Messerschmidt trækker tidligere partifælle Skaarup ind i Meld-sagen

Fredag kom Morten Messerschmidt med en helt ny forklaring om Peter Skaarups rolle, da han blev udspurgt om det omstridte EU-seminar på DF’s sommergruppemøde i 2015
Morten Messerschmidt (DF) sammen med kæresten Dot Wessman ved Retten på Frederiksberg, hvor hans sag om svindel med EU-midler og dokumentfalsk skal går om.

Morten Messerschmidt (DF) sammen med kæresten Dot Wessman ved Retten på Frederiksberg, hvor hans sag om svindel med EU-midler og dokumentfalsk skal går om.

Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

Indland
26. november 2022

Det var DF’s daværende gruppeformand Peter Skaarup, der i foråret 2015 efter et møde trak Morten Messerschmidt til side og foreslog, at der i forbindelse med det kommende sommergruppemøde i august kunne være et EU-arrangement.

Sådan lød forklaringen fra Morten Messerschmidt, da han fredag i Retten på Frederiksberg blev afhørt af anklagere og forsvarere i sagen om EU-svig og dokumentfalsk.

»Jeg kan huske meget tydeligt fra et møde i koordinationsudvalget, at Peter Skaarup trækker mig til side. Vi havde jo det her EU-seminar på sidste sommergruppemøde, og kunne vi gentage det? Jeg svarer, at for min skyld ingen alarm,« sagde han.

Messerschmidts nye forklaring er opsigtsvækkende. For den strider mod, hvad Peter Skaarup forklarede, da sagen blev behandlet i Retten i Lyngby sidste år. Dengang sagde Skaarup under sin vidneafhøring blandt andet, at han ikke havde »en MELD-konference på tapetet de tre dage. Det havde jeg ikke«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Ifølge Messerschmidt's logik er man ikke ansvarlig for det man skriver under på. Har du underskrevet en slutseddel på et hus, en ny bil, en kone :-), eller noget andet og du alligevel ikke gider, kan du bare lade være.

En hel ny retstilstand er opstået. For bare 20 år siden, var et håndslag nok med den tillid der herskede i det danske samfund dengang. Nu lader det til en underskrift ikke længere forpligter.

Sonja Rosdahl, Mogens Holme og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Ang. Messerschmidts lydfil:
Messerschmidt siger på sommergruppemødets sidste dag den 5. august 2015, at »som I vil vide: I går var vi jo til EU-seminar – ligesom vi var sidste år – organiseret af vores europæiske parti«.

Hvis det virkelig var nødvendigt sidste dag at minde de tilstedeværende om, hvad det var de deltog i dagen før, så må det godt nok ha’ været et intetsigende seminar.
Men selvfølgelig – hvis nogen senere sku’ finde på at spørge, så er det da en udmærket ide at fortælle dem, hvad det egentlig drejede sig om dagen før.

Per Klüver, Sonja Rosdahl, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, erik pedersen og erik jensen anbefalede denne kommentar
Mathias Petersen

@Else Mortensen: Jeg undrer mig meget over den formulering, du nævner der (det virker påfaldende og mistænkeligt), men jeg undrer mig endnu mere over, at ingen journalister har nævnt noget om muligheden for, at den er et falsum. Altså fx optaget efterfølgende med påstand om at være fra dengang.. Indgår det ikke i retsagens forhold at få undersøgt, om filens metadata stemmer overens med påstanden om den tilvejeblivelse?