiserer planerne og sender asylansøgere til Rwanda?

For selv om støttepartierne med henvisning blandt andet til menneskerettighederne har været endda meget kritiske over for at etablere et asylcenter i den centralafrikanske republik, så er der tydelig forskel på, hvornår støttepartierne synes, at deres røde linje er overskredet. Kun Alternativet siger kategorisk nej til begge spørgsmål. Partiets udlændingeordfører, Helene Liliendahl Brydensholt, er klar i mælet:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Thomas Vestergaard

Maskerne falder en for en tak til Alternativet for at stå fast nå alle andre dækker sig når Socialdemokratiet viser deres sande ansigt.
Magten er aldrig køn, men nogle gange må man vælger oppositionen vis man vise troværdighed.

Peter Meyling, Arne Albatros Olsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Integritet er efterhånden en sjældent egenskab i dansk politik !

Det, der er beskrevet i artiklen, handler jo om støttepartiers holdning, men jeg går ikke ud fra, at SF (jeg håber det ikke), EL m.fl. vil kunne betegnes som støttepartier for en SV-regering.
På den anden fløj ser jeg i øvrigt heller ikke noget deciderede støttepartier til en SV-regering.