Analyse
Læsetid: 4 min.

Nederlaget har forvandlet Søren Pape til ’dead man walking’ på Borgen

Alle hos De Konservative skyder skylden for det spektakulære valgnederlag på formand Søren Pape Poulsen – også ham selv. Det lader til at være et spørgsmål om tid, før han må lade en anden træde frem i front. Fløjkrigene kan begynde forfra
Kritikken stikker dybere end blot de personlige skandalesager, som har omgivet Søren Pape i valgkampen.

Kritikken stikker dybere end blot de personlige skandalesager, som har omgivet Søren Pape i valgkampen.

Henning Hjorth

Indland
10. november 2022

Forandre for at bevare. Sådan lyder det nyklassiske slogan hos De Konservative, og sådan tegner det også snart til at ville gå for den slagne partiformand Søren Pape Poulsen.

Siden det ydmygende resultat ved folketingsvalget sidste tirsdag har han lynhurtigt mistet opbakningen i partiets bagland, og flere taler nu åbent om at vælge ny partiformand.

Foreløbig er det kun frygten for fortiden, der bremser et direkte ‘kongemord’, altså ængstelsen for, at endnu et formandsopgør vil kunne udarte sig i de destruktive fløjkrige, som i årevis plagede De Konservative i kølvandet på Tamilsagen. Begejstringen for Pape er imidlertid væk.

Det tilbageholdte mytteri begyndte allerede dagen efter valgnederlaget, da tidligere partiformand og udenrigsminister Per Stig Møller var den første til at åbne op for ideen om en ny formand. Men han advarede samtidig mod en tragisk gentagelse af den tidligere borgerkrig:

»Det kan godt være, at man skal sige, at man skal skifte formand efter den nedtur. Men man skal også lige tænke på, hvad der så kommer i stedet for. Vi skal jo ikke flække partiet,« sagde Per Stig Møller til Politiken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Pape siger, at han ikke har været så god til at takle sit privatliv. Han har tilsyneladende fortsat ikke lært noget.

Torben Bruhn Andersen, Mogens Holme, Anita Bondo, Holger Nielsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Jeanette Jensen

Det må have været særdeles svært at stå i en skilsmisse lige midt i en valgkamp. Det må man trods give ham.
Når det er sagt, må man blot nøgternt men åbenlyst konstatere, at Pape ikke har og for så vidt aldrig har haft, og heller aldrig vil kunne opnå EVNERNE til hverken at forblive formand for De konservative eller statsministerkandidat.
Det mest rystende er dog, at han - dog kortvarigt - var i spil som et ikke urealistisk bud på en kommende statsminister i DK. Det er i sig selv rystende og noget bekymrende, at det i det helte var på tale. Nuvel, det kom heldigvis ikke så vidt.

Jan August, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Susanne Kaspersen, Hans Frank, Mathias Petersen, Mogens Holme, Carsten Bjerre, Ejvind Larsen, Holger Nielsen, Steen K Petersen, Else Marie Arevad, Kim Houmøller, Lillian Larsen, Ole Olesen, Alvin Jensen og Poul Reynolds anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Var Pape ikke den flinke smilende fyr der profiterede af at Venstre fik en Ellemann som de fleste syntes og synes er stiv og arrogant, en Støjberg som var uspiselig og så en Løkke der lå omkring 3%. Jeg tror at rodet omkring hans naive forhold til manden viste hvor flink og godtroende han er, når han ikke var i stand til at gennemskue manden. At han heller ikke havde fingeren i jorden og var så tåbelig at snakke skattelettelser, mens nationen sukkede under energiregninger og inflation, var torskedumt.

Torben Bruhn Andersen, Rolf Andersen, Mathias Petersen, erik pedersen, Holger Nielsen, Ole Olesen, Alvin Jensen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

måske Marsk Stig Møller samler til gruppemøde med SørenPaP i Finderup lidt sydvest for Viborg den 22. november .)

Finn Bendixen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Michael Gyes, erik pedersen, Holger Nielsen, Sven Elming, Lillian Larsen, Alvin Jensen, Inger Pedersen og Henrik Jørgensen anbefalede denne kommentar

@Ditlev
Har de stadig en lade der? Jeg troet nogen hade forbudt, at man hade sådanne uhykkelige bygninger i den by... ;-)

Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Holger Nielsen, Inger Pedersen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

Som vælger i rød blok, vil jeg blive en smule usikker for konkurrencen, hvis de konservative vælger Mette Abildgaard. Men selvfølgelig laver de selvmål igen og vælger den sure Rasmus Jarlov,...

Eva Schwanenflügel og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

hmmmm – de finder nok et kaninhul eller lader som om der er en lade som laden dengang laden fandtes og de fordækte edsvorne 7 trak blank – Rasmus Jardex Connie Hedetur Mette Æblehave og et par ukendte KU’ere i kutter und nacht und nebel – for dagene er talte og sandet i timeglasset ved at løbe ud for SørenPaP der vader alene rundt på borgens gange uden at komme nogen vegne – måske får han i sidste øjeblik som tak for at stå i spidsen for det blå en sidste chance for solokarriere på en afsides zombieØ i diplomatiet .)

Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

helt ufficielt altså .)

Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

De Konservative vil være langt bedre stillet ved at vælge Connie Hedegaard som formand. Som tidligere klimaminister og EU-kommissær med stor personlig integritet vil hun kunne transformere partiet til et troværdigt grønt og socialkonservativt parti.

Søren Skadhede, Erik Tvedt, Anna Louise Finck-Heidemann, Torben Bruhn Andersen, Rolf Andersen, Susanne Kaspersen, Mathias Petersen, Alvin Jensen, Carsten Bjerre, Steffen Gliese, Eric Mård, erik pedersen, Per Christensen, Holger Nielsen, Inger Pedersen og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Else Marie Arevad

De gider Connie Hedegaard nok ikke!

Anna Louise Finck-Heidemann, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Per Klüver, Holger Nielsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
helle Rasmussen

Hvordan en mand, der aldrig har ment noget om nogen ting, kunne blive så populær er mig en gåde. Eller måske er det netop forklaringen på populariteten? Så har vi da et problem!

Anna Louise Finck-Heidemann, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Mathias Petersen, Mogens Holme, Alvin Jensen, Per Klüver, erik pedersen, Lone Hansen, Inger Pedersen, Torben Skov og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Jovist var det trist for Bjarne Pape, - men helt uden skyld heri er han ikke.

Det var jo ikke bare hans privatliv, men også hans ageren politisk i forbindelse med sit privatliv, og så som lovgiver.

Bjarne Pape er uden tvivl et godt og rart menneske, - ja.., man kan sige han passede ellers så godt til den lidt magelige konservative politiske selvforståelse, - han er jo ikke den første "hyggeonkel" som de konservative har valgt som leder.

Så er spørgsmålet, - hvad vil de konservative så politisk i Danmark(?), for "hygge- og legeonkel"- rollen er der altså ikke rigtig forslag i.

Personlig tror jeg at jeg ville vælge de konservative frem for Venstre, men Jacob Ellemann virker nu ikke så utiltalende alligevel, - og det kan jo være bedre end Lars Løkke og Anders Fogh - uden alt for mange liberale uigennemtænkte dogmer og teser om liberalismens fortræffeligheder.

Der er ikke noget at lære af liberale regeringsår fra de seneste 20 år hvor de har haft regeringsmagten - tværtimod!

Det har været så elendigt at man ikke kan betro dem at lede et pissoir på et bryggeri.

Torben Bruhn Andersen, Susanne Kaspersen, Mathias Petersen, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Jørgen Tryggestad og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Tænker, at Pape er noget af et blålys, der lurepassede, så længe som muligt. Da det så blev lidt mere alvor, var det uld-i-mund tale, indtil han blev nødt til at sige noget mere konkret. Så faldt det til jorden.
Som jeg har set Schlüter citeret for, så var han en udmærket borgmester i Viborg. Der sagde han vel heller ikke hele tiden at alt i dette land skyldes Grundfos, Danfos og Velux.

Anna Louise Finck-Heidemann, Jan August, Torben Bruhn Andersen, Susanne Kaspersen, Mathias Petersen, Alvin Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jeppe Lyngsø Bundgaard

Sjovt, som Lars Trier Mogensens analyseevner, altid bliver kritiseret her på Informations kommentarspor, når analysen går imod rød blok.
Når analysen så går mod en fra blå blok. Ja, så er det en anden sag.
Bare en observation.

Man kan undre sig over, at ham Pape, overhovedet er interessant for højt betalte kommentatorer at beskæftig sig med.
Manden har jo aldrig sagt noget, der har været værd at lytte til. Det kan godt være, nogen mener, at han var en fin borgmester i Viborg. Så takker jeg skaberen for, at jeg aldrig har boet der.

"Nederlaget har forvandlet Søren Pape til ’dead man walking’ på Borgen"

Hmm...

Nu ER det vel nederlaget i sig selv, men dels mandens manglende greb om troværdighed/ærlighed ift. private relationer og handlinger - dels komplet tåbelige/tonedøve forslag om at opgive hele topskatten i valgkampen. -i en situation, hvor store dele af Danmarks befolkning kæmper med det yderste af neglene for at kunne håndtere stigende energipriser og inflationsmærkede hverdagsindkøb...?

DEN var sgu mere end dum!
SELV om den formentligt var mere partiets udspil end Papes egen...

(mit gæt - fordi det netop IKKE var den slags tåbeligheder, vi i nabokommunerne så i Papes borgmestertid i Viborg)

Han vil få smæk for den - og jeg venter i spænding på at se, hvem af de oprindelige støtter til det tåbelige forslag, der vil vedkende sig faderskabet i bagklogskabens klare lys...

https://www.altinget.dk/artikel/connie-hedegaard-valget-markerer-det-end...

Connie Hedegaard er ikke hvem som helst :-)

Ups...

Skulle selvfølgelig være:

Nu ER det vel IKKE nederlaget i sig selv...